Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2011 09:58 - ЗЛОВЕЩА АТАКА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ
Автор: dolsineq Категория: Политика   
Прочетен: 20032 Коментари: 59 Гласове:
53

Последна промяна: 30.07.2011 13:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ЗЛОВЕЩА АТАКА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ

sparotok.blog.bg/politika/2010/05/27/zloveshta-ataka-sreshtu-bylgariia.552297

 
Считам себе си за умерен човек, уважавам дори и противниците си, но напоследък ми е все по-трудно да правя това. Мой опонент, виждащ, че губи битката започна яростна атака срещу опитите ми да покажа истината. Ужасен, че все повече хора разбират, че ние българите сме потомци на траките, това човече изфабрикува сума ти лъжи, навярно  с надеждата, че ще успее да заблуди някого. Страшно е когато някой зовящ себе си българин се опитва умишлено да унищожи истинската българска история! Представям жалките опити на моя опонент, той просто няма аргументи, твърденията му са необосновани. Твърденията на противника ми са в червено, моите отговори са в синьо. Преценете сами кой е прав и кой предава България.


- Плиска е неизвестна през Античността;

- Не е верно, Г. Кодин споменава, че Плиска и Преслав ( Плискуба и Перестлаба) са строени по времето на Константин Велики ( около 325 година). Градежът е същият като този на траки и даки. К. Порфирогенет също потвърждава присъствието на българи в Тракия по времето на Константин Велики. Свидетелството на Св. Йероним поставя дедите ни на юг от Дунав през 4-ти век, а и самият строителен стил на Плиска и Преслав е идентичен на тракийските градежи от Старосел и Костещи ( Стара Дакия).

image

Както виждате българските и тракийските градежи са идентични.

- Мадарският конник (траките, кой знае защо, нямат монументални релефи);

 

- Лъжа, траките имат впечатляващи монументи от 8-ми век преди Христа, това са посветената на тракийската богиня Кибела (Кубела)Лъвска Скала, паметникът на Мидас и т.н. Господинът се преструва, че не знае за тракийските релефи от Гинина Могила. Kъде са обаче монументалните турански релефи от преди 6-ти-7-ми век момчето не посочва....защото такива няма.


- розетата от Плиска (траките и с руни не пишат);

 

- Лъжа, съществуват  42 успоредици между тракийските линеарни писмености и руните на старите българи. Ако на руните от Плиска се даде стойност на трак. линеарни знаци се разчитат български думи като лоно, лепи(хубав) пек ( жега)...Траките са белязвали конете си с тамги....както са правели и старите българи.


- титлите на българските аристократи от Първото царство, срещащи се още в османотурска, селджукска и монголска употреба (багатур, багаин, боил, к(х)ана), но не и в тракийска;

 

- Защо ли пък старобългарските титли багаин, канас, маготъ, владика са сродни с галските багауда, кунос, магало, влат? Защо ли галите имат имена като Асперик, Борисус, Борилус, Корсиус, Токетус, Персинус, отговарящи на старобългарските Аспарух, Борис, Борил, Корсис, Токту, Персиян?  В Галия са ходили кимерии, но не и туранци. Прокопий определя дедите ни като кимерии, но няма нито един стар автор, който да е нарекъл българите турански народ. НЯМА!


- мотивът за петте стрели с пряк паралел в монголския фолклор, но не и в Орфеевите химни; - Не съм сигурен за какъв мотив става дума, навярно се касае за никофоровата приказка...Смешно е от един мотив ...засвидетелстван от мразещ българите грък да се прави заключение за произхода на цял народ.


- триделното разделение на властта между хана, капхана и ичиргу боила с пряк паралел не само у монголите, ами направо у японците (но не и между траките);

- Кой стар автор посочва това така наречено триделно разделение на властта при старите българи? Спекулация и древно свидетелство са две коренно различни неща, но поклонникът на туранската теория не се интересува от това.


- прякото споменаване на укрепени "аули" с пряк паралел у казахите (тракийски аули, anyone?);

 

- Смешно, много смешно, АУЛ е латинска дума означаваща първоначално помещение. Горките римляни, и тях ги направиха туранци...


- вписаните правоъгълници в основата на първите български капища (траките строят планински светилища без квадратен план);

 

-Лъжа, траките също имат такива храмове, но съмишлениците на господина са се погрижили тези тракийски строежи да са под водите на язовир Копринка, добре, че има запазени снимки.


- кавалерията (траките нямат, но азиатските народи са конни народи);

 

- Голяма лъжа, Тукидит свидетелства, че гетите са КОННИ СТРЕЛЦИ, а сарматите, които Прокопий причислява към гетите имат дори и тежка кавалерия...като олосидерите на Крум:))))


- обичаят да се носи плитка или опашка на обръсната глава с пряк паралел у манджурците;

 

- Господинът премълчава, че бръсната глава и кика са типични  за трако-пеласгите, има изображения от второто хилядолетие преди Христа ( остров Тера). Плутарх обяснява, че това е обичай на абанти ( пеласгийско племе) и на мизи ( тракийци). В продължение на 1000 години дедите ни са отъждествявани с мизи, но никой стар автор не ни нарича туранци.


- наличието на халчести ризници у българите (така наречените "тулсхи" от Преславския надпис, разчетен през чувашки и кумански) с пряк паралел у татарите и без паралел у траките;

 

- Лъжа, траките имат както люспести, така и плетени ризници. А тулсхи не e нищо друго освен вариант на думата тулъ-колчан, която е и вариант на пеласгийската тулак. Нормално е във военен инвентарен надпис да има споменати и тулове ( колчани ).


- наличието у монголските нашественици в ХІІІ в. на кланове "булгар" и "маджар";

 

- Нашите мургави сънародници се самонаричат роми, но в никакъв случай не са римляни, Октавиан Август сигурно се върти като пумпал в гроба си...


- окончанието на собствения ни етноним "българи" с пряк паралел за множествено число у всички тюркски, алтайски и повлияни от тях народи - татари, маджари, авари, хазари...(но не и между тракийските племена);

 

- Лъжа, господинчото знае зного добре за тракийските племена другери, пурогери, дигери, знае и за палеобалканският народ кимерии, с който дедите ни са отъждествявани, но премълчава данните.


- племенните и родови названия без съответствия у траките: Ермиар, Вокил, Дуло, Котраг(ир), унугур, сарагур...;

 

- Премълчава се, че Ерм е тракийско име, то както и Вокил се среща още през 14-ти век преди Христа, Дуло отговаря на тракийката дума ДУЛ-род, наставката гур при унугур, кутригур е вариант на споменатата 500 години по-рано наставка  гер при тракийските дигери, кимерии, пурогери, другери.


- наличието на централизирана държава, военна монархия на фона на тракийския политически хаос;

 

- Лъжа, през 5-те век преди Христа одрисите създават централизирана държава с военна аристокрация. През 1-ви век траките попадат под римско господство, което трае до 7-ми век. След освобождението си дедите ни отново изграждат централизирана държана управлявана от военна аристокрация.


- пожеланието "сто години да живее" за владетеля в противовес на тракийското схващане, че владетелят а) по принцип е безмъртен и б) че животът е страдание;

 

Смехотворно твърдение, траките вярват в безсмъртието на душата, а не на тялото. Това, че животът е страдание е вярване на едно единствено племе – траусите. Нередно и глупаво е вярването на едно малко племе да се преписва на цялата общност.


- издигането на десетки официални каменни надписи с текстове на договори, известия за победи и инвентари на фона на оскъдните частни надгробия на траките;

 

- траките на юг от Дувава са покорени от Рим през 1-ви век и остават подтиснати до 7-ми век. Кой окупатор ще позволи покореният народ да прави свои инвентарни надписи и договори!. Къде са по-ранните от 7-ми век инвентарни надписи на тюрките, къде са договорите им изписани на камък...няма такива.

 

- личните имена като: Ирник, Орхан, Кубрат, Исперих, Баян, Кубер, Алцек, Котраг, Тервел, Кормисош, Винех, Умор, Токту, Телериг, Кардам, Крум, Диценг, Омуртаг, Борис, Расате, Кракра, Есхач, Исбул, Онегавон... все без паралел у траките, но с редица близки форми у тюрки и алтайци - особено Умор, Крум, Токту, Орхан и Есхач;

 

Манипулация, няма споменат българин Орхан, момчето жонглира с букви. Лъжа е и, че старобългарските имена са чужди на траките. Аспарух, или още Еспор означава конник и е сродно с трак. Вед Еспис ( сам конник) и Аспар, който е живял в Тракия два века преди Аспарух.

 

Кубер е сродно на Кубаба-Кубела.

 

Винех е сродно на споменатото през 14-век пр. Христа Винайо.

 

Вокил е идентично на споменатото през 14-век пр. Христа Вокил.

 

Безмер е сродно на тракийските Беса и Пурмерул.

 

Токту е сродно на споменатото през 14-век пр. Христа Токеу.

 

Телец е сродно на името на мизийския цар Телеф.


- липсата на засвидетелствани имена като Реметалк, Ситалк, Медок, Севт, Бизас, Мета у българите;

 

- Момчето знае добре, че някои имена са династични и са зпазени предимно за аристокрацията. Важното е, че тракийските имена са обясними на български език.

 

А доста се употребяват и днес – Медок –Медко, Бузас- Бузо, Карсимар- Красимир, Беримар-Беримир, Лалас- Лалко, Батас- Бато, Котус- Котьо, Балей-Бальо, Вендис-Венда....


- липсата на тракийски племенни названия като меди, дии, одриси, дантелети, бастарни у българите;

 

-напълно нормално е, господинчото знае много добре, че при сливане на няколко племена, новата формация приема името на най-силното племе. Дион Касий обяснява, че много от тракийските племена са загубили старите си имена...


- съществуването и до днес на народ, наричащ себе си булгар на мястото на някогашна Волжка България, източно от гр. Казан в Русия, в днешната република Татарстан, бивша Булгаристан. Където траки не са и стъпвали.

- Всеки може да се нарече както си иска, нашите роми не са римляни, нито пък са били в Рим по времето на Ромул.

Всичко това, о, да, несъмнено сочи само и единствено пълно родство между българи и траки. И никаква ама никаква азиатска кръв у българите, как съм могъл изобщо да си го помисля :

 

- А защо господинчото не кометира антропологическото изследване на проф. М. Попов. Ето и изводите - Отъ направeния разборъ на антропометричните проучвания надъ българския народъ изпъква ясно- позволявамъ си да повторя още веднъжъ, че всички споменати данни говорят категорично и ясно, че расовите смесици, които влизат в състава на нашия народъ, принадлежатъ къмъ познатите европеидни раси” [1] стр.111.

 

Антропологичните типове, които влизат в състава на съвременния български народ принадлежат изцяло към европидната раса. Между тези антропологични типове първо място по разпространение, съгласно подробните данни от нашите изследвания заема понтийският, или черноморският тип” [2] стр. 260.

 

Броят на индивидите с епикантус ( азиатски елемент във формата на окото) е намерен сред 0.21% от изследваните българи [2] стр.177. Обърнете внимание, това е по-малко от 1%!

 

 

Осъзнавайки, че не разполага с аргументи опонента ми започва да злослови-
“Сега ми светва, че освен дето си измислят, автохтонистите са расисти. Тях ги е срам от едно далечно и отдавнашно родство с азиатските конни народи. Смятат гърците за по-долен народ от траките, а траките - за "най-възвишената раса". Това е чист расизъм.

-И това ако не е злоба, не знам...пояснил съм вижданията си на няколко пъти-  Ето за това тук искам да спомена изрично, че считам всички хора за равни независимо от народностна принадлежност, пол и религия. Велик е само този, който е великодушен, честен, добър, силен и опрощаващ....Това расизъм ли е?

Освен всичко друго е и измислица, разбира се, но е и расизъм. Хитлер би се гордял с автохтонците.

- Прощавайте, но какво е това, ако не злобна хула! Верно е, че малко хора умеят да губят с достойнство, но на това момче понятието достойнтво му е напълно непознато. Омразата му към търсещите истината блика от всяка негова дума. Той казва:
-Автохтонците покрай расизма и склонността си към фантастика са готови и да признаят на съседна Македония отделна етническа принадлежност от българската

 

- Пак лъжа, аз считам македонците за неотделима част от нашия народ.


И при това автохтонците никога не водят спор по същество, никога не остават при сухите факти, а често минават в лични нападки. Защо? Само от възмущение ли?

 

-E, това вече е наглост, крадецът казва – Дръжте крадеца!

 

Към незнанието и расизма на автохтонците се добавя и тяхното нехайство за реалната национална кауза. Никога повече не си позволявайте да наричате някого "предател", щом сте автохтонци.

 

- Това е ужасно! Заради неверните и манипулирани карти на идола на този опонент ( става дума за картите на В. Златарски) ние загубихме изконни земи, а хиляди наши сънародници бяха избити, ограбени, тормозени. Това жалко човеченце се гаври с паметта на избитите в Егейска Тракия и Македония български мъже, с мъката на майките, със сълзите на вдовиците и децата!...
Как да нарека другояче индивиди, които заради лични облаги пр
eдават род и Родина! Как да нарека служители на червената ДС? Те са приятели на моя опонент, дружейки с тях той показва много добре кому служи. Във всеки случай на на България! Кажете ми, възможно ли е  да уважавам такъв човек, след като той не уважава себе! Културна дискусия с такива хорица е невъзможна...жалко. Утехата ми е, че поддръжниците на туранския произход на дедите ни издадоха низките си намерения и показаха истинското си лице...

 

 

 

Бог да пази България!

 Благодаря на equilibrum за изображенията!





Гласувай:
54



Спечели и ти от своя блог!
1. nkf - Доста добре е отговорено на &quo...
30.07.2011 12:10
Доста добре е отговорено на "дошляка",но все пак кой е този "капацитет"?Би било добре да го посочиш.
Иначе е забавно ,когато "тюрките" заговорят за факти:))),въпреки че всеки знае,че "фактите им с аот рода на "приема се" , "счита се"... :)
цитирай
2. dolsineq - @ 4. nkf
30.07.2011 12:19
nkf написа:
Доста добре е отговорено на "дошляка",но все пак кой е този "капацитет"?Би било добре да го посочиш.
Иначе е забавно ,когато "тюрките" заговорят за факти:))),въпреки че всеки знае,че "фактите им с аот рода на "приема се" , "счита се"... :)

.........................................
Непосредствено след заглавието има активен линк към първоизточника на постнатата при мен статия. :)
цитирай
3. dolsineq - Пък за налудничавото заглавие. . . . ...
30.07.2011 12:27
joysii написа:
Пък за налудничавото заглавие....просто нямам думи!
Направо застрелващо!
Луд, за връзване е тоя Павчо Серафимов
.......................
Ама Долси ,поздравления, ти му олиза не само краката, скъпа.
Дружно си правите цирка в блог.бг.

...........................................
Джойси, ама теб к'во те дразни, че правим цирк на бг блогърите? Нали си си послушна, я върви да послушкаш пак някоя конференция, че то аслЪ само послушните вече ходят по такива места.
цитирай
4. germantiger - Коментар към постинга на Спароток, онзи от май-месец, под заглавието в твоя линк
30.07.2011 13:43
53. анонимен - Нещата в този блог вече излизат и...
27.05.2010 21:49
Нещата в този блог вече излизат извън контрол. Един господ слиза на земята и казва „Така е!” и който твърди обратното не е българин. И рабите божи удрят глави в пода и се кълнат „Господи, точно така е! Не се занимавай с неверниците!” Това че кланящите се не биха се потрудили да прочетат дали е така, но зоват за революция, защото господ така им нарежда, не е от особено значение.
Но защо се връщаме само до траките? А нима не е важно да знаем техните деди откъде са дошли? Какви българи сме и как да почитаме българското, ако не знаем дедите на траките откъде са дошли. Че и още по-назад... Според мен е от особено значение да се разбере дали дедите на траките не са всъщност единствените по рода си европейски маймуни. Някак по-българин ще се почувствам, ако знам че всички други по света са от африкански маймуни, пък траките, сиреч българите – от европейски. Нека сетне някой иностранец да дойде да ми се перчи, че го насмотам набърже.
Вярно че някога Господ беше българин, ама днес, ако някой е на обратното от господното мнение, да се озаглавяваш, че това е атака срещу България, а не срещу теб самия, си е мнооооого нахално.

...

Колкото до коментарите на Цезаря в конкретика - не ги копирах, много са, ако желае той ще ги постне отново тук!
цитирай
5. germantiger - Ето какво е отговорил "виновника" Глишев под постинга на Павел "там":
30.07.2011 13:48
95. mglishev - А, Спароток :)
28.05.2010 12:01
Ето го виновникът за цялото страдание :)

Чак пък зловеща атака, "жалки опити"... Не си позволявам такива изрази, избягвай ги и ти... Но - по точки.

Костещи и Плиска на едно място ли са? Май не. Като сложиш снимка на античен градеж от самата Плиска, ела пак да казваш, че Плиска е онтичен град. Фортификационни квадри иначе ще намериш и в Тапс, а Тапс е в Тунис...

Сложи две паралелни снимки на Мадарския конник и на тракийски релефи, да проличи разликата в мащабите. Пък и аз твърдя, че Конникът е повлиян от ирански образци на царски лов. А такива има, ехеее, още отпреди Ахеменидите.

Това с руните е глупост. Розетата от Плиска има паралели в согдийски рунически надписи. Линеарите хич не мязат на руни, както всеки може да види дори по снимки в нета.

Ааа, титлите... "Владика", Спароток, не е българска, а частно славянска дума. А багаудите в Галия не са титулована прослойка, а въстаници, както ще намериш у писатели като Евтропий, Руфий Фест, Амиан Марцелин и прочие. Кажи сега с "багатур", "боил" и "кана сюбеги" какво правим.

Мотивът за петте стрели е този за единството, показано от Кубрат пред синовете му. И го има точ в точ в "Тайната история на монголите". Разпространен фолклорен мотив... на степните народи.

Триделното разделение на властта е факт - иначе имаш ли друга хипотеза за функциите на ичиргу боила и капхана? Чакам я с нетърпение.

Латински "аул" няма, има латинска "аула". Докато казахски "аул" има...

Твърдението за храмовете следва да се подкрепи със снимка.

Пише се "Тукидид" с "д" в края. Конните стрелци нямат нужда от стреме (каквото траките и нямат), а сарматите, разбира се, са ираноезичен народ.

"Тулсхи" обаче означава "ризница", а не "колчан". А къде е запазена тракийска халчеста ризница?

Ще продължа като се върна, че се налага и работа да се върши :) Приятен следобед!
цитирай
6. dolsineq - Скъпа, като ти казвам, че си глуп...
30.07.2011 14:30
joysii написа:
Скъпа ,като ти казвам,че си глуповата, вярвай ми.
На конференции се дискутират научни виждания.
Там не е място само за седене и слушане.
Ти в колко такива форуми си участвала? В точно николко,нали ,мила?
Краченцето ти не е стъпвало по такива места, ама много отворена го раздаваш.
Толкова симпатично тъпичка си, че чак не мога да ти се ядосвам.
......................
Хванете се за ръчичка ...там всичките привърженици на лудия Спароток,нека той да застане начело и да ви поведе поне към едно такова място дето да защитите щуротиите си.Ще ви изслушат и ще поспорят с вас вероятно. Никой няма да ви коли,беси,преследва,убива или да води войни с вас, защото ....сте сини ,зелени или червени по политическа принадлежност.

..........................
Я по-полека с класификациите, че да не се убодеш...
цитирай
7. apostapostoloff - По нужниците в Плиска разбираме,
30.07.2011 15:00
че българите са траки, а траките пък са албанци. Албанци, произхождащи от римляните.
цитирай
8. blackpredator - еееех, Дуцо, Дуцо,
30.07.2011 15:02
тоя постинг си е дудук мелодия...
на "тракийската" сиринга...

поставяш се в ситуация на девета дупка, на мижавият пациент...

трудно е да определиш, Спарчо ли е, или Свирчо?

По-скоро липса на мелодия...

цитирай
9. анонимен - Мархаба, аспарух татарларъ!
30.07.2011 15:06
Здрасти на всички кривокраки жълти, полукьосета и с дръпнати монголоидни очички! Жегата доста ви вреди на лаилните номадски нервни системи, уважаеми аспарухови татарчета. Я на бегом сенкя одма! Сите , сите татаромонголи аспаруховски...
цитирай
10. dolsineq - тоя постинг си е дудук мелодия. . . на ...
30.07.2011 15:12
blackpredator написа:
тоя постинг си е дудук мелодия...
на "тракийската" сиринга...

поставяш се в ситуация на девета дупка, на мижавият пациент...

трудно е да определиш, Спарчо ли е, или Свирчо?

По-скоро липса на мелодия...


................................
Ти явно си от глухарите...
цитирай
11. blackpredator - ъхъ,
30.07.2011 15:26
токувам, както твърди една приятелка...:)
цитирай
12. dolsineq - токувам, както твърди една прия...
30.07.2011 15:45
blackpredator написа:
токувам, както твърди една приятелка...:)

........................................
Май като гледам си по-скоро от "накичените" с рога...;)
цитирай
13. blackpredator - :)))
30.07.2011 15:53
така е, иначе дядо Коледа щеше да върви пеша.
от Лапландска Тракия, чак до тракийска Ушуая...
цитирай
14. dolsineq - така е, иначе дядо Коледа щеше да ...
30.07.2011 16:02
blackpredator написа:
така е, иначе дядо Коледа щеше да върви пеша.
от Лапландска Тракия, чак до тракийска Ушуая...

..................................
Да не забравяме все пак, че последните изследвания сочат Балканите за люлка на човешката цивилизация. http://kleotemida.blog.bg/history/2011/04/15/karta-na-dnk-migraciiata.730195 :)
цитирай
15. dolsineq - Джойси, от този момент нататък ще ...
30.07.2011 16:11
Джойси, от този момент нататък ще трия всички твои коментари в този блог!
цитирай
16. blackpredator - знам, знам,
30.07.2011 16:16
в Царичина е паднал, контейнерът от Мелмак...
цитирай
17. dolsineq - в Царичина е паднал, контейнерът от ...
30.07.2011 16:18
blackpredator написа:
в Царичина е паднал, контейнерът от Мелмак...

...................................
а сега можеш да последваш приятелката си!
цитирай
18. savakotev - Моето скромно мнение е,
30.07.2011 16:22
че по-голямата част от историята е изградена върху хипотези. Има известна доза истина. Може би са налучкани някои факти, но като цяло никой не е доживял за да потвърди. Тази наука не е като математиката. За това смятам, че всякакви варианти са възможни.
цитирай
19. net4e - Категорично отричам да съм българин!
30.07.2011 17:16
цитирай
20. анонимен - Винаги съм си мислила,
30.07.2011 17:30
и продължавам да мисля, че мненията и всичко писано от Спароток е истина и нищо повече от истина. Всяко друго твърдение е под всякаква критика. Защо историята трябва да се изопачава? Трудно и да се бориш с хора, чието мнение в най-новата ни история решава да я промени цялостно. Преди малко прочетох една друга статия, че турското робство е било много "удобно" за нашите прадеди. Браво бе!!! Какви ли не твари се навъдиха и то-точно сега. Питам се: коя друга държава промени своята история? Коя друга държава съсипа собствената си страна? Коя друга държава би отрекла робство и свобода??? Що за апетити!!!

Лиса
цитирай
21. net4e - Не съм сигурен, но ми се струва, че си забравила да се логнеш.
30.07.2011 17:41
анонимен написа:
и продължавам да мисля, че мненията и всичко писано от Спароток е истина и нищо повече от истина. Всяко друго твърдение е под всякаква критика. Защо историята трябва да се изопачава? Трудно и да се бориш с хора, чието мнение в най-новата ни история решава да я промени цялостно. Преди малко прочетох една друга статия, че турското робство е било много "удобно" за нашите прадеди. Браво бе!!! Какви ли не твари се навъдиха и то-точно сега. Питам се: коя друга държава промени своята история? Коя друга държава съсипа собствената си страна? Коя друга държава би отрекла робство и свобода??? Що за апетити!!!

Лиса

цитирай
22. injir - Kogato faktite govoryat, i bogo...
30.07.2011 18:03
Kogato faktite govoryat, i bogovete mylchat.
цитирай
23. stela50 - Поздрави за постинга , dolsineq ...
30.07.2011 20:21
Винаги се стига до истината - рано или късно . Споделям думите
на injir ...Моите уважения към Спароток и към теб .
Хубава вечер !
цитирай
24. germantiger - ...
30.07.2011 21:31
Много ЛАЛАДЖИЙСТВО и никаква КОНКРЕТИКА!

От всички коментари до момента единствено мой коментар цитиращ Манол Глишев е ПО СЪЩЕСТВО!

Очаквах някой да постне отговора-реплика пък на Спароток към Манол, после следващия постинг на Манол.

Непостижимо ли е да спорите с аргументи, без лични квалификации и без да се облягате на желание за величие на едни или малоценност за други?!
цитирай
25. blackpredator - че ти какво очакваше швабски?
30.07.2011 21:45
под тая боза да има трюфели ли?!!
цитирай
26. анонимен - dolsineq,
30.07.2011 21:45
защо не се оплачеш на админите от злобните постинги на джойси?
днес поне три е пуснала срещу теб и спароток (((
цитирай
27. анонимен - blackpredator,
30.07.2011 21:48
трюфелите са в твоя блог само? и при фрина?
само там не ръсиш мазните си лакърдии, нали?
изветрял дървен философ (
цитирай
28. blackpredator - 27, браво! гастроном!
30.07.2011 21:57
оценил си и вкуса и калориите...:D
цитирай
29. dolsineq - защо не се оплачеш на админите от ...
30.07.2011 21:58
анонимен написа:
защо не се оплачеш на админите от злобните постинги на джойси?
днес поне три е пуснала срещу теб и спароток (((

........................................
Блогът си е нейн, а в нейната къща - нейна си работа какво ще прави. :)
цитирай
30. анонимен - изкуфял дъртак, късно ти е за кал...
30.07.2011 21:59
изкуфял дъртак, късно ти е за калории...
изобщо за всичко ти е късно, празна воденицо ))))
цитирай
31. dolsineq - До blackpredator и анонимника - ще ...
30.07.2011 22:01
До blackpredator и анонимника - ще трия коментарите ви, ако не са по темата.
цитирай
32. анонимен - dolsineq, прощавай!
30.07.2011 22:05
няма да се повтори.
цитирай
33. germantiger - ...
30.07.2011 22:11
25. blackpredator - че ти какво очакваше швабски?
21:45
под тая боза да има трюфели ли?!!

...

Айде да те черпя "мъжко бело млеко" от мен, та да си сит и арен, я съм ларж Ганьо ;)
цитирай
34. zoom - Бих искал да взема участие в спора, но съм много зле с историята. Ще си трая.
30.07.2011 22:21
цитирай
35. dolsineq - 25. blackpredator - че ти какво о...
30.07.2011 22:28
germantiger написа:
25. blackpredator - че ти какво очакваше швабски?
21:45
под тая боза да има трюфели ли?!!

...

Айде да те черпя "мъжко бело млеко" от мен, та да си сит и арен, я съм ларж Ганьо ;)

...........................
Тигре, много си ми симпатичен, но ще те трия, ако спамиш.
цитирай
36. germantiger - ...
30.07.2011 22:31
Ами Долсинея, хубаво че съм ти много симпатичен, но като се усетиш да триеш хората които ме псуват, няма да спамя и аз, ти впрочем също спамиш в блога си!

Първо съм мъж, после потребител, така-че някой като ми тегли майна, аз ще тегля и на майка му и на сестра му, че и дъщеря му.

ПАК ДА ТИ НАПОМНЯ ДОЛСИНЕЯ - АКО НЕ СИ ЗАБЕЛЯЗАЛА ТИ МНОГО СПАМИШ ПОД СОБСТВЕНИТЕ СИ ПОСТИНГИ.

Та позамсили се малко, не много ;)
И благодаря за симпатиите, споделени са ;)
цитирай
37. germantiger - ...
30.07.2011 22:33
24. germantiger - ...
21:31
Много ЛАЛАДЖИЙСТВО и никаква КОНКРЕТИКА!

От всички коментари до момента единствено мой коментар цитиращ Манол Глишев е ПО СЪЩЕСТВО!

Очаквах някой да постне отговора-реплика пък на Спароток към Манол, после следващия постинг на Манол.

Непостижимо ли е да спорите с аргументи, без лични квалификации и без да се облягате на желание за величие на едни или малоценност за други?!
цитирай
38. germantiger - ...
30.07.2011 22:42
Установи си принцип или айде правило Долсинея - да триеш цинизми или да отговаряш и позволяваш такива.

После следвай този принцип без предпочитания и симпатии.
цитирай
39. dolsineq - Ами Долсинея, хубаво че съм ти много ...
30.07.2011 22:43
germantiger написа:
Ами Долсинея, хубаво че съм ти много симпатичен, но като се усетиш да триеш хората които ме псуват, няма да спамя и аз, ти впрочем също спамиш в блога си!

Първо съм мъж, после потребител, така-че някой като ми тегли майна, аз ще тегля и на майка му и на сестра му, че и дъщеря му.

ПАК ДА ТИ НАПОМНЯ ДОЛСИНЕЯ - АКО НЕ СИ ЗАБЕЛЯЗАЛА ТИ МНОГО СПАМИШ ПОД СОБСТВЕНИТЕ СИ ПОСТИНГИ.

Та позамсили се малко, не много ;)
И благодаря за симпатиите, споделени са ;)

.............................
Виждаш, че си вземам и аз забележка от забележката. :)
цитирай
40. dolsineq - @ 34. zoom - Бих искал да взема участие в спора, но съм много зле с историята. Ще си трая.
30.07.2011 22:48
По-важното е да се прочете статията и ако е подразнила любопитството ти, ще отвориш и друга статия, а колкото до коментар - има време и за него. :)
цитирай
41. get - - Долсинея, един "мислител" от по-ново време е казал, че "Една лъжа повторена сто пъти ...
30.07.2011 23:33
... ставала истина "

- Но още Древните са го казали, че "Когато фактите говорят и боговете мълчат !!"
в Тази връзка има много точен пост, който е абсолютно категоричен отговор на пасквила написан от видният ни тюрковъд МГлишев !! - Конкретно той се отнася към този абзац от поста ти !!
dolsineq написа:
Твърдение - прякото споменаване на укрепени "аули" с пряк паралел у казахите (тракийски аули, anyone?);

Отговор - Смешно, много смешно, АУЛ е латинска дума означаваща първоначално помещение. Горките римляни, и тях ги направиха туранци...


Това е цитат от блога на rizar !! "Питам се защо лингвистите не ни кажат, какво означава думата – “ауле”. ... тя е собствено тракийска дума, защото се използва от траките за епитет на техен бог – Ауларкенос или на старогръцки Аулариокос ( покровител на семейството и дома). ... ако не беше Picard , който определи Пистировската царска клетва, като Харта и в текста се откри отново думичката – епаулиотис, КОЯТО СЕ СКРИ(!) за пръв път дори и от Thesaurus Linguae Graecae , а тия маниаци не пропускат да запишат всички старогръцки думи . ... има засвидетелствано още от карийското име АУЛИА. Е елините и те си имат един град в Беотия с името АУЛис или Авлида."

- За запалените тюркомани препоръчвам един материал в блога на Солинвиктус, в който и моя милост разсъждава за така "намерените следи" от "юрти" в Плиска ... Линка към същата !! - http://solinvictus.blog.bg/history/2011/07/24/v-rodopite-shte-se-stroiat-avtentichni-quot-prabylgarski-quo.789191

- Постоянно досаждащата Джойси отново пооставям въпроса І Все още ли е така категорична, че тюрки и сме живели в ЮРТИ ? - А Джойси ханъм ?! :)))

от ГетКан багаТУР ТауроСкитский :))) - Що пък казват, че при Тавроскитите я имало "Легендата за стрелите" ??!! :))
цитирай
42. marinero - Не ти ли се струва малко истерично и грандоманско това заглавие?
31.07.2011 00:53
Ами нека всички, които не споделят хипотезата на Спароток направо да бъдат обявени за държавни изменници и да бъдат дадени под съд, а? В тези прения някак все повече преобладава политиката. И в спора по-скоро се губи, отколкото се ражда истината.
Не може някой да полемизира със Спароток и да му се вменява родоотстъпничество.
цитирай
43. liliyanaandreeva - Във възторг съм от постинга Ви!
31.07.2011 07:45
Поздравления! Аз съм с Вас!
цитирай
44. анонимен - 43. liliyanaandreeva - Във възторг съм от постинга Ви!
31.07.2011 09:16
Тоя постинг не само не е неин,но и бъкел не вдява от копираното.Възторга ви не е насочен където трябва.
цитирай
45. dolsineq - Ами нека всички, които не споделят ...
31.07.2011 11:16
marinero написа:
Ами нека всички, които не споделят хипотезата на Спароток направо да бъдат обявени за държавни изменници и да бъдат дадени под съд, а? В тези прения някак все повече преобладава политиката. И в спора по-скоро се губи, отколкото се ражда истината.
Не може някой да полемизира със Спароток и да му се вменява родоотстъпничество.

.....................................
Дали ще споделяш или не идеите на Спароток си е твой избор!
цитирай
46. dolsineq - Тоя постинг не само не е неин, но и ...
31.07.2011 11:19
анонимен написа:
Тоя постинг не само не е неин,но и бъкел не вдява от копираното.Възторга ви не е насочен където трябва.

.........................................
Явно не си го чел/а/, защото щеше да видиш веднага под заглавието насочващ линк към оригинала на статията.
цитирай
47. dolsineq - Поздравления! Аз съм с Вас!. . . . . . . ...
31.07.2011 11:21
liliyanaandreeva написа:
Поздравления! Аз съм с Вас!

........................................
Поздравленията са за Спароток, а за мен удоволствието от споделеното! :)
цитирай
48. germantiger - ...
31.07.2011 14:50
Долси, ти въобще вдяна ли какво ти "каза" marinero или се прайм на пернати ;) ?!

Различномислещия не трябва да бъде определян като родоотстъпник, мерило и критерий за истинност не е величаенето, а фактите и истината.

Убеден съм, че си го разбрала, но се "криеш" зад патетиката на заглавието от Павел! Ей сега ще зарипаш, че зад нищо не се криеш и няма защо да го правиш...
цитирай
49. dolsineq - Долси, ти въобще вдяна ли какво ти ...
31.07.2011 14:57
germantiger написа:
Долси, ти въобще вдяна ли какво ти "каза" marinero или се прайм на пернати ;) ?!

Различномислещия не трябва да бъде определян като родоотстъпник, мерило и критерий за истинност не е величаенето, а фактите и истината.

Убеден съм, че си го разбрала, но се "криеш" зад патетиката на заглавието от Павел! Ей сега ще зарипаш, че зад нищо не се криеш и няма защо да го правиш...

..................................
Право на автора е какво заглавие ще ползва.
цитирай
50. germantiger - ;)
31.07.2011 15:32
Бягаш от същността в това което на написахме marinero и аз, обаче пък четящите не са толкова балами и веднага се забеклязва твоето "покриване".

N.B.

Различномислещия не трябва да бъде определян като родоотстъпник, мерило и критерий за истинност не е величаенето, а фактите и истината.
цитирай
51. dolsineq - Бягаш от същността в това което на ...
31.07.2011 15:44
germantiger написа:
Бягаш от същността в това което на написахме marinero и аз, обаче пък четящите не са толкова балами и веднага се забеклязва твоето "покриване".

N.B.

Различномислещия не трябва да бъде определян като родоотстъпник, мерило и критерий за истинност не е величаенето, а фактите и истината.

.........................................
Тигре, отказвам да коментирам позицията на Спароток. Този въпрос можеш да го насочиш директно към него в блогът му. Може да обсъждаме само фактите.
цитирай
52. dolsineq - БЪЛГАРСКИ СВЯТ
31.07.2011 22:39
http://drevnobulgarskaistoria.hit.bg/dokazatelstva.htm
цитирай
53. get - - Германе, няма нищо толкова грандоманско или прекалена патетика ... в името на поста ... !!
31.07.2011 23:11
... най-вече поради настоящото състояние не само по отношение на, състояние на държава, демографският срив, морален и духовен упадък ... но също поради духовната безпътица в която е изпаднал обикновенният бъргарин !!
dolsineq написа:
germantiger написа:
Бягаш от същността в това което на написахме marinero и аз, обаче пък четящите не са толкова балами и веднага се забеклязва твоето "покриване".

N.B.

Различномислещия не трябва да бъде определян като родоотстъпник, мерило и критерий за истинност не е величаенето, а фактите и истината.

.........................................
Тигре, отказвам да коментирам позицията на Спароток. Този въпрос можеш да го насочиш директно към него в блогът му. Може да обсъждаме само фактите.


- По-причина на горните ФАКТИ не виждам, как един здравомислещ и милеещ за родината си човек да не възкликне емоционално - Когато видиш че гори селото (образно казано) няма ли основание да биеш камбаната със все сили ... па било това и през ноща с риск да събудиш ... спящите и нищо не подозиращи жертви ??!

- Защо нямаме право да пишем че, теорията която утвърждава турцизма на нашият произход е пагубна за нашето племе, като вземеш от преди освобождението ни, па после по време на СРАМНИЯТ НЬОЙСКИ "мирен" договор !!

- Защо продължава да се говорят нелепости относно - Мястото, значението и ролята на България в ВСВ и как може страната агресор(Русия плюс западните и съюзници) да продължава да ни натяква, че сме имали вина !! Защо нищо не се говори за визитата на външният зам. министър Арк. Соболев, който - Да, да !! - именно той настоява при престоя си тук ние да се включим на страната на "Оста".

- Факта с продължаващатна политика за денационализация на българско население, която продължава и в момента и на която е посветен поста за фолклора от Долсинея - Няма ли най-малкото да разтревожи, който и да е български патриот ??!

- Знаеш ли колко още Защо ?? - мога да изреждам в този контекст !! - не си прав !!
цитирай
54. dolsineq - @ 53. get -
31.07.2011 23:30
Гет, не се ядосвай с Тигъра. Ще го вкараме в пътя, малко е вироглав, но ще го убедим в правотата си...:)
цитирай
55. germantiger - ...
01.08.2011 01:11
Всъщност get, доколкото видях постинга при Спароток и всички коментари там, ПРИЧИНА И МОТИВ ЗА ТОВА ЗАГЛАВИЕ Е ГЛИШЕВ, точно и конкретно за него първо е бил създаден този постинг от Павел!

После под него в коментарите се включва и Манол, после пак Павел му отговаря, после пък Манол прави свой постинг отговор.

Та мотива за постинга не е атака срещу България, а СТАНОВИЩЕ, ПОЗИЦИЯ И АРГУМЕНТИ НА ГЛИШЕВ, исторически такива! Не трябва една позиция (пък била тя и защитаваната от Манол тюркска теза да се демонизира), трябва да се бие с аргументи, както е направил Спароток всъщност.

Манипулира със заглавието, драматизира прекалено, но пък предлага аргументи. Аз също, както и почти всеки друг имам въздесйтващи заглавия, това не е "престъпление", не е правилно пак казвам:

ДА СЕ ОПРЕДЕЛЯ КАТО БЕЗРОДНА ЕДНА ТЕЗА БЕЗ ДА СЕ БИЕ С АРГУМЕНТИ, А САМО ПО ПРИЧИНА, ЧЕ НЕ КЕФИ НАЦИОНАЛИСТИ, ПАТРИОТИ ИЛИ ДРУГИ. Това не е правилно и вие го разбирате отлично.

Здраве да е, аз написах каквото мислех, ако продължавам ще стана дребнав, то и без това премного коментирах.

...

Долси, сещам се преди месец ми споменаваше, че ще ми отваряш очите ти, Павел щеше да ме учи и просвещава, а сега ще ме вкарваш пътя ;)... май след време ще отивам на дресиране ли, що ли... ?:)

Впрочем по същество Павел е отговорил на Манол в този постинг сериозно, като изключим заглавието, приветствам му написаното!
цитирай
56. bol6oesposibo - С мир и любов
01.08.2011 16:12
всичко се постига.
цитирай
57. sarmatin - Виж сега прочелсъм доста неща сх...
02.08.2011 23:55
Виж сега прочелсъм доста неща сходни с темата според мен е много трудно да се каже и едното и другото , не в всичко има прилики . Не забравяй че траките са граничели със скитите за който пише като за свой предци Цар Симеон Велики , не забравяй и именника на Българските Канове красноречив документ според мен. За траките бих се съгласил с някой който казват , че най-вероятно Аспарух им е дошъл като освободител от римско , така че един вид ние Българите също сме преки наследници и на траките.
цитирай
58. germantiger - ...
11.08.2011 23:28
- ТРАКИ, СЛАВЯНИ И БЪЛГАРИ НЯМА КАК ДА СА ЕДНИ И СЪЩИ ПЛЕМЕНА, АКО ЧОВЕК ИМА ЗДРАВ СМИСЪЛ В СЕБЕ СИ!

- НИТО АНТРОПОЛОГИЧНО, НИТО ИСТОРИЧЕСКИ, НИТО ЕТНОЛОГИЧНО, НИТО ДОРИ МИГРАЦИОННО МОГАТ ДА СА ЕДНО!

- НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ДА СА В ОСНОВАТА НА ВСИЧКО ОТ МИКЕНА И КРИТ, ПРЕЗ ЕЛАДА, ДО ИРЛАНДИЯ И СКАНДЗА,РАЗБИРА СЕ ПЪРВО И ЗАВИНАГИ НА БАЛКАНИТЕ, ПРИ ВСЯКО ПОЛОЖЕНИЕ В ДОНСКИТЕ СТЕПИ, ЧЕ И ДО КИТАЙ ИЛИ КЪМ ПЕРСИЯ... "алоууу"?!

Автохтонизма днес като желание да си ВСИЧКО И ВСИЧКИ, ВИНАГИ ПРЪВ, ВСЕСВЕТОВЕН И ВСЪЩНОСТ ТРАКО-БЪЛГАРО-СЛАВЯНИН!
цитирай
59. germantiger - ...
12.08.2011 00:27
Георги Пизидийски в поемата "Аварската война"

"Наистина войната не беше проста и единствена, но беше преплетена и бешесе разпростряла сред различни и смесени племена. Защото СЛАВЯНИН СЕ БЕШЕ СПОРАЗУМЯЛ С ХУН, СКИТ С БЪЛГАРИН И ПАК МИДИЕЦ СЪС СКИТ, ТЕ ИМАХА РАЗЛИЧНИ ЕЗИЦИ И ЗЕМИ, БЯХА РАЗДЕЛЕНИ И ДЪЛГО ВРЕМЕ СЕ НАМИРАХА В БЛИЗКИ ОТНОШЕНИЯ. Повдигнаха общата война срещу нас..."

РАЗГРАНИЧЕНИЕТО И ПЛЕМЕННО И ЕЗИКОВО МЕЖДУ СЛАВЯНИ И СКИТИ И БЪЛГАРИ... факт!

Разбира се, с уговорката, че авторите преди векове яко са се излагали в немалко "комични" извори като истинност и все пак за автохтонистите "полезно четиво"!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dolsineq
Категория: История
Прочетен: 3178852
Постинги: 542
Коментари: 5745
Гласове: 14109
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930