Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2011 20:34 - КАКВО ОЗНАЧАВА ИМЕТО НА СТАРОБЪЛГАРСКИЯ ВЛАДЕТЕЛ КУБРАТ?
Автор: dolsineq Категория: Политика   
Прочетен: 21619 Коментари: 73 Гласове:
24


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 


КАКВО ОЗНАЧАВА ИМЕТО НА СТАРОБЪЛГАРСКИЯ ВЛАДЕТЕЛ КУБРАТ
?

 

 

 

Дълго време съм се удивлявал на способността на наши и чужди учени, успели от нещо просто и ясно да направят невероятна бъркотия. Като пример може да се посочи етимологическия анализ на имената на нашите древни владетели. Израстналият в Константинопол княз Кроват е известен на повечето сънародници под името Кубрат, така ни бе натяквано години наред, така са го запомнили много хора, поради тази причина сложих този вариант в заглавието на постинга...

 

Лъжите за този наш стар княз са много. Борис Симеонов не се колебае да го титулова като хан на българите...макар Теофан Изповедник да  използва думата κυριος- господар. Алтхайм и Хаусиг предложиха тълкуване на личното име Кроват ( Кубрат) като княз на червеите...  което си е чиста гавра с историята и науката като цяло. Немет потърси обяснение с уйгурската дума кобрат, кобрансъбирам, Г. Фехер пък предлага алтайската дума куртвълк...все отчаяни опити да се скрие истината.

 

Макар да са уважавани и често цитирани учени Алтайм, Хаусиг, Фехер, Симеонов... в никакъв случай не са били непредубедени. Знаейки прекрасно, че редица стари автори (Д. Хоматиан, Л. Дякон, М.Аталиат, Й.Малала и др. ) определят дедите ни като древен балкански народ, изследователите на нашето минало са били длъжни да потърсят тълкуване за името на Кроват и сред тракийската ономастика, това не е направено ( или, ако е направено е скрито от широката публика). Тези езиковеди и историци са били длъжни също да представят на широката публика правилното изписване на името на българския княз, а именно Кроват, не Кубрат, както те се опитват да ни внушат. Ето, оригиналното изписване в работата на Теофан е Кроват Κροβατ...

 image

 

 

Изображението е от антикварно издание на “Хронология” на Теофан Изповедник. С това издание са разполагали и повечето учени заели се с изучаване на нашата история. В “Прабългарска Ономастика” Б. Симеонов дори не си прави труда да покаже оригиналното изписване и така лишава читателите си от възможност да направят преценка дали тълкуванията, които той представя са верни...

 

Без съмнение и Алхайм, и Фехер, и Симеонов са били запознати с работите на Херодот и Страбон, които споменават тракийското племе кровизи – Кροβυζοι, обитаващи областа Мизия ( между река Дунав и Стара Планина). Виждаме, че тракийският етноним кровизи – Кροβυζοι и личното име Кроват Κροβατος притежават идентичен корен – КРОВ.

 

image

 

Какво може може да е значението на КРОВ? Кровизите живеят в северо-източния край на Тракия, били са съседи на троглодитите ( хора живеещи в землянки). Кровъ на старобългарски означава – покрив, жилище, защита. Кровизи означава – живеещи в домове, под покрив, защитени. От това можем да отсъдим, че  Кроват означава покровител, пазител, защитник.

 

Със същата семантика като Кроват е и името на друг вожд на старите българи –Заберган. То е свързано със старобългарския глагол брегонъ – грижа се, пазя...и с тракийския теоним Баргидентис – пазещ децата.


Ето, какво му е сложното? Съществуват извори определящи българите като тракийски народ, има също тракийски етноними и теоними показващи ясна връзка със старобългарски имена. Какво е пречело името на княз Кроват да бъде определено като тракийско? Какво пречи и днес истината да бъде казана? Две обширни антропологически изследвания показаха, че българите са безспорно европейци по произход. Обичаите и погребалните ритуали на старите българи са били като тези на траките. Българските земеделски сечива, пастирски атрибути, народната носия са като тези на траките...и пак определени безсъвестни личности ни правят на мургави азиатци...


Едно е ясно, манипулаторите на историята ни няма да си признаят греховете скоро. Важното е ние да знаем истината, да знаем, че земите на дедите ни са се простирали от Белград до Крим и от Карпатите до Бяло Море наричано в древността тракийско.

 

Дедите ни не са се молили на никого, не са чакали помощ от небето. Обединявайки сили те са успели да създадат една от първите ранносредновековни държави и да дадат писменост на руснаци, украинци, белоруси, сърби.

 

Хубавите неща трябва да се заслужат с много труд, търпение и постоянство. Големите промени не настъпват спонтанно, те са резултат от духовната (а дори и физическа) промяна на много индивиди. В определен момент се достига критична маса и старият модел на обществото умира, за да се роди едно ново, по-добро общество.


Промяната, която ни е нужна не е просто избор, тя е единственото ни спасение. Трябва въпреки всичко да си подадем ръце и заедно да направим от България рай. Дедите ни го направиха няколко пъти, ние също можем да го направим, трябва само да го поискаме!

 

sparotok.blog.bg/politika/2011/03/10/kakvo-oznachava-imeto-na-starobylgarskiia-vladetel-kubrat.703545

 

 

 

 





Гласувай:
24



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - Тракия, били са съседи на ( хора живеещи в землянки). Историк
26.07.2011 21:16
Историк

Смяяях!Траките в Египет са строили пирамидите,след това могилите в България,докато в последствие се задоволяват със землянки за хановете!А простолиюдието сигурно е нощувало по клоните на дърветата!
цитирай
2. joysii - "Промяната, която ни е нужна ...
26.07.2011 21:46
"Промяната, която ни е нужна не е просто избор, тя е единственото ни спасение. "
......................
Всъщност какво точно иска да променя тоя изветрялия, така и не става ясно.
Дали има някой миг от нашето минало ,където да не е заврял нос да ги дрънка разни шантавлъци?
Постингът е пълен с безпочвени изводи.
А неизменният финал - с лозунги и призиви на МЕСИЯТА е направо върхът. Личи си колко е скромен.
Долсинея,яко му се мазниш, на Спароток фантазията.Защо,бе?
Очаквам да се появят като подкрепление Виншя дървената и Алги в най-скоро време.За да се получи супер дамски лизачески купон.
Да ти кажа, с тая кампания за популяризиране на простотиите на Спароток, точно хуууубаво ще ги набиеш в очите на хората. Ако има някой дето е пропуснал да забележи колко е кух, сега вече ще навакса.
цитирай
3. анонимен - Историк-"Промяната, която ни е нужна не е просто избор, тя е единственото ни спасение. "
26.07.2011 22:25
Историк

Шутове, с комплекси за малоценност сте вие!
цитирай
4. анонимен - Не спирай Снежана!
26.07.2011 22:40
Не спирай Снежана, моля те!Да не ти пука от идиоти и присмивачи,те са тук, за да отвличат вниманието от истината, която е важна за нас.След време ще станат мазни и меки, още малко остана.Поздрави!
цитирай
5. анонимен - до джавкалото joisii
26.07.2011 22:45
Не усещаш ли колко си прозрачна и елементарна joisii? Свестен човек няма да си се върже на кухите приказки, аз и приятелите ми ще си четем Спароток, Долсинея, Гет, Демограф, Сарадива и др. пък ти си лай колкото искаш, до прегракване даже:)))
цитирай
6. joysii - Не спирай Снежана, моля те!Да не ти ...
26.07.2011 22:49
анонимен написа:
Не спирай Снежана, моля те!Да не ти пука от идиоти и присмивачи,те са тук, за да отвличат вниманието от истината, която е важна за нас.След време ще станат мазни и меки, още малко остана.Поздрави!

================
Ти на Спарчовите лъжи ли казваш истина, бе?
Малко остана до какво, ангелите да слязат на земята ли?
Боже, тук е пълно с луди!
цитирай
7. анонимен - ? joisii ?
26.07.2011 22:51
А бе тоя joisii слухти като хрътка, само Снежана да пусне нещо ново joisii-то идва да лае, сигурно му плащат за посещение и обидна дума:)))))
цитирай
8. joysii - Не усещаш ли колко си прозрачна и ...
26.07.2011 22:53
[quote=анонимен]Не усещаш ли колко си прозрачна и елементарна joisii? Свестен човек няма да си се върже на кухите приказки, аз и приятелите ми ще си четем Спароток, Долсинея, Гет, Демограф, Сарадива и др. пък ти си лай колкото искаш, до прегракване даже:)))[/quote
.....................................
Не само чети перковците, вземи и да ги препишеш ако щеш.Направи си блог/ако нямаш :)/и почвай да копираш Спарчо фантазията.
Те на такива наивитети разчитат. Спароток, де. Останалите ,които изреди само му лижат краката.
И нито един от тях не е историк по образование. Да не говорим,че изобщо не се занимават с наука.
Само плям-плям като на пейката пред вратата на село.
цитирай
9. joysii - А бе тоя joisii слухти като хрътка, ...
26.07.2011 22:57
анонимен написа:
А бе тоя joisii слухти като хрътка, само Снежана да пусне нещо ново joisii-то идва да лае, сигурно му плащат за посещение и обидна дума:)))))

.......................
Забавлявам се с простотията на Спароток и компания.
По-големи въздухари от тях няма в сайта.
Щеше да е добре ако ми плащаха. Това е хубава идея. Моля ,ако някой се навие да ми плаща , аз да говоря тук каквото си искам - незабавно да ме уведоми.
цитирай
10. анонимен - до анонимен 1
26.07.2011 22:59
Хей шмекер пишещ се за историк, размърдай си сивото мозъчно вещество, ако го имаш.
1.Тракия има обработено злато преди Египет.
2. Тракия познава богато царско погребение преди Египет.
3.Тракия има красива, орнаментна керамика преди Египет.
4.Тракия има писменост преди Египет.
5.Тракия познава бронза преди Египет.
6.Тракиите обработват желязо преди египтяните.

Заслугите на един народ могат да се укрият, а името му да се очерни, но един ден истината ще излезе на бял свят!
цитирай
11. get - - Доколкото си спомням ... бях писал относно произхода вариантите на името Кубрат ... ?!
26.07.2011 23:11
... по темата !!

- В "История славяноболгарска" Пайсий го изписва и като "Букич" !(аналог на Кубрат) !??
- Отделно има доста успешни опити за възстановка на сарматският език ... при руснаците(осетинците) ... на последните езикът е преходна форма м/у славянското и иранско езикови семейства !! - Та там се разглежда коренът Коу(в) - в семантичното му и смислово свързано място, като ковач, създател ... нещо близко до демиург !!
Близко до това е и украинското "Кий" ... от легендата за създаването на гр.Киев. Там участват двама митични братя ... Кий и Хорив плюс сестра им ЛиБиД(Лебед) ... близко до легендата за Леда-Лида(от корен "лиди", тоест люде, като самоназванието на лидийците).
- Междувпрочем близката фонетично и смислово българска(старо) дума е и Куй - преминала и в лично име ... вече твърде рядко срещано - КУЙО !!
- Нямам претенции за изчерпателност и пълнота ... само искам да ви подскажа, че съществува близкороодствена връзка между това на пръв поглед непонятно за съвременният българин име на Кубрат-Коврат-Хорват и нас ... шепата останали хора, които сме най-близко родствено до тези по-стари ... наши предци !!
- Второ - много ми са странни тези залитания и преписване на титлата К(х)анос на значително по-късните монголи и тюрки. На практика тя се среща в източници от поне VІ в. пр.Хр. и едно към едно си означава ПРЕДВОДИТЕЛ още и ГОСПОДАР !! - Населението, което я употребява не е ситуирано в полупустинните райони на Централна азия а в югоизточна Европа и Мала и предна Азия(близък Изток) !! - Така че, това донякъде е и отговор относно втората частица(значението) на топонима Бал-КАН ... според мен !!! - Хм, то и по отношение на първата част, като се заровим ще открием смислово и исторически откъде идва - Пак определено не от тюрките, каквито според нашите "златни" историци :((( сме били българите !!
- Така, че Долсинея не обръщай внимание на глупостите които пишат хулителите на собственият си народ ... те си знаят кои са ?!

от Гет "ктист"
цитирай
12. germantiger - ...
26.07.2011 23:31
Учил съм старогръцки (така неправилно го наричат и до днес), та бета/вита четяхме като "б", което ще рече вариант и Кробат, не само Кроват и кроватова България, примерно барбари и варвари, за гърците са първото. Това обаче е само детайл. Спароток в случая с името е прав, не е Кубрат.
За постинга иначе - поздравления!
цитирай
13. get - - А в какъв смисъл Пайсий в "историята" си употребява ...
27.07.2011 00:04
... Букич - би ли изказал, някакво предположение ?
germantiger написа:
Учил съм старогръцки (така неправилно го наричат и до днес), та бета/вита четяхме като "б", което ще рече вариант и Кробат, не само Кроват и кроватова България, примерно барбари и варвари, за гърците са първото. Това обаче е само детайл. Спароток в случая с името е прав, не е Кубрат.
За постинга иначе - поздравления!


- Мисля, правилна е забележката ти относно колебанието при "б-в" !!? - Така че прав си и коригирам изписаното в цитата "... на последните езикът е преходна форма м/у славянското и иранско езикови семейства !! - Та там се разглежда коренът Коу(в) - в семантичното му и смислово свързано място, като ковач, създател ... нещо близко до демиург !! "

- Тоест коренът е Коу(в/б) !!

от Гет "ктист"
цитирай
14. germantiger - ...
27.07.2011 00:08
Прав съм за гърците, но пък за българите може да е било Кроват, все пак четем византийски извори. Иначе казано колебанието остава и нямам претенция за правилност, няма и как да я имам.
цитирай
15. penchoan - Драга dolsineq, не обръщай вним...
27.07.2011 00:12
Драга dolsineq, не обръщай внимание на joysii, тя пак е яхнала метлата... Ето какво казва големият български историк д-р Ганчо Ценов в книгата си "Кроватова България":
" Това, което сега се нарича славяни, в старо време се казваше скити. Самата дума скити е славянска дума, която значи скитник или номад. Готите, хуните, славяните, българите, абарите, тракийците са скитски, т.е. славянски племена...
Най-старите автори, които са споменали името българи, казват, че българите са скити: Стара България не е нищо друго, освен най-старото селище на скитите, което опирало до Босфора; самият Босфор е лежал в скитска земя; българите са живели покрай Тракийския провлак, преди той да получи името Босфор, т.е. преди Троянската война.
Старите автори казват, че Мизия е България или че българите са мизи, а мизите са не само стар тракийски, но и троянски народ.Старите автори казват още, че българите са мирмидони, а мирмидоните са живели в Тесалия преди и по време на Троянската война.
От тези мирмидони-българи Ахил събрал наемници, за да се бие против северните им братя. С една дума, старите автори са единодушни в това, че българите са стари тракоилирийци; че са по-стари поселници на своето отечество, отколкото гърците на своето, защото гърците се разпространиха или увеличиха за сметка на българите, а не българите за сметка на гърците. Тракоилирийците пък принадлежаха към расата, която днес се казва славянска раса. "

Кроватова България - Ганчо Ценов
Поздрави!
цитирай
16. get - - Хехе , хей joysii - да знаеш колко си права !!? - всичко е въпрос на гледна точка - Какво имам ...
27.07.2011 00:25
... предвид ?! - употребената от теб дума "перковци" !!
joysii написа:
анонимен написа:
Не усещаш ли колко си прозрачна и елементарна joisii? Свестен човек няма да си се върже на кухите приказки, аз и приятелите ми ще си четем Спароток, Долсинея, Гет, Демограф, Сарадива и др. пък ти си лай колкото искаш, до прегракване даже:)))

.....................................
Не само чети перковците, вземи и да ги препишеш ако щеш.Направи си блог/ако нямаш :)/и почвай да копираш Спарчо фантазията.
Те на такива наивитети разчитат. Спароток, де. Останалите ,които изреди само му лижат краката.
И нито един от тях не е историк по образование. Да не говорим,че изобщо не се занимават с наука.
Само плям-плям като на пейката пред вратата на село.


- Явно не познаваш добре българският език с неговата богата, емоционална и смислова обагреност ??!
- Коренът от думата идва от Пер-я ... досущ, като името на едно от най-древните ни светилища и поселища ПерПер(ек) !! Семантично и вътрешно философски тя е свързана с едни много древни вярвания и думи, като - Пер-Гер-Джер-Чер-Чар-Кар-Гъ/ар ... знам че, започнах да звуча смущаващо(относно ... доколко съм "добре" ?) - Само ще ти поясня, че това не е моментно хрумване на превъзбуден мозък - а резултат от прочетеното ... близо от шест месеца по въпроса !! - ма още ми е рано да го пиша ! :))) - Хаха ! - междувпрочем Пер(не английската титла !) смислово е близка и до употребяваната жаргонна и като агротехнически термин думичка "Пич" !! - Просто нямаш си на представа, колко не познаваме дълбочината и сложността(смислово) на езика ни ?!!! :))

- Привет от боу,ил ГетКАН ТаУРос-скитский :))
цитирай
17. germantiger - ... 1
27.07.2011 02:54
penchoan, грешите за готите и вероятно не знаете явните грешки на Ганчо Ценов, два дни подред поствам под различни постинги, досадно е да го правя и тук.

По повод на готите дето уж били българи думите

Готтесберге

Гьоттинген

имената Готшалк

Готтард (вкл. прохода св. Готтард)

Готтланд в Скандинавия

старото название Готтенхафен

племето готони/гутони споменато от Тацитус още

думата Готт-Бог


Имената франкски (нали и франките били траки ерго българи;), основно на крале, техни синове, жени и свита:

Хлотар (дн. Лотар)

Хлодвиг-Хлодовиг (дн. Лудвиг)

Хилдерик

Меровиг

Ландерих

Атаулф и Аларих братята ги знаем готи

Огер-Одгер-Аутхар

Гунтрам (Гунар, Гунтер, Гюнтер)

Фредегунд (имена на гунд още и още мога да посоча)

Дагоберт

Хилдеберт (Херберт, Хуберт)

Хлодомер

Фарамунд (Розамунд, имена на мунд още цяла група)

Тотила за който отново претендират „некои” бългхари тръгва в едно сказание с тримата свои приближени Вулдерих, Рудерих и Блиндин

Теодерих (не само вест/визиготския с това име)

Завършек на ик, иг, их са различни „форми”, някои и на произнасяне досега, примерно Лайпциг се пише, но се произнася ЛайпциХ, също имена като Фредерик, днес са ФридриХ итн...

...

Почти винаги за жени вземат принцеси от други германски народи като:

Клотхилд-бургундка (то и бург я „изкараха” българска дума)

Хилдегард-баварка (чудно и баварците бяха българи нали, а името и в германската традиция на имена завършващи на –гард мога да напиша цяла група ;)

Теоделинд-Детлинд (баварска принцеса)

Още пример с вандал Гензерих-Гелимер-Хилдемер (защото вандалите Натан тук в блога и тях ги зачерква като германци...)

Берих крал на готите при преселението им и то петия им крал (нали и готите „станаха” българи ;)
цитирай
18. germantiger - ... 2
27.07.2011 02:56
ЗА БЪЛГАРИТЕ – КОМИКА ГАНЧО ЦЕНОВ:

След един бърз поглед на „Произходътъ на българите” забелязах невежеството му в имената на рик-не били характерни за германците-готите... вероятно пропуска имена като Фридрик/их, Седрик/их, Фридерике-колко щеш германски принцеси с това име, най-известна сестрата на Луизе фон Пройссен, пропуска имена като Хилдерих, Теодерих (няма да коментирам), Либих, Улрих, званието фенрих...

Пише Ценов, че Вулфила и Улфила било Вълко или Въло...не били германски... Вулфила явно не му звучи като Волф, Беовулф, Улфила не му звучи като Улф, Урс въобще... но като Въло му допада... Мир не било германско-да, така е, нищо, че местоименията се превръщат от дих в дир, от мих в мир, за вир-ние не коментирам, за Донир-Донар няма дори да пиша, за Фенрир не е чувал ли, Херсир итн...

Вече имам и германски имена от митовете завършващи на ир и мир по повод Ганчо Ценов, които той твърди, че не са германски и не се „сеща” такива:

Фимбултир-великият дух на света преди всяко нещо-сътворителя от бездната на космоса.

Кладенеца Хвергелмир

Първото живо същество великана Имир

Дъщерята на Имир-Бур

Бергелмир-единственото дете на Имир незахвърлено в морето оцеляло от убийствата на боговете срещу децата

Ножа на Один-Гунгир

Осмокракият му кон-Шлайпнир

Мамир/Мимир-великана който пазел извора на знанието

Химир и Тир-великан и неговия син в двубой с Тор

Вълка Фенрир в края на света...но и началото на нов свят след залеза на боговете

Балдр-сина на Один и Фригг и Суртр-господарят на Муспелхайм

Фридигерн-гот (този беше и „онзи”, който 378г. мачка и убива императора Валент, сина му и армията при Адрианопол, но той щом е гот значи ерго българин е за теб).
цитирай
19. germantiger - ... 3
27.07.2011 02:57
Отново за Ганчо Ценов според който имена като Вулфила и Улфила не са готски-германски...да ама не, обаче явно са готски-германски. ПРОДЪЛЖЕНИЕ ОТ ПРЕДХОДНИЯ ПОСТИНГ

Аудумла-кравата на живота в митовете

Валхала-царството на мъртвите и задгробния живот, всъщност дворец на радостта направен от злато

Беовулф със своя отряд гаути

Дворец Хиндарфил

...

Хермодр-отново име макар не на „мир” или „ир”, за които явно Ганчо Ценов не е чувал в германо-скандинавската митология!

Фраир-бог на слънчето сред ваните

„Думи на Фафнир”-германска сага

В трите общи саги-„Думи на Регин”, „Думи на Фафнир” и „Думи на Сигрдрива” се срещат още имена с подобно „звучене”-Хрейдмар-баща на Отр, Регин и Фафнир, също и един бог от аз/сите-Хенир.

...

Именно-думата може да има вековен произход, чужд или "общочовешки", НО НАРОДА СПОРЕД СВОЕТО СЛОВНО БОГАТСТВО и "звучене" я променя и "усвоява".
Именно защото их, мунд, унд са характерни германски точно за това теудо е теодорих с изв. за напосоки примера.

Забележи днес това "звучене" е характерно дори за шведите примерно Бьорклунд и за днешните езици от германска езикова група, но за българския макар спорно включен в "славянската” езикова група те не са характерни!

За имената на –мунд

Думата мунд-уста на германски

Мундарт и диалекта „му”

Мундатвалд

Думата конунг

Торисмунд

Зигмунд

Сигизмунд

Боемунд

Кунигунде

„Първа песен за Хелги, убиеца на Хундинг”
цитирай
20. germantiger - ... 4
27.07.2011 02:59
ОТ КИРИЛ МИЛЧЕВ - letopisec тук в блога, КОГОТО НЕ ПОЗНАВАМ, НО ПРОЧЕТОХ В ДРУГ БГФОРУМ – ЗАЩО ГОТИТЕ НЕ СА БЪЛГАРИ!

Йордан пише De origine actibusque Getarum, повече известна като Getica, през 551 г. и основно ползва като исзточник готската хроника на Касиодор (487-583), завършена до 530 г. Последната е на латински и е „опит да се създаде за германския народ такова благородно минало, каквото е имал Рим” (Ото Манчън-Хелфън). Йордан също пише своята хроника на латински, но за разлика от високообразования Касиодор, неговият латински е много лош. Самият Йордан, който е бил и духовно лице, признава в Гетика, че е слабо образован. Това е видно не само на формално-езиково ниво, но и като съдържание на летописа му. В него Йордан смесва две хипотези за произхода на готите. От една страна, следвайки Касиодор, Йордан отъждествява миналото на готите и тракийските гети, а от друга – преразказва немски легенди за произхода на готите от о. Скандза (Скандинавия). Между другото, очевидно Касиодор е теоретикът в древното минало на тракийските гети да бъде отъждествено с готите, вследствие на което той задълбочено проучва и дава сведения за траките от извори, които днес в голямата си част отсъстват, но благодарение на компилациите на Йордан учените могат да експлицират „тракийският пласт” в хрониката на Касиодор и да разширят познанията си за траките. Естествено, германското готско минало няма нищо общо с това на тракийските гети, но масовите сведения на късно – античните автори, че гети и готи са едно и също (Йордан цитира само Павел Орозий, ок. 415 г.), е предпоставка за размисъл дали действително името на припонтийските траки гети не е заето като етноним (готи) от германските племена, които очевидно асимилират тези траки в териториите около Карпатите.

От Херодот знаем, че балканските гети, които били най-войнствените траки, са включени във войските на персийският цар Дарий, с които той форсира Дунав и отива да воюва със скитите. Очевидно оттогава част от траките-гети колонизират територии по северното Черноморие. Много от сведенията в Гетика на Йордан трябва да се интерпретират внимателно. Така например, той твърди, че остроготи и визиготи било най-древното разделение между готите, но Амиан Марцелин знае други етноними. Йордан пише, че хуните произлезли от вещици, което явно демонстрира степента му на суеверие. Л.Н.Гумильов смята, че това сведение на Йордан носи информация за расата на хуните (???). Интересен факт е, че до победата на хуните над готите, Йордан описва миналото на готите дори в Античността, без да загубят война. Що се отнася до данните за хуните около времето на Атила, Касиодор и Йордан основно са ползвали Приск Панийски, но Йордан дава и свои сведения. Той нарича бащата на Атила – Мундзук, и с това име ни е оставил в загадка, до момента, в който стана ясно, че то е прозвище, получено от топонимът Мундияк, упоменат от Олимпиодор и обхващаш земите на север от дн. Букурещ...

Мога да посоча още имена

GOTAHARD
Gender: Masculine
Usage: Ancient Germanic
Germanic name derived from the elements god "god" and heard "hardy, brave".
От него произлизат
GOTTHARD
GOTTHILF
GOTTHOLD
GOTTLOB
GOTTSCHALK

GOTELEIB
Gender: Masculine
Usage: Ancient Germanic
Germanic name derived from the elements god "god" and leub "love".
От него прозилиза GOTTLIEB

GODFREY
Gender: Masculine
Usage: English
Pronounced: GAHD-free [key]
From the Germanic name Godafrid, which meant "peace of god" from the Germanic elements god "god" and frid "peace". The Normans brought this name to England, where it became common during the Middle Ages. A notable bearer was Godfrey of Bouillon, a 10th-century leader of the First Crusade and the first ruler of the Latin Kingdom of Jerusalem.
От него произлиза GOTTFRIED

ЗабележиЮ, че никое от тези имена не е в словната и именна традиция на българи и траки и те нямат такива имена в изобилие срещащи се в германските народи не само в германци, а въобще и в Скандза-Скандинавия. Ако ти имаш едно, аз ще имам набор от 10, ако ти имаш една родееща се дума, аз ще имам в германската езикова група 20 и това покАзва кому какво е присъщо като "звучене" ;)

И не имената, а топонимите ги има отпреди Средновековието по германските земи с готт, а Готтланд и гутоните са си "там" отпреди Тацитус дори - факт.

GOTTFRIED m German
German form of GODFREY... [more]

GOTTHILF m German
Derived from German Gott "God" and hilf "help"... [more]

GOTTHOLD m German
Derived from German Gott "God" and hold "lovely"... [more]

GOTTLIEB m German
German form of GOTELEIB

GOTTLOB m German
Derived from German Gott "God" and lob "praise"...
цитирай
21. germantiger - Под мои постинги съм пояснил защо ...
27.07.2011 03:27
Под мои постинги съм пояснил защо моята позиция и реакция е такава и като полугерманец/полубългарин ще копирам и тук:

НЕОБХОДИМО ОБЯСНЕНИЕ, БЪЛГАРСКО - ГЕРМАНСКО

АЗ ИСКАМ ДА СЕ УЧА ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ В СВЕТА ЗА КАКВОТО И ДА Е, факт е, че сред световното, то - българското заема малък дял, този ми избор, може би дразни?!

Искам да съм глобален в знанието и регионален в пазенето. Това, че ще избера запада в професионализъм и почти всичко, не значи, че не бих си пазил българското и искам то да се развива! Обаче за някои от вас това е недопустимо - искате не само да си пазите курника, но и да сте най-големи сред света, е да де, но няма как да стане нито за българи, нито за германци, нито за друг народ.

Вие сте водени от патриотарство, еле траките са българи и те са първи, велики и всевелики в античността, вие се "облягате" на желанието да сте (дори когато и ако не сте)! Аз "стъпвам по пътя" - всекиму според заслугите (или поне се опитвам, но разбира се имам своите предпочитания).

Избрал съм Германия съзнавайки, че не мога да съм германец, както не мога да съм и българин. Аз съм и двете - ако някой мелез ти каже - аз съм такъв(!), значи те лъже! Реално той или аз не можем да сме едно от две. Това не притеснява моя избор да мисля за германското в историята и културата като нещо над българското.

Причините поради които това е така са историческа съдба, ако щеш "шанс или нещастие", има обяснение, дори оправдание, има и постижения в които България е над Германия, но обикновено е забележимо обратното. Избора ми не трябва да обижда никого и той е мое право, всичко друго е демагогия.

Аз съм избрал едно с приоритет, на първо място, но не искам, няма и не мога да се отрека от другото, напротив - българското е изградило у мен фундаментални качества и те са ми били от полза!

...

Ако някой държи да ме питаш какво съм свършил в полза на България пред чужденци - малко е, но мога да го напиша по списък и подред! Въобще не е нужно да давам отчет на който и да е, обаче нямам проблем да го сторя, усещайте го като жест на добра воля от моя страна, не като високомерие!
цитирай
22. анонимен - nevej sam. radva me napisanoto-...
27.07.2011 08:44
nevej sam.radva me napisanoto-blagodarya.apropo,az sa6to se preklanyam pred germaniya.za men e nai-welika.
цитирай
23. анонимен - Курт, Кубрат, Кроват, Хорват - все една и съща личност - Танев
27.07.2011 08:57
От 6-ти век преди Христа започва придвижването на Българите от Памир към Европа. Заедно с тях са се движели и Хърватските племена. Последните се настаняват около Карпатите, впоследствие се разделят на две. Едната част се преселва в територията на днешна Хърватия, другата част остава в Източните Карпати. По силата на договора между Бат Баян и Аспарух, всичко на запад от река Днепър остава в ръцете на Аспарух, всичко на изток - в ръцета на Бат Баян, образувайки Оногурска България, просъществувала с това име до 9-ти век. Хърватите са в територията на Велика България. Близоста на Хърватите с България и сега е изразена в голямата близост на съвременните езици - Българският и Хърватският, много по близки откокото със Сръбския. Кубрат = Курт = Кроват = Хорват. На кого казват сега Хорвати или Кровати. На Хърватите. Защо да не допуснем, че Кубрат = Кроват да няма родствена жилка с някое Хърватско племе. Още повече че Белохърватите са в рамките на Велика България, просъществувала до 860 год., разбита от разцерлението на Българите на Християни, Мюсюлмани ( Волжка България) и малка част, макар и временно юдеи - Хазарското племе, което също е родствено, ако не и Българско племе. Името Кубрат е спорно и вероятно ще си остане спорно. Трябва да се изясни обстоятелството, че родът ДУЛО е бил начело на всички Български племена, не само на начело на държавата. Този род запазва своето върховенство единствено при Оногурска България ( Киевска Рус), впоследствие и в Московска Рус до бащата на Петър Първи Фьодор, който по майчина линия също има частица от този род. Рюриковичите са потомците на Бат Баян. Да се върнем отново на Кубрат. По моему Кубрат има нещо общо с Хърватските племена.
цитирай
24. анонимен - dolsineq
27.07.2011 09:34
Егати дълбоката комплексарщина за малоценост!!! За това е репликата "не се срами не се плаши българин да си"..........Ако не се отървете от дълбоките си комплекси няма да се оправите като народ и след 1000 години, много сте жалки булгари, много жалки!!!
цитирай
25. анонимен - "Промяната, която ни е нужна ...
27.07.2011 09:43
joysii написа:
"Промяната, която ни е нужна не е просто избор, тя е единственото ни спасение. "
......................
Всъщност какво точно иска да променя тоя изветрялия, така и не става ясно.
Дали има някой миг от нашето минало ,където да не е заврял нос да ги дрънка разни шантавлъци?
Постингът е пълен с безпочвени изводи.
А неизменният финал - с лозунги и призиви на МЕСИЯТА е направо върхът. Личи си колко е скромен.
Долсинея,яко му се мазниш, на Спароток фантазията.Защо,бе?
Очаквам да се появят като подкрепление Виншя дървената и Алги в най-скоро време.За да се получи супер дамски лизачески купон.
Да ти кажа, с тая кампания за популяризиране на простотиите на Спароток, точно хуууубаво ще ги набиеш в очите на хората. Ако има някой дето е пропуснал да забележи колко е кух, сега вече ще навакса.

Спароток е професионалист свиркаджия, не му обръщай внимание, прекаления онанизъм го направи аутист, в интернет пространство има много чървули като него, така че просто си губиш времето си!!!
цитирай
26. анонимен - ИМЕТО КУБРАТ
27.07.2011 10:10
КАКВО ОЗНАЧАВА ИМЕТО НА СТАРОБЪЛГАРСКИЯ ВЛАДЕТЕЛ КУБРАТ........Името КУБРАТ произлиза от думата КУРВИСТАН а думата КУРВИСТАН произлиза от думата ЧИГАНИСТАН а думата ЧИГАНИСТАН произлиза от думата БУЛГАРИСТАН!!!
цитирай
27. germantiger - ...
27.07.2011 13:26
24. анонимен
09:34
Егати дълбоката комплексарщина за малоценост!!! За това е репликата "не се срами не се плаши българин да си"..........Ако не се отървете от дълбоките си комплекси няма да се оправите като народ и след 1000 години, много сте жалки булгари, много жалки!!!

26. анонимен - ИМЕТО КУБРАТ
10:10
КАКВО ОЗНАЧАВА ИМЕТО НА СТАРОБЪЛГАРСКИЯ ВЛАДЕТЕЛ КУБРАТ........Името КУБРАТ произлиза от думата КУРВИСТАН а думата КУРВИСТАН произлиза от думата ЧИГАНИСТАН а думата ЧИГАНИСТАН произлиза от думата БУЛГАРИСТАН!!!

...

Е, айде сега?!
Ти какъв си - можеш да се заявиш, примерно грък ли си, турчин, циганин или друг. Лошо няма като си анонимен може да "декларираш" що си, може и марсианец да се пишеш, нито ще те провери някой, нито пък на доверие "ке ти поверва" и все пак коректно е да драснеш какъв си или поне що ти е самосъзнанието?

Ако си грък и си засегнат от писанията в бгфоруми, мога да те разбера в немалка степен, аз също реагирам като преправят готите, франките, баварите и прусите на българи, но пък СЕЩАЙ СЕ, ЧЕ В ГРЪЦКИ ФОРУМИ (и без да ги посещавам) УБЕДЕН СЪМ КАКВО ПЛЮВАНЕ ПО БЪЛГАРСКОТО Е ТАМ, СРЪБСКИТЕ СЪЩО, ПАНТЮРКИСТКИТЕ ПЪК ТЕ СА ПОКРИВА НА СВЕТА, ЗА АНДАРТИТЕ СЪЩО ТРЯБВА ДА СИ ЧУВАЛ.

Иначе казано - гърците днес и в миналото са блестящи фалшификатори и пропагандисти на какво ли не, а Гор Видал е бай хуй, то "Сътворението" примерно му е хубаво, обаче убиването и насилието над българи декларирано в роман със самодоволство му е грЪчко - пример с подобен бгроман не можеш ти или друг да предложиш, нали?!

...

Мисълта ми е, лошо няма да се попсуваме, да попростеем, кой-знае "кво не е", ще се търпим, няма начин! Хубаво е да предлагаш контраинфо на това което те дразни или намираш за неистинно, вместо заявен цинизъм. Иначе българите сме псувачи, като псуваш, вярвай ми няма да ти останем/останат длъжни ;)
цитирай
28. balgarski7vinarki - tozi me predizvikva
27.07.2011 13:29
анонимен написа:
КАКВО ОЗНАЧАВА ИМЕТО НА СТАРОБЪЛГАРСКИЯ ВЛАДЕТЕЛ КУБРАТ........Името КУБРАТ произлиза от думата КУРВИСТАН а думата КУРВИСТАН произлиза от думата ЧИГАНИСТАН а думата ЧИГАНИСТАН произлиза от думата БУЛГАРИСТАН!!!

Znachi postingat mi e pod No 27 -dnes e Sv.Panteleimon- ti shte vidish za tui si pisanie kakvo shte ti se sluchi.
цитирай
29. germantiger - ...
27.07.2011 13:56
Той херр Димитров дори това не го е казал на процеса - няма го в протоколите както твърдят изследователите им в една книга. Второ един от съдиите е посъветвал Димитров да си наеме адвокат, защото се е справял трагфично с германския език, апропо да се научи германски за месец и то в затвор е непосилно за филолог и полиглот, камо ли за Гошо тарабата.

Хубаво е, да прочетеш целия цитат за Карл V и да видиш с кого е говорил на френски, на испански, тоест целия цитат, а това го е казал, защото империята му се е простирала от Австрия, през германските земи, френските, та до иберийския полуостров (в това време за жалост България не е имало вече).

Той хубаво го е казал за Карл V, но знаел ли е че цар Симоен Велики си е водил кореспонденцията на гръцки, че е превеждал византийкис автори и в двора на много български царе се е говорил най-вече гръцкия - мога да посоча ако желаеш кои.

На германски език е написано фундаменталното съчинение на Себастиан Брант - германски швайцер и издадено 1494г. - Корабът на глупците, над 300 страници на старогермански, само 100 години след падането на България под турско - труд абсолютно светски "звучащ", без канон, нещо което българската литература средновековна никога не постига и няма.

Германската литература се пише от 750 г. и пак казвам дори светска такава, ако желаеш да сравним книжнината по автори с имена и произведения та да видим чия е по-обемна и с широк кръг теми - до падането на България под отоманско, ако желаеш да се пробваме - заповядай?!
В няколко коментара под постинги съм привеждал сравнения на различни германски стихове от средните векове с днешен ез.
цитирай
30. argilos - harwat, Kubrat
27.07.2011 14:12
здравейте,

"хърват" и "хървати" е свързано с названието на езически жрец -
старопрyското kirwaite, което освен това е и обозначението за
жертва (напр. храната при погребално тържество);
също и тракийското кревн (krewn), осветеното месо,
което севт II раздава на сътрапезниците си при посещението на Ксенофон.
предполагам, че с това старопрyско/тракийско/гръцко обозначение на
осветено месо - жертва е свързано и нашето "крава" (кръв).

Името (названието) Кубрат е =съюз между автономни части; стълб, отбрано братство.
такива (pruteni, с цепениците, образно казано) има регистрирани още по времето на завладяването на македония от рим.
Ку- (ако не е представка съ-) стои за Кибела. вероятно съюзът е бил между градове под неин патронаж, каквито има няколко по Черноморието и Дунава (kubila, kabila oznachawa krajbrejnata na staropruski).

поздрави

цитирай
31. анонимен - Българска прочута простотия
27.07.2011 14:20
[quote=germantiger]24. анонимен
09:34
Егати дълбоката комплексарщина за малоценост!!! За това е репликата "не се срами не се плаши българин да си"..........Ако не се отървете от дълбоките си комплекси няма да се оправите като народ и след 1000 години, много сте жалки булгари, много жалки!!!

26. анонимен - ИМЕТО КУБРАТ
10:10
КАКВО ОЗНАЧАВА ИМЕТО НА СТАРОБЪЛГАРСКИЯ ВЛАДЕТЕЛ КУБРАТ........Името КУБРАТ произлиза от думата КУРВИСТАН а думата КУРВИСТАН произлиза от думата ЧИГАНИСТАН а думата ЧИГАНИСТАН произлиза от думата БУЛГАРИСТАН!!!

...

Е, айде сега?!
Ти какъв си - можеш да се заявиш, примерно грък ли си, турчин, циганин или друг. Лошо няма като си анонимен може да "декларираш" що си, може и марсианец да се пишеш, нито ще те провери някой, нито пък на доверие "ке ти поверва" и все пак коректно е да драснеш какъв си или поне що ти е самосъзнанието?

Ако си грък и си засегнат от писанията в бгфоруми, мога да те разбера в немалка степен, аз също реагирам като преправят готите, франките, баварите и прусите на българи, но пък СЕЩАЙ СЕ, ЧЕ В ГРЪЦКИ ФОРУМИ (и без да ги посещавам) УБЕДЕН СЪМ КАКВО ПЛЮВАНЕ ПО БЪЛГАРСКОТО Е ТАМ, СРЪБСКИТЕ СЪЩО, ПАНТЮРКИСТКИТЕ ПЪК ТЕ СА ПОКРИВА НА СВЕТА, ЗА АНДАРТИТЕ СЪЩО ТРЯБВА ДА СИ ЧУВАЛ.

Иначе казано - гърците днес и в миналото са блестящи фалшифика........
СЛЕД ФИРОМАКАДОНЦИТЕ СТЕ НАЙ-КОМПЛЕКСИРАНА НАЦИЯ В ЕВРОПА А ТОВА СЕ ДЪЛЖИ НА ФАКТА, ЧЕ ДО 9-ТИ ВЕК СЛЕД ХРИСТА СТЕ ЛАЕЛИ КАТО КУЧЕТА БЕЗ ПИСМЕНОСТ И КАТО ПРИСТИГНАХТЕ НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ 7-МИ ВЕК СЛЕД ХРИСТА ОТ АЗИАТСКИТЕ СТЕПИ СТЕ БИЛИ НЕГРАМОТНИ, НЕДОЯЛНИ, ДИВИ И ВАРВАРИ!!! ЗА ТОВА ПОСЛЕДНИТЕ 100 ГОДИНИ БЯХТЕ ЖЕСТОКО ПРЕЦАКАНИ НАЕБАНИ, ЗАЕБАНИ, ПРЕЕБАНИ И УНИЖЕНИ!!!!!!!!!! ОТ ВСИЧКИТЕ СЛАВЯНИ НИЕ ГЪРЦИТЕ А И ЕВРОПА ЦЕНИМ СЪРБИТЕ, ЗАЩОТО САМО ТЕ НЕ СВАЛЯТ ГАЩИ И НЕ ПРАВЯТ СВИРКИ А СЕ БОРЯТ...А ВИЕ БЪЛГАРИТЕ ОЩЕ ТЪРСИТЕ ПОВОД ЗА ДА НЕ СЕ СРАМУВАТЕ ОТ ИСТОРИЯ-ПОРНОГРАФИЯ ДЕТО ИМАТЕ, НО КУРВАТА СИ ОСТАВА КУРВА!!!
цитирай
32. germantiger - ...
27.07.2011 14:25
32. nikstan - germantiger - ... А ИЗВЕСТЕН ЛИ ТИ Е ФАКТА ,ЧЕ В ПАРИЖ ,В НАЙ-ГОЛЕМИЯТ И ПРЕСТИЖЕН УНИВЕРСИТЕТ - "СОРБОНТАТА"
14:19
НА ВИДНО МЯСТО И СЪС ЗЛАТНИ БУКВИ Е НАПИСАНО ЕДНО СТИХОТВОРЕНИЕ ОТ БОТЕВ С КОЕТО ПРИЗНАВАТ ВЕЛИЧИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК??????????

...

Разбира се, ми е известен.
Ако желаеш може да се позаинтересуваш и за други принати от света:

БАХ, БЕТОВЕН, ВАГНЕР, предлагам само тези три стълба, мога да изброя десетки

КАНТ, ХЕГЕЛ, НИТЦШЕ, отново мога да спомена десетки в хронологичен ред

53 НОБЕЛОВИ ЛАУРЕАТИ САМО В НАУКАТА, НЕ В ХУМАНИТАРНИТЕ "ДИСЦИПЛИНИ"...

МЕРЦЕДЕС, БМВ, АУДИ...

...

Известни са нали, не само в Париж?!
Ако желаеш по ганьовски да си ги мерим, моля - ке се пробваме, а?
цитирай
33. germantiger - ...
27.07.2011 14:30
33. анонимен - Българска прочута простотия
СЛЕД ФИРОМАКАДОНЦИТЕ СТЕ НАЙ-КОМПЛЕКСИРАНА НАЦИЯ В ЕВРОПА А ТОВА СЕ ДЪЛЖИ НА ФАКТА, ЧЕ ДО 9-ТИ ВЕК СЛЕД ХРИСТА СТЕ ЛАЕЛИ КАТО КУЧЕТА БЕЗ ПИСМЕНОСТ И КАТО ПРИСТИГНАХТЕ НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ 7-МИ ВЕК СЛЕД ХРИСТА ОТ АЗИАТСКИТЕ СТЕПИ СТЕ БИЛИ НЕГРАМОТНИ, НЕДОЯЛНИ, ДИВИ И ВАРВАРИ!!! ЗА ТОВА ПОСЛЕДНИТЕ 100 ГОДИНИ БЯХТЕ ЖЕСТОКО ПРЕЦАКАНИ НАЕБАНИ, ЗАЕБАНИ, ПРЕЕБАНИ И УНИЖЕНИ!!!!!!!!!! ОТ ВСИЧКИТЕ СЛАВЯНИ НИЕ ГЪРЦИТЕ А И ЕВРОПА ЦЕНИМ СЪРБИТЕ, ЗАЩОТО САМО ТЕ НЕ СВАЛЯТ ГАЩИ И НЕ ПРАВЯТ СВИРКИ А СЕ БОРЯТ...А ВИЕ БЪЛГАРИТЕ ОЩЕ ТЪРСИТЕ ПОВОД ЗА ДА НЕ СЕ СРАМУВАТЕ ОТ ИСТОРИЯ-ПОРНОГРАФИЯ ДЕТО ИМАТЕ, НО КУРВАТА СИ ОСТАВА КУРВА!!!

...

Последно ти излезе грък!
Защо толкова мразиш българите?
Що не отговориш спокойно с аргументи, а рипаш?!
Много потребители ще ти теглят майната преди мен, после може и аз да те пробвам.

А про по сърбите са свиркаджии майстори:
1. Жените им са страхотни свиркаджийки
2. Сърбите са бити Сръбско-българската война, Междусъюзническата Балканска (като вас гърците в Кресненското дефиле), пребити са и Първата Световна война (също като вас гърците, за Дойран знаеш нали, че примера е блестящ?), сърбите са бити като вас-гърците и през Втората Световна...
3. Въобще вие сте народите бити и ебани на бойното поле, иначе печелили на масата!
4. Сърбите винаги лапат руски пизди и гуйове
5. Лапаха и албански и натовски също, руските чикиджии си траеха докато НАТО смазваше сръбското им вярно кученце
6. Сърбите лапаха най-рано босненски и хърватски колбаси

7. Вие-гърците сте бити от жени, имате чудесен мит за това, да ти го припомня.
Тезей откраднал "кралицата" на амазонките - Антиопа и я взел в Атина. Амазонките обаче, дошли в Елада с армия, започва бой пред целия град Атина! Гърците - МЪЖЕТЕ юначаги, не удържат в боя и са ОБЪРНАТИ В БЯГСТВО... ТЕ СЕ СКРИВАТ ВЪТРЕ В АКРОПОЛА! Амазонки вземат Антиопа, но тя сама не иска да се върне с тях и желае да бъде с Тезей... ЗАТОВА АМАЗОНКИТЕ УБИВАТ СВОЯТА.

Дотук само факти, не съм се изгаврил въобще, изразих се ташаклийски на моменти за сърбежите, защото такъв е твоя анонимен "стил". Иначе за КОМПЛЕКСАРЩИНАТА в българите си прав, тя обаче е общобалканска.

Аз съм фен на елинската култура, защото имате тогава невероятна социологическа, философска и математическа мисъл, изкуство и писменост, учил съм и старогръцки. Но иначе днешните грЪци повечето сте си мързеливи шовинист-дрисльовци.

...

СЪЩИЯ СПИСЪК МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ ЗА ВСЕКИ НАРОД, БИЛ ТОЙ БЪЛГАРСКИ, ГЕРМАНСКИ, ГРЪЦКИ ИЛИ ДРУГ. Какъв ти е проблема, като не си съгласен с нещо да предложиш свои аргументи? Вече като друг те напсува теб или гърците, то тогава пусувай на воля в отговр, аз също го правя, обаче не се изтропвай така в бгблог поне!
цитирай
34. germantiger - ...
27.07.2011 15:00
37. nikstan - germantiger Ще изключиш ли ХАЗАРИТЕ от списъкът си дето не знаят евреи ли са
14:49
германци ли са немци ли са А ТО ЦЯЛ СВЯТ ГИ ЗНАЕ САМО ТЕ НЕ ЗНАЯТ А ЗА ТЕБ - ЩЕ ЦИТИРАМ ЕДИН БЪЛГАРСКИ ПОЕТ - "НЕ ЗАСЛУЖАВАШ И НА ХРАЧКАТА ЧЕСТТА"

...

Нямам нищо против, но от тези 53-а, германците ще са над 40, разбира се и ти пък ще трябва да изключиш полуеврейна цар Иван Шишман примерно, той и без това не е известен като победител. Валери Петров също едва ли ти е на душа като поет, а днешния български химн може също да го барнеш или да се въздържиш като еврейски, поне спорно е ;)

За храчката ме караш да ти отговоря с:
Не сме народ, а мърша!

По-полека брате, да не стъпиш на криво, просто съвет.
Предполагам ти искаш да си най-великобългарин, искаш да си над света, е не става, драги! Света и постиженията на други велики държави и големи народи надминават българските - това е съвсем естествено и не трябва да те обижда! България има световни достижения като писменост и вяра дадени на руснаци и не само тях!
Не се псувай с мен, а продължавай с гърчето, както и аз споря с него! Но не, ти искаш да си на покрива на света, обаче на избата си се качил.
Какъв е проблема да се съзимериш със света и да видиш, че и без да си първи, твоите предци са постигнали забележително много. Повече дуене нито е необходимо, нито е истинно... искаш да си най-... е само глупака се има и мисли и иска да е по-по-най!
цитирай
35. анонимен - Горката България
27.07.2011 15:15
[quote=germantiger]33. анонимен - Българска прочута простотия
СЛЕД ФИРОМАКАДОНЦИТЕ СТЕ НАЙ-КОМПЛЕКСИРАНА НАЦИЯ В ЕВРОПА А ТОВА СЕ ДЪЛЖИ НА ФАКТА, ЧЕ ДО 9-ТИ ВЕК СЛЕД ХРИСТА СТЕ ЛАЕЛИ КАТО КУЧЕТА БЕЗ ПИСМЕНОСТ И КАТО ПРИСТИГНАХТЕ НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ 7-МИ ВЕК СЛЕД ХРИСТА ОТ АЗИАТСКИТЕ СТЕПИ СТЕ БИЛИ НЕГРАМОТНИ, НЕДОЯЛНИ, ДИВИ И ВАРВАРИ!!! ЗА ТОВА ПОСЛЕДНИТЕ 100 ГОДИНИ БЯХТЕ ЖЕСТОКО ПРЕЦАКАНИ НАЕБАНИ, ЗАЕБАНИ, ПРЕЕБАНИ И УНИЖЕНИ!!!!!!!!!! ОТ ВСИЧКИТЕ СЛАВЯНИ НИЕ ГЪРЦИТЕ А И ЕВРОПА ЦЕНИМ СЪРБИТЕ, ЗАЩОТО САМО ТЕ НЕ СВАЛЯТ ГАЩИ И НЕ ПРАВЯТ СВИРКИ А СЕ БОРЯТ...А ВИЕ БЪЛГАРИТЕ ОЩЕ ТЪРСИТЕ ПОВОД ЗА ДА НЕ СЕ СРАМУВАТЕ ОТ ИСТОРИЯ-ПОРНОГРАФИЯ ДЕТО ИМАТЕ, НО КУРВАТА СИ ОСТАВА КУРВА!!!

...

Последно ти излезе грък!
Защо толкова мразиш българите?
Що не отговориш спокойно с аргументи, а рипаш?!
Много потребители ще ти теглят майната преди мен, после може и аз да те пробвам.

А про по сърбите са свиркаджии майстори:
1. Жените им са страхотни свиркаджийки
2. Сърбите са бити Сръбско-българската война, Междусъюзническата Балканска (като вас гърците в Кресненското дефиле), пребити са и Първата Световна война (също като вас гърците, за Дойран знаеш нали, че примера е блестящ?), сърбите са бити като вас-гърците и през Втората Световна...
3. Въобще вие сте народите бити и ебани на бойното пол...........

ДЪЛБОКАТА КОМПЛЕКСАРЩИНА ЗА МАЛОЦЕНОСТ, ЦИГАНИЯТА, ЧАЛГАТА И КУРВИТЕ СА ОФИЦИАЛНО ВАШИ ПРЕДИМСТВА И НИКОЙ НЕ ПРЕТЕНДИРА ЗА ДА ВИ ГИ ВЗЕМЕ!!! БЪЛГАРИЯ Е ЕДНА ОЛИГАВЕНА, РАЗКРАЧЕНА ПРОСТИТУТКА, ДОКАЗАТЕЛСТВО Е ТОВА ЧЕ ОФИЦИАЛНО ИМАТЕ НОВИНИ НА ТУРСКИ ЕЗИК И ЧИСТО ТУРСКА ПАРТИЯ-ДПС В ПАРЛАМЕНТА, КОЯТО ВИ УПРАВЛЯВАШЕ ДО ПРЕДИ 2 ГОДИНИ!!!! С ОБЩОБАЛКАНСКОТО ИДИ ДА СЕ ОПРАВДАЕШ ПРЕД ТВОЙТЕ СЪНАРОДНИЦИ И ДЕЦАТА ТИ, ИМАТЕ ИСТОРИЯ-ПОРНОГРАФИЯ И ЗА ТОВА Е РЕПЛИАТА "НЕ СЕ СРАМИ НЕ СЕ ПЛАШИ БЪЛГАРИН ДА СИ"....ЗАЩОТО СТЕ С НАСРАНИ ГАЩИ И КАКТО ВИКА ПРОФ. ТОПАЛОВ И ПРОФ. ПАНТЕВ, БЪЛГАРИТЕ СА "СТАДО ОВЦЕ" , НЯМАТ РЕФЛЕКСИ, ТЕ СА ПРОСТО ОВЦЕ, ЗАСПАЛИ ПУТКИ!!!
цитирай
36. анонимен - От elk
27.07.2011 15:35
Боже , боже колко злоба има но този свят.
цитирай
37. анонимен - Историк- "Промяната, която ни е нужна ...
27.07.2011 15:45
"Промяната, която ни е нужна не е просто избор, тя е единственото ни спасение. "

......................
Имат абсолютно право ГУРУто sparotok и неговата секретарка баронеса dolsineq!
Не само историята ни, но и библията трябва да се пренапише на ново! Преди милиони години, не всички от тези ужасни гущери (динозаврите) са намерили гибелта.Някои от тях са оцелели и еволюирали! . Пример щрауса и разни крокодили,алигатори и подобни SAURIA....И тука става интересното...Една малка част от тези оцелели влечуга, са били ТРАКОЗАВРИ-те! Които в последствие на еволюцията стават ПИТИКОАНТРОПОТРАКОС,ТРАКОС,ВУЛГАРОС! Така че, трябва да сме горди с произхода си и затова че сме НАЙ,НАЙ,НАЙ! Да благодарим на гуруто и неговата секретарка!
цитирай
38. анонимен - Историк -nikstan - germantiger Ще изключиш ли
27.07.2011 16:06
Историк
Типичен пример на еволюирал тракозавър,питикотркаозавър,тракос,вулгарос красноречиво доказва в случая, че е nikstan . Но в действителност е останал на нивото на един гърчещ се от злоба червей!
цитирай
39. germantiger - Рипа то, рипа, захарно петле ;)
27.07.2011 16:51
39. nikstan - germantiger , По всичко личи ,че ти не си от тоз народ . А за народа много работи се приказват ,клевети ,лъжи и това ще се преживе.
15:14
Такива ,като тебе сме ги чесали ,чесали и пак ще ги чешем .А ма то е видно постоянна се подлагаш. Не си ми интересен вече, без въображение си ,като умряла п***а. Що "като" ,направо си.

...

Чесал бил, милия, на баща ти топките или на майка ти смокинята. Може и гърба ми да почешеш, ако ли не - тогава почеши се между краката и каквото намериш за теб да е - ползвай си го със здраве, ганьовецо.
цитирай
40. germantiger - За анонимния втори път:
27.07.2011 17:42
33. анонимен - Българска прочута простотия
СЛЕД ФИРОМАКАДОНЦИТЕ СТЕ НАЙ-КОМПЛЕКСИРАНА НАЦИЯ В ЕВРОПА А ТОВА СЕ ДЪЛЖИ НА ФАКТА, ЧЕ ДО 9-ТИ ВЕК СЛЕД ХРИСТА СТЕ ЛАЕЛИ КАТО КУЧЕТА БЕЗ ПИСМЕНОСТ И КАТО ПРИСТИГНАХТЕ НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ 7-МИ ВЕК СЛЕД ХРИСТА ОТ АЗИАТСКИТЕ СТЕПИ СТЕ БИЛИ НЕГРАМОТНИ, НЕДОЯЛНИ, ДИВИ И ВАРВАРИ!!! ЗА ТОВА ПОСЛЕДНИТЕ 100 ГОДИНИ БЯХТЕ ЖЕСТОКО ПРЕЦАКАНИ НАЕБАНИ, ЗАЕБАНИ, ПРЕЕБАНИ И УНИЖЕНИ!!!!!!!!!! ОТ ВСИЧКИТЕ СЛАВЯНИ НИЕ ГЪРЦИТЕ А И ЕВРОПА ЦЕНИМ СЪРБИТЕ, ЗАЩОТО САМО ТЕ НЕ СВАЛЯТ ГАЩИ И НЕ ПРАВЯТ СВИРКИ А СЕ БОРЯТ...А ВИЕ БЪЛГАРИТЕ ОЩЕ ТЪРСИТЕ ПОВОД ЗА ДА НЕ СЕ СРАМУВАТЕ ОТ ИСТОРИЯ-ПОРНОГРАФИЯ ДЕТО ИМАТЕ, НО КУРВАТА СИ ОСТАВА КУРВА!!!

40. анонимен
ДЪЛБОКАТА КОМПЛЕКСАРЩИНА ЗА МАЛОЦЕНОСТ, ЦИГАНИЯТА, ЧАЛГАТА И КУРВИТЕ СА ОФИЦИАЛНО ВАШИ ПРЕДИМСТВА И НИКОЙ НЕ ПРЕТЕНДИРА ЗА ДА ВИ ГИ ВЗЕМЕ!!! БЪЛГАРИЯ Е ЕДНА ОЛИГАВЕНА, РАЗКРАЧЕНА ПРОСТИТУТКА, ДОКАЗАТЕЛСТВО Е ТОВА ЧЕ ОФИЦИАЛНО ИМАТЕ НОВИНИ НА ТУРСКИ ЕЗИК И ЧИСТО ТУРСКА ПАРТИЯ-ДПС В ПАРЛАМЕНТА, КОЯТО ВИ УПРАВЛЯВАШЕ ДО ПРЕДИ 2 ГОДИНИ!!!! С ОБЩОБАЛКАНСКОТО ИДИ ДА СЕ ОПРАВДАЕШ ПРЕД ТВОЙТЕ СЪНАРОДНИЦИ И ДЕЦАТА ТИ, ИМАТЕ ИСТОРИЯ-ПОРНОГРАФИЯ И ЗА ТОВА Е РЕПЛИАТА "НЕ СЕ СРАМИ НЕ СЕ ПЛАШИ БЪЛГАРИН ДА СИ"....ЗАЩОТО СТЕ С НАСРАНИ ГАЩИ И КАКТО ВИКА ПРОФ. ТОПАЛОВ И ПРОФ. ПАНТЕВ, БЪЛГАРИТЕ СА "СТАДО ОВЦЕ" , НЯМАТ РЕФЛЕКСИ, ТЕ СА ПРОСТО ОВЦЕ, ЗАСПАЛИ ПУТКИ!!!

...

Последно ти излезе грък!
Защо толкова мразиш българите?
Що не отговориш спокойно с аргументи, а рипаш?!
Много потребители ще ти теглят майната преди мен, после може и аз да те пробвам.
Какъв ти е проблема, като не си съгласен с нещо да предложиш свои аргументи? Вече като друг те напсува теб или гърците, то тогава пусувай на воля в отговр, аз също го правя, обаче не се изтропвай така в бгблог поне!

А про по сърбите са свиркаджии майстори:
1. Жените им са страхотни свиркаджийки
2. Сърбите са бити Сръбско-българската война, Междусъюзническата Балканска (като вас гърците в Кресненското дефиле), пребити са и Първата Световна война (също като вас гърците, за Дойран знаеш нали, че примера е блестящ?), сърбите са бити като вас-гърците и през Втората Световна...
3. Въобще вие сте народите бити и ебани на бойното поле, иначе печелили на масата!
4. Сърбите винаги лапат руски пизди и гуйове
5. Лапаха и албански и натовски също, руските чикиджии си траеха докато НАТО смазваше сръбското им вярно кученце
6. Сърбите лапаха най-рано босненски и хърватски колбаси

7. Вие-гърците сте бити от жени, имате чудесен мит за това, да ти го припомня.
Тезей откраднал "кралицата" на амазонките - Антиопа и я взел в Атина. Амазонките обаче, дошли в Елада с армия, започва бой пред целия град Атина! Гърците - МЪЖЕТЕ юначаги, не удържат в боя и са ОБЪРНАТИ В БЯГСТВО... ТЕ СЕ СКРИВАТ ВЪТРЕ В АКРОПОЛА! Амазонки вземат Антиопа, но тя сама не иска да се върне с тях и желае да бъде с Тезей... ЗАТОВА АМАЗОНКИТЕ УБИВАТ СВОЯТА.

Дотук само факти, не съм се изгаврил въобще, изразих се ташаклийски на моменти за сърбежите, защото такъв е твоя анонимен "стил".
цитирай
41. germantiger - Душицо сладка...
27.07.2011 17:48
45. nikstan - Бъди убеден , на доста ЗЛОБНИ ПЕПЕЛЯНКИ СЪМ ГО НАБУТВАЛ В УСТАТА И ТИ НЯМА ДА СИ ИЗКЛЮЧЕНИЕ спасява те ,че си имагинерен ,но " тет а тет"

...

Лично ме знаят бол народ извън сайта, някои знаят и кво карам, колко санта ми е ръката и кои са ми познатите във Варна - цял постинг бях направил за това "барабар" със снимките ми, аверите ми някои популярни по брега, като имаш път към Варна ке те посрещнем отборно и по тимаджийски, просто се обаждай като наминаваш.

Неможеш да дефилираш из живота и да обиждаш хората... все някога попадаш на човек с достойнство и плюеш зъби! Не си го научил по-лесния начин, вероятно ще го усетиш по мъжкия-болезнено по-нататък живота учи! Айде Слънчо, жив и здрав да си.

Тръгнал да си го мери в нета, започна от Ботев, мина през храчките, накрая и се опитва чируз да подава. Прост си, "бе дечко", я се загащи!

Като нямаш аргумент ще се научиш да четеш, като не знаеш - ще питаш, като се отваряш следващия път мамин, да знаеш, че винаги има кой да ти отговори - на света не сте само ти и простотията ти!
цитирай
42. germantiger - ...
27.07.2011 17:57
ИЗВИНЯВАМ СЕ, НА ДОЛСИНЕЯ ЗА ПОРЕДНИЯ СПАМ, но той бе предизвикан първо от други двама, провокацията нагоре се чете и е ясна, единия грък, другия ганьо!

Балканската простотия винаги е това, искат да си ги мерят петлетата, без аргумент, най-вече с цинизъм и когато някой в отговор ги оноди словесно, после обидени като ощипани госпожици!

Като сме в един блог - ще се търпим, който мрънка - да "оди" да плачка на мама си, айде...

ЩО НЕ МОГАТ ЕДНА ДИСКУСИЯ, ЕДИН СПОР СПОКОЙНО ДА ПРОВЕДАТ, БЕЗ ДА СЕ ЧИФТОСВАТ С ДУМИ И ПО СЪЩЕСТВО?! Щото са Ганьовци.
цитирай
43. joysii - Долси, но какво виждам тук? Ти ...
27.07.2011 18:31
Долси, но какво виждам тук?
Ти съвсем липсваш от "научната дискусия на такова високо ниво"!
Защо публикуваш такива постинги по които не можеш да обелиш и дума, защото хабер си нямаш за какво става въпрос в тях?
Хайде, отговаряй на смислените коментари,де.
Пълен цирк се получава в коментарите на Спаротоковите постинги.Скука и простотия. Напълно подходящи за тъпашките му текстчета.
Скъпа, ти го заби така, както той сам, никога нямаше да успее да го направи.
Поздравления.
цитирай
44. joysii - Тигърче, Спаровата тъпа дружинка ...
27.07.2011 18:35
Тигърче, Спаровата тъпа дружинка нещо те пална и тебе,струва ми се?
Не се връзвай толкова, прости са хората, аз ти казвах, ама ти - не-та -не.
Благородник го раздаваш.
Твърде почтено поведение ,ама не пасва на кукуто Спарчо и овцете.
Поздрави и...не се нерви толкова, не си струва.
цитирай
45. joysii - Поздравления за гърка. Благода...
27.07.2011 18:40
Поздравления за гърка.
Благодарение на такива тъпаци като Спароток и приятелите му, понякога на нас българите се гледа по начина,по който споделя гърчето.
Докато се влечем след мнения и простотии на неуки месии и овцете след тях, обликът ни пред света няма да е твърде приветлив.
Навсякъде се уважават интелигенти постижения на истинската наука.Те се оценяват и приветстват по конференции и симпозиуми.
А налудничави хрумвания като тия на Спароток, само ни излагат.
Ама това е - овце сме и толкова.
Щом прегръщаме плямпаниците на Спароток, а оплюваме истинските научни открития и изводи.
цитирай
46. germantiger - ...
27.07.2011 19:17
Джойси, да ти кажа, аз повече ги паля, отколкото те мен, просто защото усещат, че на моята аргументация рядко имат отговор и това доста преди псувните нагоре в коментарите е видно. Не само под този постинг, но и под последните 4 на Долсинея. Определено проблема е за тях, че те не могат да съществуват в единствено комфортна среда само за тях!

За част от дружината може да си права Джойси, но се надявам и съм убеден, че не всички са петлета или кокошки. Ние-другомислещите също грешим, също простеем понякога, така-че хубаво е да свикваме едни с други, да се търпим и да се стараем колкото може да се уважаваме ;)

Проблема на някои български събратя е, че винаги искат да си ги мерят с някой друг, искат да са отгоре му, да го унижат дори. Лошото е когато нямат аргументация и когато другия в цинизма им отговори доволно, е тогава се научават на обноски и мислене!

За сметка на това има много българи в блога от тия покрай Спароток, които спазват уважителен тон дори да спорим, дай Боже повече такива. Ако аз го раздавам благородник в БГ, значи съм "идиот" хах, това тук - в балканщината е наивно самоубийство ;)
цитирай
47. get - - Уважаема argilos, разглеждайка от този ъгъл въпросът с коренът на Корв, krewn , та това ... ?
27.07.2011 19:29
argilos написа:
здравейте,

"хърват" и "хървати" е свързано с названието на езически жрец -
старопрyското kirwaite, което освен това е и обозначението за
жертва (напр. храната при погребално тържество);
също и тракийското кревн (krewn), осветеното месо,
което севт II раздава на сътрапезниците си при посещението на Ксенофон.
предполагам, че с това старопрyско/тракийско/гръцко обозначение на
осветено месо - жертва е свързано и нашето "крава" (кръв).

... Твърде много, фонетично започна да ми докарва до дума за която твърдят, че е от тюркски произхоз КУ(о)РБАН ... тоест жертвен дар !!??? - Не знам, може това да е същностното при извеждането името Кубрат-Круват ??!
- В пресишният си пост псочих епитета, който ползва Пайсий БУКИЧ, от БУКИ, тоест МОЖЕЩ, СЪЗДАВАЩ, ИЗГРАЖДАЩ ... Творящ !!

argilos написа:

Името (названието) Кубрат е =съюз между автономни части; стълб, отбрано братство.
такива (pruteni, с цепениците, образно казано) има регистрирани още по времето на завладяването на македония от рим.

- Ако тръгнем по тази линия на разсъждения, то тогава имаме близост с т.нар. "Царски скити"(соколоти) - които резидират в сев.България около днешен Свищов, пък после се изтеглят в западна Украйна и създават столицата си ... по-късно наречена Никопол. При тях е залегнала силно имволността на ТУР-а, дивият бик ??

argilos написа:

Ку- (ако не е представка съ-) стои за Кибела. вероятно съюзът е бил между градове под неин патронаж, каквито има няколко по Черноморието и Дунава (kubila, kabila oznachawa krajbrejnata na staropruski).

поздрави



- Частицата "Ку" може да се тълкува, като "Със", а също и като "из" тоест от ... ?!
- като пример мога да ти посоча името Иза-бел, за което етимологичното му значение е ИЗ+БЕЛ. Като такова се среща при една главна жрица на този бог ... която по-късната старозаветна традиция е променила в ДжизаБел ... също и Иезавел !! - но тук това е към "библеистика" !! :))

от Гет "ктист"
цитирай
48. get - - Права си Джойси за "научните открития" ... най-вече в частта им за произхода на ...
27.07.2011 20:06
joysii написа:
Поздравления за гърка.
Благодарение на такива тъпаци като Спароток и приятелите му, понякога на нас българите се гледа по начина,по който споделя гърчето.
Докато се влечем след мнения и простотии на неуки месии и овцете след тях, обликът ни пред света няма да е твърде приветлив.
Навсякъде се уважават интелигенти постижения на истинската наука.Те се оценяват и приветстват по конференции и симпозиуми.
А налудничави хрумвания като тия на Спароток, само ни излагат.
Ама това е - овце сме и толкова.
Щом прегръщаме плямпаниците на Спароток, а оплюваме истинските научни открития и изводи.

... нас българите !!
- Нали в този блог и пост http://solinvictus.blog.bg/history/2011/07/24/v-rodopite-shte-se-stroiat-avtentichni-quot-prabylgarski-quo.789191 - БЕЗАПИЛАЦИОННО твърдиш, че са намерени колове или дупки от колове на "прабългарските" ЮРТИ ??! ... В Плиска ! :)))
Във връзка с това съм ти постнал картинки КАК СЕ СТРОИ ПРАБЪЛГАРСКА(МОНГОЛСКА) Юрта !!
- За да потвърдиш КАТЕГОРИЧНОСТТА (!) на твърденията си, очаквам да ми дадеш научното съобщение или публикация, в която нашенските археолози "доказват" наличието на този факт !!

germantiger написа:
Проблема на някои български събратя е, че винаги искат да си ги мерят с някой друг, искат да са отгоре му, да го унижат дори. Лошото е когато нямат аргументация и когато другия в цинизма им отговори доволно, е тогава се научават на обноски и мислене!

- Германе ... не ми отговори - Защо в края на живота си М. Лутер се каеше, че е превел Старият завет и е дал същият на германците за да се учат на "литературен" език ??!
- Второ подходът ти при осветляване на голяма част от историческите факти ... докарва на методите на Г. Дройзен - този който измисли Византия и "византизма", за да обоснове "величието" и "изключителността" на ролята на Прусия(!) като фактор за културата на Еврапо ! :)))

от боу,ил ГетКАН ТаУРос-скитский :))
цитирай
49. joysii - 54. get
27.07.2011 20:13
Ако успееш интелигентно да ми обясниш защо трябва да публикувам обемни статии на учени, без тяхното съгласие, при условие,че ги има в сборници и материали от научни конференции...при това пред подобна малоумна публика, ще си помисля малко по въпроса.
......................
Не ми набутвай тук коментари от тъп постинг.Няма да прехвърляме тук спор по повод на твои идиотски мисли. Изобщо нямам такова намерение.
цитирай
50. анонимен - Историк - до .53,54- get -КАКВО ОЗНАЧАВА ИМЕТО НА СТАРОБЪЛГАРСКИЯ ВЛАДЕТЕЛ uncl
27.07.2011 21:24
Историк - до . get
Респект!Виж ти...имало и умни и начетени милиционери!
Гледай му акъла и му крой фуражка!
Майтапа на страна, но само да не се опитвате да ни убеждавате,че Кубрат се тълкува като... К-р брат!
цитирай
51. get - - Хехе - толкова, колкото дал Господ joysii - Ти като четеш ОБЕМНИ статии и публикации ...
27.07.2011 21:43
joysii написа:
Ако успееш интелигентно да ми обясниш защо трябва да публикувам обемни статии на учени, без тяхното съгласие, при условие,че ги има в сборници и материали от научни конференции...при това пред подобна малоумна публика, ще си помисля малко по въпроса.
......................
Не ми набутвай тук коментари от тъпия си постинг в твоя блог.Няма да прехвърляме тук спор по повод на твои идиотски мисли. Изобщо нямам такова намерение.

- ние ще сме доволни и научно съобщение от съответният археолог, съответно година и източник ... в което се съобщава за следите от коловете на "прабългарските юрти" в града Плисков или нейде другаде по нашите земи !!
- Но греди и дупки от колове при строеж на юрти НЯМА ДА НАМЕРИТЕ ДОРИ И В МОНГОЛИЯ ДА ОТИДЕТЕ !! - За останалите пояснявам, малка и съществена конструктивна подробност при Конструкцията е сомоносеща, така че липсват обособени носещи елементи, като греди, колове, диреци или мертеци - Хехе !! . но на Джойсите това не пречи, "да намира" греди от юрти в "прабългарската" Плиска :))) !!
ананоним-Историк написа:
Майтапа на страна, но само да не се опитвате да ни убеждавате,че Кубрат се тълкува като... К-р брат!

- Далеч съм от идеята да налагам, като единствено правилно едно или друго мое становище ... само посочвам, вероятносната етимология на името ?!
подпис: "Фуражката" :))

- В противен случай мога да се окажа в опасната ситуация в която е изпаднал Герман - играейки си на етимология относно ГОТите с германски имена ... и едно подмятане(в смисъл на Гет и Гит) ... да не му върна с немското Гьот(инген) и звуково близката дума в турският език с обидно значение !!

- Тъй като, отново той препечатва многословните си постове - това ми дава правото отново да го питам - Кат така германците,(изхождайки от неговите тези) в един и същ исторически период на практика се ситуират в две значително отдалечени дестинации - причерноморие и долно течение на Рейн ?? - Аз това не мога да го разбера ?? :(((
цитирай
52. bgwest - искате не само да си пазите курника, ...
27.07.2011 22:22
искате не само да си пазите курника, но и да сте най-големи сред света, е да де, но няма как да стане нито за българи, нито за германци, нито за друг народ.
.............................................................................................................................
Значи за да си от най големите на света,първо трябва да си продадеш курника,така ли?А тигре,така ли?...Ха,ха,ха.
Затова ли Германците са от най големите на света?...Ти го изкарваш така,не аз.
цитирай
53. joysii - В блога наСпароток кукумицина сега ...
27.07.2011 23:27
В блога на Спароток кукумицина сега пък се вихри като стопанин някакъв нов отворко - Д .Димитров.
Явно е обучен от месията да трие неудобните коментари.
Нещо се кара на анонимните и ги заплашва да не го предизвиквали.
Брей...имаме нов изкукуригал герой от Спаровата дружинка.
Ей тоя луд съвсем се увлече в клонирането и в организирането на стадото,бе!!
Тук Долсинея му служи вярно. В неговия блог-друг глупак на пост го обслужва....
Голям цирк!
цитирай
54. argilos - здравейте, "хърват" и ...
28.07.2011 01:36
get написа:
[quote=argilos] здравейте,

"хърват" и "хървати" ...
------------------------------------------
но тук това е към "библеистика" !! :))

от Гет "ктист"


здрасти get,

не, думата хърват, Hrvat няма нищо общо с Кубрат, но мисля че не е и Krobatos, което според мен си се чете като б за разлика от krewn.
apropos: курбан в българския било с турски произход.
думата се употребява от тракийско време, а и при старопрyсите. ерго: при турците думата е в речника им, защото турския в Турция се изгражда и израства в не малка част на база езиците на местните малоа3iaтски народи.
така че няма какво да продават краставици на краставичаря и да си настъпваме пищялките по съседски ;).

Krobatos

- от фригийски, се доближава до някъде до тълкуването, посочено в статията:
коrо- piece of ground (for the grave)
http://www.indo-european.nl/cgi-bin/response.cgi?root=leiden&morpho=0&басенаме=\дата\ие\фръгян&first=101
Baj, Batan may reflect PIE *bheh2-t-, if it is identical with Fatum
http://www.indo-european.nl/cgi-bin/response.cgi?root=leiden&morpho=0&басенаме=\дата\ие\фръгян&first=41

прилича много и на скитско, нали ? свещенната земя...
за Букич не знам... епитет на реални личности (не божества) не трябва задължително да се свързват с името, ако то не е прякор.


поздрави

цитирай
55. анонимен - Поздравления за гърка. Благода...
28.07.2011 11:05
joysii написа:
Поздравления за гърка.
Благодарение на такива тъпаци като Спароток и приятелите му, понякога на нас българите се гледа по начина,по който споделя гърчето.
Докато се влечем след мнения и простотии на неуки месии и овцете след тях, обликът ни пред света няма да е твърде приветлив.
Навсякъде се уважават интелигенти постижения на истинската наука.Те се оценяват и приветстват по конференции и симпозиуми.
А налудничави хрумвания като тия на Спароток, само ни излагат.
Ама това е - овце сме и толкова.
Щом прегръщаме плямпаниците на Спароток, а оплюваме истинските научни открития и изводи.


Да ти кажа само че Гръцкото посолство знае за този постинг, а отговора на хората от посолството беше......"За дълбоката комплексарщина за малоценост на българите всеки знае, даже чуждите делегаций в България от останалите посолства, точно това забелязват, а най-много е известно на всичките, че изпитват дълбоки комплекси пред Елинизма а не разбират че стават за резил с тези глупости и простотий дето пишат, просто доказват че нямат ниакво самочуствие и се чустват трета категория хора". За това с извнение ще кажа че думата Българин в Гърция е унизителна дума, хората викат "прост и тъп като Българин", това е правилото в Гърция за Българите........НО КАТО СЕ ЗАПОЗНАЯТ С БЪЛГАРИТЕ КОЙТО РАБОТЯТ В ГЪРЦИЯ И РАЗБЕРАТ ЧЕ ПРЕД ТЯХ ИМА ИНТЕЛИГЕНТЕН ЧОВЕК, ТОГАВА ТАЗИ НЕГАТИВНА ОЦЕНКА ВЕДНАГА ПАДА И ГОВОРЯТ С НАЙ-ХУБАВИТЕ ДУМИ И ПОЧЕТНОСТ, А ЗА ТОВА ИМАМ СТОТИЦИ ПРИМЕРИ!!! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПРОСТАЦИ КАТО СПАРОТОК ИМА ДОСТА В БЪЛГАРИЯ, А ТЕЗИ ПРОСТАЦИ НАМИРАТ ПУБЛИКА ЗАЩОТО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НАРОДА Е КАТО "ЗАСПАЛИ ЖЕНСКИ ОРГАНИ" ПО-ВСЯКО ЕДНО ОТНОЧЕНИЕ!!!
цитирай
56. dolsineq - Поздравления за гърка. Благода...
28.07.2011 13:22
анонимен написа:
joysii написа:
Поздравления за гърка.
Благодарение на такива тъпаци като Спароток и приятелите му, понякога на нас българите се гледа по начина,по който споделя гърчето.
Докато се влечем след мнения и простотии на неуки месии и овцете след тях, обликът ни пред света няма да е твърде приветлив.
Навсякъде се уважават интелигенти постижения на истинската наука.Те се оценяват и приветстват по конференции и симпозиуми.
А налудничави хрумвания като тия на Спароток, само ни излагат.
Ама това е - овце сме и толкова.
Щом прегръщаме плямпаниците на Спароток, а оплюваме истинските научни открития и изводи.


Да ти кажа само че Гръцкото посолство знае за този постинг, а отговора на хората от посолството беше......"За дълбоката комплексарщина за малоценост на българите всеки знае, даже чуждите делегаций в България от останалите посолства, точно това забелязват, а най-много е известно на всичките, че изпитват дълбоки комплекси пред Елинизма а не разбират че стават за резил с тези глупости и простотий дето пишат, просто доказват че нямат ниакво самочуствие и се чустват трета категория хора". За това с извнение ще кажа че думата Българин в Гърция е унизителна дума, хората викат "прост и тъп като Българин", това е правилото в Гърция за Българите........НО КАТО СЕ ЗАПОЗНАЯТ С БЪЛГАРИТЕ КОЙТО РАБОТЯТ В ГЪРЦИЯ И РАЗБЕРАТ ЧЕ ПРЕД ТЯХ ИМА ИНТЕЛИГЕНТЕН ЧОВЕК, ТОГАВА ТАЗИ НЕГАТИВНА ОЦЕНКА ВЕДНАГА ПАДА И ГОВОРЯТ С НАЙ-ХУБАВИТЕ ДУМИ И ПОЧЕТНОСТ, А ЗА ТОВА ИМАМ СТОТИЦИ ПРИМЕРИ!!! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПРОСТАЦИ КАТО СПАРОТОК ИМА ДОСТА В БЪЛГАРИЯ, А ТЕЗИ ПРОСТАЦИ НАМИРАТ ПУБЛИКА ЗАЩОТО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НАРОДА Е КАТО "ЗАСПАЛИ ЖЕНСКИ ОРГАНИ" ПО-ВСЯКО ЕДНО ОТНОЧЕНИЕ!!!

....................................
:-))))))))))))) Да ти дам и тел. си номер за директна връзка...:Р
цитирай
57. анонимен - Комплексарщина без да има повод!!!
28.07.2011 16:05
dolsineq написа:
анонимен написа:
[quote=joysii]Поздравления за гърка.
Благодарение на такива тъпаци като Спароток и приятелите му, понякога на нас българите се гледа по начина,по който споделя гърчето.
Докато се влечем след мнения и простотии на неуки месии и овцете след тях, обликът ни пред света няма да е твърде приветлив.
Навсякъде се уважават интелигенти постижения на истинската наука.Те се оценяват и приветстват по конференции и...........

Да ти кажа само че Гръцкото посолство знае за този постинг, а отговора на хората от посолството беше......"За дълбоката комплексарщина за малоценост на българите всеки знае, даже чуждите делегаций в България от останалите посолства, точно това забелязват, а най-много е известно на .....НО КАТО СЕ ЗАПОЗНАЯТ С БЪЛГАРИТЕ КОЙТО РАБОТЯТ В ГЪРЦИЯ И РАЗБЕРАТ ЧЕ ПРЕД ТЯХ ИМА ИНТЕЛИГЕНТЕН ЧОВЕК, ТОГАВА ТАЗИ НЕГАТИВНА ОЦЕНКА ВЕДНАГА ПАДА И ГОВОРЯТ С НАЙ-ХУБАВИТЕ ДУМИ И ПОЧЕТНОСТ, А ЗА ТОВА ИМАМ СТОТИЦИ ПРИМЕРИ!!! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПРОСТАЦИ КАТО СПАРОТОК ИМА ДОСТА В БЪЛГАРИЯ, А ТЕЗИ ПРОСТАЦИ НАМИРАТ ПУБЛИКА ЗАЩОТО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НАРОДА Е КАТО "ЗАСПАЛИ ЖЕНСКИ ОРГАНИ" ПО-ВСЯКО ЕДНО ОТНОЧЕНИЕ!!!

....................................
:-))))))))))))) Да ти дам и тел. си номер за директна връзка...:Р


Като пример за дълбоката комплексарщина на Българите към Елинизма ще ти дам примера с смърта преди 2 дни на големия режисиор Михалис Какояннис, режисиора на "Зорба, гръкът", от световна величина, всичките телевизий и пресата в европа и Америка, BBC, CNN, LE FIGARO, INDEPENDENT, NEW YORK TIMES...... са посветили 10-15 минути специална програма за неговото творчество и приноса в световното кино, А в България да сте разбрали че е починал този велик режисиор и че днеска става погребението в Атина, в който присъстват големи имена от световна величина в неговата почит?????????? Всички мълчат като риби, нали е Кипърски Грък? защото си мислят че могат още да манипулират народа, но дълбоко се лъжат!!! За тел. не знам как може да стане.
цитирай
58. анонимен - Историк- До 63. анонимен - Комплексарщина без да има повод!!!
28.07.2011 18:33
Историк : Тихо, тихо приятел,че в момента гуру-то и неговата секретарка дулсинея, следят с голям интерес "Листопад" и другите.турски сериали!

цитирай
59. dolsineq - 63. анонимен
28.07.2011 18:52
Като пример за дълбоката комплексарщина на Българите към Елинизма ще ти дам примера с смърта преди 2 дни на големия режисиор Михалис Какояннис, режисиора на "Зорба, гръкът", от световна величина, всичките телевизий и пресата в европа и Америка, BBC, CNN, LE FIGARO, INDEPENDENT, NEW YORK TIMES...... са посветили 10-15 минути специална програма за неговото творчество и приноса в световното кино, А в България да сте разбрали че е починал този велик режисиор и че днеска става погребението в Атина, в който присъстват големи имена от световна величина в неговата почит?????????? Всички мълчат като риби, нали е Кипърски Грък? защото си мислят че могат още да манипулират народа, но дълбоко се лъжат!!! За тел. не знам как може да стане.
.................................
Мир на душата му!
Защо ти сам не го отразиш в собственият си блог и не пишеш там за него? Ако се разровиш в моите постинги ще откриеш, че не само за българи пиша.
http://dolsineq.blog.bg/sport/2011/05/01/aerton-sena-takiva-veche-niama.739212
цитирай
60. get - - Хм :((( - Долсинея ти сега да не вземеш и помен да му направиш ?!! - Щот в книгата ...
28.07.2011 21:55
dolsineq написа:
Като пример за дълбоката комплексарщина на Българите към Елинизма ще ти дам примера с смърта преди 2 дни на големия режисиор Михалис Какояннис, режисиора на "Зорба, гръкът", от световна величина, всичките телевизий и пресата в европа и Америка, BBC, CNN, LE FIGARO, INDEPENDENT, NEW YORK TIMES...... са посветили 10-15 минути специална програма за неговото творчество и приноса в световното кино, А в България да сте разбрали че е починал този велик режисиор и че днеска става погребението в Атина, в който присъстват големи имена от световна величина в неговата почит?????????? Всички мълчат като риби, нали е Кипърски Грък? защото си мислят че могат още да манипулират народа, но дълбоко се лъжат!!! За тел. не знам как може да стане.
.................................
Мир на душата му!
Защо ти сам не го отразиш в собственият си блог и не пишеш там за него? Ако се разровиш в моите постинги ще откриеш, че не само за българи пиша.
http://dolsineq.blog.bg/sport/2011/05/01/aerton-sena-takiva-veche-niama.739212


... на КЛАСИКА им Никос Казандзакис ... същият е вложил в устата на главният ГЕРОЙ, думите "Грък който не е вкусил от месото на българин ... не може да се нарече мъж !!" - Та такива ми ти ... "високо хуманни" идеи се пропагандират чрез книгата "Алексис Зорбас" и филма "Зорба гъркът".

- Така че, анонимният "малак"а (същото на български означава кален бивол) - Да не ни укорява в КОМПЛЕКСАРЩИНА а да се прибира в опушената си пристанищна таверна откъде е изпълзял !!
- Бараба(по българско означава лумпен) не ни обвинявай в грехове които нямаме ... пък сме чели и вашата "класика" ... така че с основание няма да честваме нито Н. Казандзакис, нито Михалис Какоянис !!

от Гет "ктист"

- Да ме прощават читателите - Но не мога да търпя нахалството и незаслужените обиди, и клевети срещу народът ми !!
цитирай
61. dolsineq - @ 66. get -
28.07.2011 22:08
Как да го рабирам това, Гет? Най-напред анонимникът ни обвинява в "дълбоката комплексарщина за малоценост", а след това ни държи сметка, че не отделяме достатъчно внимание за техните герои.
- Не се е родил още тоя, дето ще ме командва!
цитирай
62. germantiger - Ех get, get, винаги е приятно да те завъртя...
28.07.2011 23:52
Задаваш ми въпрос за Лутер без да си ми отговорил повече от месец на други мои три въпроса... Не е културно да питаш, без първо ти да отговориш с уважение на този, който първи те е попитал, а вероятно си забравил въпросите (убеден съм не заради възрастта ти, а защото са неудобни;) ще ти припомня поне най-важния:

Кой в последните десетилетия бе най-отявлен поддръжник и разпространител на тюркската теория в България и българското образование? Ще ти помогна с няколко примерни отговори - българи, руски комунисти или някакви германци, които ти обичаш да коментираш по принцип в коментари и в частност когато диалогизираш с мен?

...

Сещам се, че първи ТИ беше намесил турците да ме будалкаш с Гьотинген, но явно си немарлив, защото не си видял постинга под който първи го написа и под който аз ти отговорих припомняйки ти:

Търговище, Нови Пазар, Горна Джумая, Хаскьой, Харманли, Кърджаали, семерджиите или тези с Кара- в името си.
Сещам се за чудесните български думи баш, аферим, евалла, ашколсун, дори за сик и сикиш в онази охранителна фирма в ранните години на демокрацията.
Та чудя се, да направя ли един примерен списък на най-популярните турски думи в чистия български език - ти ще кажеш искаш ли или не?! А про по ако желаеш да спомена турските имена на много от градовете и селищата, някои останали до днес?
Прояви желание и ще се опитам да задоволя интереса ти...

И get, моля не се засягай от коментара ми, първо той е отговор на твоето будалкане, след като ПО СЪЩЕСТВО ЗА ИМЕНАТА ПОСОЧЕНИ ОТ МЕН СПАРОТОКИ ТИ - НЕМЕЕТЕ, ЧЕ И С ЖЕСТОМИМИКА НЕ ОТГОВАРЯТЕ ДОРИ ;), знам, че не си мрънкало, защото милиционерите не плачат, а комунистите са не човеци, а железарии!

Характерно за някои (НЕ ЗА ВСИЧКИ) българи е, че първи те се опитват да унижат и да се гаврят с нечие чуждо (примерно с германско спрямо мен), а после мрънкат, че друг ги бил засегнал и обидил (в отговор на ганьовците).

"Неа се прайте на ощипани госпоици", ей ;)
цитирай
63. joysii - 57. get
29.07.2011 00:04
Гети, много си тъп!
Особено когато започнеш да грачиш по повод на работата и проучванията на археолозите.
Никаква представа нямаш от това и ти лъсва простотията.
цитирай
64. joysii - 67. dolsineq
29.07.2011 00:07
"Не се е родил още тоя, дето ще ме командва!"
...............................
Лъжеш!
Спароток те командва, манипулира и върти на малкия си пръст.

цитирай
65. анонимен - Историк -68. germantiger - Ех get, get, винаги е приятно да те завъртя ;)
29.07.2011 00:07
Извини го!Днес се е натряскал до козирката,нали виждаш!
цитирай
66. germantiger - ...
29.07.2011 00:18
71. анонимен - Историк -68. germantiger - Ех get, get, винаги е приятно да те завъртя ;)
00:07
Извини го!Днес се е натряскал до козирката,нали виждаш!

...

Не е лош get-а ;) а ако се е почерпил - човешко е, надявам се да е обърнал тракийско еле българско вино или руска водка. Друго русофилската му душа, милиционерското му минало и славянобългарския му интернационализъм едва ли понасят и поемат.

Ще спомена, че Get и Мерлин винаги са дискутирали с уважение и независимо от нащите различия поне с мен до сега не са преминавали границата на учтивия тон (самия аз вероятно понякога съм я прекрачвал).

Айде наздраве ("я" съм въздържател), но ей тъй от солидарност ;)
цитирай
67. germantiger - ...
29.07.2011 00:55
И все пак ако някой желае нека се върнем към същината на постинга, а той честно казано ми харесва и Спароток се е потрудил в материя в която лично аз нямам познания!
цитирай
68. get - - Благодаря за "комплиимента" Джойси ... то като гледам май и други от слънчева Варна ...
29.07.2011 08:45
joysii написа:
Гети, много си тъп!
Особено когато започнеш да грачиш по повод на работата и проучванията на археолозите.
Никаква представа нямаш от това и ти лъсва простотията.


... не са дип твърде интелЕгентни - в опита си да търсят колове от прабългарски юрти в Плиска ... или най-малкото да си направят труда да проверят глупостите, които пише по въпроса Ст. Ваклинов !! :)))

germantiger написа:
Не е културно да питаш, без първо ти да отговориш с уважение на този, който първи те е попитал, а вероятно си забравил въпросите (убеден съм не заради възрастта ти, а защото са неудобни;) ще ти припомня поне най-важния:

Кой в последните десетилетия бе най-отявлен поддръжник и разпространител на тюркската теория в България и българското образование? Ще ти помогна с няколко примерни отговори - българи, руски комунисти или някакви германци, които ти обичаш да коментираш по принцип в коментари и в частност когато диалогизираш с мен?

- Уважаеми "ариецо" ! :(( - да направим ретроспекция - първи ти направи грубият опит за шега в смисъл за "гет" и "гит"(превод за незнаещите турски - махай се !) - тогава си позволих шегата с гьот(инген) !! ... за "ганьовщината"" на народа ми ... все още "не съм" го забелязал !!
- Второто ви питане, по отношение откога се разпространява мита, че българите сме тюрки набира скорост по време преговорите на Т. Херцел с турският султан по закупуване на Палестина със съдействието на видният пантюркист Арм. Вамбери !! - Това е историческата истина !! ... руснаци, прусаци, австрийци и останалите швейковци ... са отпосле и просто пригласят на основният политически играч по този въпрос ... на който следва да се осигури "национално огнище" !! - Ферщейн зи ?? ... и прозит(цум воль) !! :))

от ГетКан Тауро-скитский, багатур боила - Привет !! :))

П.П. Ако това не е достатъчно за да осмислите отговора ми !! - Германе ще ви препоръчам да прочетете още относно - барон Хирш, Монтефиоре, Кремьо и разбира се барон Ротшилд и едно нещо ... Алия ?!!
цитирай
69. germantiger - ... ;)
29.07.2011 15:08
Напротив get, тогава Вие сте лъжец или просто страдате не от деменция, но имате проблем с паметта!

ПЪРВИ ВИЕ се измайтапихте с Гьотинген, след което в ОТГОВОР АЗ се избъзиках с МНОГОТО ТУРЦИЗМИ в бгезика ;)
Колкото до Вашия ник - Вие можехте да се избудалкате с моя, а не въобще с нещо германско, все пак аз с българско не го направих първи!
На всичкото отгоре дори не помните, че предварително упоменах за шегата ми с Вашия ник предполагайки щедро, че ще я простите - уповавах се на Вашата добронамереност!

След като ме наричате "уважаеми ариецо" да мисля ли, че Вие сте милиционер расист, иначе русофил и славянофил, но пък представящ се за българин? В този ред на мисли, аз трябва ли да се обръщам към вас с думата "унтерменш" (което не бих си позволил) или да ползвам по-благосклонното: славен зинд склавен от преди векове?!
цитирай
70. get - - Обяснявам ... дано бъда правилно разбран !!
29.07.2011 18:30
- Първо крайно ми е досадно да развивам историческите проблеми през призмата на нация и др. производни, в това число юбер и унтер менши !! - Това за мен не е част от културата на старото европейско население - просто е донесена от едно друго ... което се явява ревизионери или направо отрицатели, на по-стари хуманистични религиозни вярвания !!
- Не знам кой и за какво ви е притеснявал в младостта - но не е етично наричането на един народ с обобщаващи обидни епитети !!
- Не съм поддържник на панславянската(както и на всяка друга "пан") теории и доктрини !! - имащи за цел да изкарат превъзходството на една култура, раса или нация за сметка на други !! - Това е антиподход ... противоречи на душевността и най-старите културно-религиозни вярвания на "белите хора" !!
- Вие величаете в представите си елинизма - аз съм скептичен и предпазлив по отношение на този същият !! - най-вече в частта философията на Аристотел и Платон за различието на хората(робство) и устройството на държавата(корпоративно-тоталитарна) !!

- Но не това е същественото, което ме вълнува мен ? - обяснявам го накратко !! - Вълнува ме , упадакът в който се намира съвременното ни общество - Защо ? - та нали ние сме върхът на еволюцията, биологична, социална, културна, научна ... и още ред неща - Но въпреки всичко сме изпаднали в дълбока духовна и морална криза - Защо ???? - това е което ме подтикна към занимания с История!
- Поради това, правилно ме разберете - пощадете ме, с такива заигравки на дребно - Кой бил Ганю, кой Шваба ... юбер и унтер човек и ред подобни !! - Скучно и досадно е едно такова занимание, ще знаете ?!
-Търся диалог с умни, чувствителни и мислещи хора - които не държат да величаят собственото си многознайство или компенсират комплекси ... пак казвам, това ме изпълва с досада !! - простете, ако съм ви ангажирал с интимно фамилиарното си откровение !!

от Гет "ктист" - търсещ истината !! и опитващ се бъде човек :(((
цитирай
71. germantiger - ...
29.07.2011 18:49
С всичко, което написа get съм абсолютно съгласен, аз също не деля хората на под или над или свръхчовеци! Поздравления искрени, че не защитаваш ничия пан-доктрина, аз също не бих се ангажирал с такава.
Иначе Платон е същински изрод в някои свои размисли за демографския контрол на обществото и това го пиша без ирония, така-че вероятно сте прав за предпазливостта към елините, аз прдполагам я нямам въобще до момента, а Вие не мисля, че сте предпазлив, по-скоро с омраза подхождате на моменти (оправдано е като се сетим за андартите и гръЧкото духовенство понякога)!
цитирай
72. liliyanaandreeva - Във възторг съм от постинга Ви!
31.07.2011 07:56
Искам само да попитам: не са ли владеели българите като тракийци и Егейска Мала Азия? Там също е имало тракийски племена! И сините камъни в Турция и около Сливен не е ли доказателство за това? А Христо Смирненски има брат Тома Измирлиев. Измир е в Турция.Родът на баща ми е от Кукуш и се считаха изселници от Мала Азия от незнайни векове!Приятен ден!
цитирай
73. dolsineq - Искам само да попитам: не са ли вл...
31.07.2011 23:10
liliyanaandreeva написа:
Искам само да попитам: не са ли владеели българите като тракийци и Егейска Мала Азия? Там също е имало тракийски племена! И сините камъни в Турция и около Сливен не е ли доказателство за това? А Христо Смирненски има брат Тома Измирлиев. Измир е в Турция.Родът на баща ми е от Кукуш и се считаха изселници от Мала Азия от незнайни векове!Приятен ден!

..........................................
Да, тези земи са били български и заселени с траки. Родът на баща ми е от Одринска Тракия.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dolsineq
Категория: История
Прочетен: 3177538
Постинги: 542
Коментари: 5745
Гласове: 14109
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930