Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2011 22:16 - Има ли Бог?...;)
Автор: dolsineq Категория: Забавление   
Прочетен: 26736 Коментари: 101 Гласове:
37

Последна промяна: 28.04.2011 06:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                   image
           Какво по-хубаво от това да се поспори за нещо, за което все още никой не е в състояние да докаже, че то съществува, но  пък в замяна на това има научно обосновани  факти  за неговата липса. 
       - katana,  ако посетиш блогът ми, предполагам ще разбереш и защо пиша този постинг....:)
       - Прав си, че когато нещо не се ползва дълго време и после  изведнъж се присетим за него, става малко като "манджа с грозде", но нали разбра, че и Айнщайн ползва "отклонението", та и аз се възползвах от откритието му... ;)
        - Та така - "Има ли Бог"? ... Аз твърдя, че няма! И кое ме кара да съм толкова категорична? -  Откривателят  Ърнест Ръдърфорд разгадава "тайнството" наречено "атомно ядро". Той достига до самата същност на материята, от която тя е изградена - електрони, протони, неутрони и  от чиято структура се  определя  всеки един    химичен елемент. И  за най-голямо съжаление на вярващите никъде не открива наличие на  божествена сила, а само зависимости между съставните й частици...
        - Мислите ли, че ако има Бог, би позволил на хората да навлизат в неговите тайни? Да променят материята до неузнаваемост, както в   нови химични елементи и така и в нови вещества?... Древните учени са търсели векове наред философският камък, който превръщал всичко в злато, включително и създаването на  еликсир за безсмъртие... Е, как ви се струва разгадаването на тайната на атомното ядро? Не е  ли това мечтата на древните учени? Бърникайки във "вътрешностите" на материята, човекът  може да прави от нея всичко, което  си пожелае... Признавам, че звучи зловещо, но това са  фактите. Някой ще каже: "Бог вижда всичко! Той е навсякъде около нас, неуловим и невидим. Недостижим за нашите представи висш разум и един ден ще ни потърси отговорност за това!" ... Нали  не се вързвате на такива приказки?...;)
       - Сега да се спрем на "порядъка" във  Вселената...  Защо планетите не се движат хаотично, а  по строго определена орбита?  Защо не се сблъскват със Слънцето, а стоят на определено разстояние от него, което не се променя? ...  Ще се възползвам от заключителните думи на Нютон в неговият труд "Принципи": „До сега аз изяснявах небесните явления и приливите на моретата на основание силите на привличане, но аз не посочих причините на самото притегляне. Тази сила произлиза от някаква причина, която прониква до центъра на Слънцето и планетите без намаляване на тази способност… като нейното действие се разпространява на огромни разстояния, намалявайки пропорционално на квадрата на разстоянието… Причината за тези свойства на силите на привличане аз до сега не мога да изведа от явленията, а хипотези аз не измислям”. ... Нютон ясно подчертава, че търси "непозната сила", която да задържи този порядък. Навярно той приема Слънчевата система за нещо дадено ни от някой. Като примерно Бог... И това не е верно! Никой нищо не ни е дал наготово... Било е хаос, до момента, в който е започнало  образуването на Слънчевата система: www.starrydreams.com/node/224

    
      
      Раждането на Слънчевата система - dolsineq.blog.bg/technology/2011/04/27/rajdaneto-na-slynchevata-sistema.737002





Гласувай:
45



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - Мога ли да те целуна по умната гла...
26.04.2011 22:35
Мога ли да те целуна по умната главица?
цитирай
2. dolsineq - Мога ли да те целуна по умната гла...
26.04.2011 22:36
kushel написа:
Мога ли да те целуна по умната главица?

..........................................
Чакам и Катана да го направи...;)
цитирай
3. анонимен - Ще го направи. Той е кавалер, макар ...
26.04.2011 22:45
Ще го направи. Той е кавалер, макар да е религиозно обременен.
цитирай
4. vmir - Я, каква самонадеяност, бетер от Кушеловата, май.
26.04.2011 23:00
И откъде си сигурна, че разбиването на ядрото представлява пълно проумяване на тайните на материята? Известно ли ти е, че за над 96% от материята във вселената няма и бегла идея какво представлява, защото показва коренно различни свойства от вече "изучената". А да си чувала, че не е изключено дори една уж "елементарна" частица, да се окаже вселена на микро ниво на размерност? И изобщо, какво си мислиш, че ще прави съвременната наука през следващите хилядолетия, щом като за стотина години от появата си вече е открила всичко???
цитирай
5. dolsineq - И откъде си сигурна, че разбиването ...
26.04.2011 23:03
vmir написа:
И откъде си сигурна, че разбиването на ядрото представлява пълно проумяване на тайните на материята? Известно ли ти е, че за над 96% от материята във вселената няма и бегла идея какво представлява, защото показва коренно различни свойства от вече "изучената". А да си чувала, че не е изключено дори една уж "елементарна" частица, да се окаже вселена на микро ниво на размерност?

.............................
Да, Вмир, има и антиматерия, и това не е тайна...;)
цитирай
6. dolsineq - Ще го направи. Той е кавалер, макар ...
26.04.2011 23:04
kushel написа:
Ще го направи. Той е кавалер, макар да е религиозно обременен.

....................................
Чакам го да си каже тежката дума...:)
цитирай
7. анонимен - Аз съм си я казал отдавна
26.04.2011 23:18
http://katana.blog.bg/politika/2011/02/15/ima-li-bog-chast-vtora-astronomite-i-fizicite-govoriat.686767
цитирай
8. анонимен - Кажи го пак тук. Има или няма и къде ...
26.04.2011 23:31
Кажи го пак тук. Има или няма и къде живее в стратосферата или йоносферата. Лови ли го радиация и кой му готви. Въпросите са истински защото ние сме точно копие на него.
цитирай
9. dolsineq - Кажи го пак тук. Има или няма и къде ...
26.04.2011 23:33
kushel написа:
Кажи го пак тук. Има или няма и къде живее в стратосферата или йоносферата. Лови ли го радиация и кой му готви. Въпросите са истински защото ние сме точно копие на него.

..........................
Него може и да не го лови, но ние си капем като мухи от човешкия прогрес...:(
цитирай
10. vmir - 5. dolsineq,
27.04.2011 01:24
dolsineq написа:
vmir написа:
И откъде си сигурна, че разбиването на ядрото представлява пълно проумяване на тайните на материята? Известно ли ти е, че за над 96% от материята във вселената няма и бегла идея какво представлява, защото показва коренно различни свойства от вече "изучената". А да си чувала, че не е изключено дори една уж "елементарна" частица, да се окаже вселена на микро ниво на размерност?

.............................
Да, Вмир, има и антиматерия, и това не е тайна...;)


Имах предвид главно тъмната материя, която е недостъпна за изследване със съвременните методи и от известните взаимодействия се поддава единствено на гравитационните.
цитирай
11. bizcocho - Не дочетох. Да - има! Не ми е нужно ...
27.04.2011 04:05
Не дочетох.
Да - има! Не ми е нужно някой да ми го натрапва, да ме обучава за да го знам! Дали Той е това, което се изобразява като визия - не коментирам. Не съм израсла в набожно семейство. След... след нещо/ не смятам да разказвам, нито да агитирам/ знам, че има. След нещо-то и майка ми се замисли над тази вероятност, татко - не. Децата си никога не съм агитирала по въпроса. До Него всеки трябва да достигне сам! Нямам желание да ви пожелая да преминете през "моето нещо"!
Не е нужно да ми отговаряте. Няма да "мина" отново през тук, за да прочета, нито пък смятам да подържам спора, още по-малко пък да агитирам.
цитирай
12. apostapostoloff - Има Бог!
27.04.2011 05:24
Мога да го докажа, защото го видях ЛИЧНО. Когато ме отвлякоха извънземните, те ме заведоха при благия старец и ме запознаха с него!
цитирай
13. анонимен - Апостолов, разкажи! Направи един ...
27.04.2011 07:08
Апостолов, разкажи! Направи един постинг! Ще поканя и всичките си приятели от целия свят да го прочетат, защото за пръв път контактувам с човек осъществил лично "Среща от 3-ти вид".
цитирай
14. dolsineq - Бог е Любов! Бог е нашата съкровенна ...
27.04.2011 07:27
Бог е Любов! Бог е нашата съкровенна мечта за хубав живот. Когато ни е трудно, искаме да стане "чудо" за да излезем от кризата. Би било добре, някой да даде пример за такова "чудо"... За съжаление Космоса е хаос, където властват космически закони, неподвластни на земните. Ако приемем, че нашата Слънчева с/ма е съвършена и завършена, значи да спрем физичните процеси в нея. Да премине в състояние на застой и абсолютен покой. Поне до момента няма такава информация, а точно обратното. Неприкъснато астрономи съобщават за образуването на нови звезди.
цитирай
15. dbs - Четете DBS-Аритметика на Сътворението и DBS-Геометрия на Бога.
27.04.2011 08:57
Примерите Ви са лоши госпожо, ако искате да защитавате тезата си. Не гравитационите-центростремителни сили, а ЦЕНТРОБЕЖНИТЕ удържат планетната ни система. В една тъй проста кинематична система, въпросите са повече от отговорите. Като физик ще Ви кажа, че всички физици рано или късно приемат идеята за Бог. Бързам да заявя, че този Бог няма нищо общо с бога на юдео-християните. Първата статия показва категорично, че животът не може да се зароди от хаоса. Там Бог е план или някакъв своеобразен информационене център. Ако разсъжденията са верни, във втория материал Бог е десетмерна точка, а ние хората живеем в неговото тяло.
цитирай
16. dbs - Извода!
27.04.2011 09:02
ИЗВОДИ: АРИТМЕТИКАТА НА СЪТВОРЕНИЕТО сочи безусловно, че вероятността за случайна подредба на пъзел от 10х10 елемента някъде в наблюдаемата Вселена, даже при ИДЕАЛНА организация(в 1,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,- 000,000,000,000,000,000,000,000, 000,000,000,000,000,000 лаборатории за 30,000,000,000 години, при 1,000,000,000 експеримента във всяка лаборатория за секунда) е практически невъзможно! Нужно ли е да се припомня, че най-простия вирус(дали това е организъм е друг въпрос) има 400 елемента или 400! на брой възможни комбинации, а клетка от човешкото тяло 4000 елемента!!! Следва естествения въпрос „ ЗАЩО ДЕТЕТО ПОДРЕЖДА ПЪЗЕЛА ЗА СЕКУНДИ, А ВСЕЛЕНАТА ЗА ВСИЧКОТО ВРЕМЕ Е БЕЗКРАЙНО ДАЛЕЧЕ ОТ УСПЕХА?” Отговора е зашеметяващо прост. ЗАЩОТО детето разполага с ПЛАН! Детето има пред себе си схемата, по която подрежда пъзела и не губи време за безсмислени експерименти.

цитирай
17. boristodorov56 - Защо непрекъснато се търси материални следи и доказателства за съществуването на Бог?
27.04.2011 10:32
Защо го търсиш при това в разбитото ядро на атома или в безбрежното междупланетно пространство?

Не е ли в теб с безсмъртната искра удухотворена материя наречена Душа?

Защо трябва нещата да опират до умът, ако съществува позсъзнанието?




Много е опасно да ти е фен моралният кастрат Кич.ел, който свързва вярата в Бог единствено с яденето на печено агне по Великден и съмнителната религиозност на мумията на "патриарха" Марин Незнамкой си на почетна стража с атеиста "президент" пред църквата Св. А.Невски!
цитирай
18. apostapostoloff - А бе, kushel да ти разкажа, ама
27.04.2011 10:44
пак ще ме обвинят в морално- битово разложение, защото в крайна сметка с извънземните го ударихме на пиянство и разврат...
цитирай
19. анонимен - Бог
27.04.2011 12:32
Има Бог... за всеки човек.
цитирай
20. анонимен - За инженер, какъвто твърдиш, че си е странно че не правиш разлика
27.04.2011 13:07
kushel написа:
Кажи го пак тук. Има или няма и къде живее в стратосферата или йоносферата. Лови ли го радиация и кой му готви. Въпросите са истински защото ние сме точно копие на него.

между подобие и еднаквост. Абе, ти да не завършил военно инженерно училище, политически профил?
цитирай
21. анонимен - Грешиш!Детето не разполага с план
27.04.2011 13:13
dbs написа:
ИЗВОДИ: АРИТМЕТИКАТА НА СЪТВОРЕНИЕТО сочи безусловно, че вероятността за случайна подредба на пъзел от 10х10 елемента някъде в наблюдаемата Вселена, даже при ИДЕАЛНА организация(в 1,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,- 000,000,000,000,000,000,000,000, 000,000,000,000,000,000 лаборатории за 30,000,000,000 години, при 1,000,000,000 експеримента във всяка лаборатория за секунда) е практически невъзможно! Нужно ли е да се припомня, че най-простия вирус(дали това е организъм е друг въпрос) има 400 елемента или 400! на брой възможни комбинации, а клетка от човешкото тяло 4000 елемента!!! Следва естествения въпрос „ ЗАЩО ДЕТЕТО ПОДРЕЖДА ПЪЗЕЛА ЗА СЕКУНДИ, А ВСЕЛЕНАТА ЗА ВСИЧКОТО ВРЕМЕ Е БЕЗКРАЙНО ДАЛЕЧЕ ОТ УСПЕХА?” Отговора е зашеметяващо прост. ЗАЩОТО детето разполага с ПЛАН! Детето има пред себе си схемата, по която подрежда пъзела и не губи време за безсмислени експерименти.

Сега и с педагогика да се захванем? И детска психология? Ще те пусна на майка ми, педагог и детски психолог с 40 години стаж. Специалист по теория и практика на детските игри.
цитирай
22. velociraptor - Що за глупав прииом да се пише на тази тема
27.04.2011 13:53
Отскоро съм в блога и забелязах многобройни постинги на тема има ли Бог или няма, кой от кой по банални и безсилни с тезата си. Дали има или не едва ли ще решите в блог, особено изтъквайки се със аргументи от прогимназията за атомното ядро. Пишете за друго, не се мъчете с непосилни въпроси.

Отнася се не само за Вас, госпожо, но и за всички останали.
цитирай
23. therainss - Бог се нарича...
27.04.2011 14:12
...Рони Джеймс ДИО...
цитирай
24. анонимен - Най-голямото доказателство, че ...
27.04.2011 14:28
Най-голямото доказателство, че няма бог, са самите свещени книги. Как си представяте едно съвършено същество, което даже е направило и Големия взив, да ръси такива невъобразими глупости на всяка страница и да има манталитет на махленска клюкарка. Тук дори и компетентното мнение на един бръснар, няма да свърши работа. Осъзнайте се бе деградирали малоумници. Станахте вече за смях и на децата. То бива олигофрения бива, ама и на мен вече ми се изчерпа търпението и ще ви пусна един постинг.
цитирай
25. minchomin - цитат:
27.04.2011 14:34
"Какво по-хубаво от това да се поспори за нещо, за което все още никой не е в състояние да докаже, че то съществува, но пък в замяна на това има научно обосновани факти за неговата липса".

Спорът тук е напълно излишен и губене на време, защото нито едното нито другото е вярно!!!
цитирай
26. bobitime - и да има Бог, то той със сигурност се ...
27.04.2011 14:41
и да има Бог,то той със сигурност се срамува от творението си наречено ''Човек''. Или поне изпитва угризения...
цитирай
27. vmir - 24. kushel,
27.04.2011 14:55
kushel написа:
Най-голямото доказателство, че няма бог, са самите свещени книги. Как си представяте едно съвършено същество, което даже е направило и Големия взив, да ръси такива невъобразими глупости на всяка страница и да има манталитет на махленска клюкарка. Тук дори и компетентното мнение на един бръснар, няма да свърши работа. Осъзнайте се бе деградирали малоумници. Станахте вече за смях и на децата. То бива олигофрения бива, ама и на мен вече ми се изчерпа търпението и ще ви пусна един постинг.


Зависи от онова, което приемаш за умно. За теб умно е само онова твърдение, което дава възможност на неграмотния и простака да се чувства равен (което за него винаги значи повече) от грамотния и образования. Това е удоволствието, което Бог е осигурил на онези, на които разумът би им подсказал, че най-доброто, което могат да направят с техния умствен капацитет и знания, е да си цакат белот по цял ден, вместо да досаждат в ролята на всезнайковци. Върви доказвай сега, че няма Бог при такава безкрайна милост за плямпала и празнодумци, с която Бог щедро и търпеливо залива такива като теб.
цитирай
28. bogolubie - Мила Долсинея, преди 20 години и аз не знаех нищо за Бог,
27.04.2011 15:02
затова нито те упреквам в неверие, нито ще те убеждавам. Нашият Господ Бог ни докосва неочаквано тогава, когато най-много имаме нужда от Него. Ти говориш с думите на учените и техните открития и вярваш в тях. Аз вярвам на това, което се случи с мен, на това, което са видяли очите ми, на посланията и уроците, които ми дава Духът, на усещането от Неговото присъствие, на духовната любов, която, за разлика от физическата, е дълготрайна, вечна и животворяща. Материята, както пише в библията е пръст, компонент от веществата, написани в Менделеевата таблица. Но Духът, Духът още не е обяснен, не е дефиниран, не е познат от всички. Някои познават собствения си човешки дух /като Ботев/, други /като Ванга/ контактуват с духове на мъртви, които Бог определя като зли духове, а такива като нас, вярващите в Бог, опознават Господ Бог, благодарят Му, че не ги е подминал и се молят да бъдат с Него завинаги. Възрастта на хората не е само физическа, тя е и духовна. Различни сме по духовно съзряване и по различно време омъдряваме и трупаме познание. Бог сам се доказва, за сведение на Минчомин и не е нужно ние да Го доказваме. Писано е, че който уповава в Бог е благословен, а който уповава в човек, е проклет. Всеки път ще повтарям това, та дано някой схване истината и поне в труден момент призове Господ и се предаде на грижите Му. Бъдете благословени!
цитирай
29. анонимен - Пусни, че да се посмеем на глупостите ти. За човек, който не прави разлика
27.04.2011 15:44
kushel написа:
Най-голямото доказателство, че няма бог, са самите свещени книги. Как си представяте едно съвършено същество, което даже е направило и Големия взив, да ръси такива невъобразими глупости на всяка страница и да има манталитет на махленска клюкарка. Тук дори и компетентното мнение на един бръснар, няма да свърши работа. Осъзнайте се бе деградирали малоумници. Станахте вече за смях и на децата. То бива олигофрения бива, ама и на мен вече ми се изчерпа търпението и ще ви пусна един постинг.

между еднаквост и подобие, проявавъш удивителна настойчивост. За познанията ти по история и свещенни книги, да не говорим. Там си направо енциклопедия. Щом сложи в устата на Исус думата "Евангелие"... всъщност, тня хахо, от който взимаш информация е толкова грамотен, че ... Долси е на светлинни години пред него с познанията си по ядрена физика.
цитирай
30. panazea - Мила Дулси ,
27.04.2011 15:51
Бих могла много да пиша , но няма смисъл. Всеки сам трябва да достигне до извода за себе си . Всеки сам има представа за тази сила , която ни свързва .
И ме кара да те обичам , даже когато не сме на едно мнение . Защото мненията са моментни състояния на духа , а нас ни свързва нещо много по-силно.
Поздрав ! Панацея
цитирай
31. gotzageraskov - Ще те помоля да обясниш как се доказва липсата на Бог с устройството
27.04.2011 16:08
на хелиевия атом, по точно с ядрото му - то се състои от 2 неутрона (електрически неутрални) и два протона - ПОЛОЖИТЕЛНО ЗАРЕДЕНИ, СЛЕДОВАТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ РАЗЛЕТЯТ В РАЗЛИЧНИ ПОСОКИ! При другите елементи - с изключение на водорода - протоните са повече. Представи и другите "научно обосновани факти". Може да наблегнеш повече на Айнщайн и Нютон.
цитирай
32. gotzageraskov - За реалността на големия взрив
27.04.2011 16:13
kushel написа:
Най-голямото доказателство, че няма бог, са самите свещени книги. Как си представяте едно съвършено същество, което даже е направило и Големия взив, да ръси такива невъобразими глупости на всяка страница и да има манталитет на махленска клюкарка. Тук дори и компетентното мнение на един бръснар, няма да свърши работа. Осъзнайте се бе деградирали малоумници. Станахте вече за смях и на децата. То бива олигофрения бива, ама и на мен вече ми се изчерпа търпението и ще ви пусна един постинг.

може да приведеш и Законите на термодинамиката и Закона за запазване на енергията. Може да го съобразиш и с формулата E=m.c(2)
цитирай
33. vmir - 33. анонимен - :)
27.04.2011 16:48
анонимен написа:
Две бебета си говорят в корема на бременна жена.

Бебе 1: Вярваш ли в живота след раждането?

Бебе 2: Разбира се, че вярвам. Очевидно е, че има живот след раждането. Целта на престоя ни тук е да станем достатъчно силни и да се приготвим за живота.

1: Пълни глупости! Не може да има живот след раждането. Можеш ли да си представиш що за живот ще е това?

2: Е, не знам подробности, но вярвам, че ще има повече светлина и ще можем да ходим с краката си и ядем с устата си.

1: Глупости! Невъзможно е да ходиш със собствените си крака и да ядеш със собствената си уста! Това е нелепо! Имаме пъпна връв, която ни храни. Ето какво ще ти кажа: не може да има живот след раждането, защото истинският ни живот – пъпната връв – и без друго е твърде къса.

2: Въпреки това, сигурно съм, че животът след раждането е съвсем възможен. Просто всичко ще бъде малко по-различно. Представи си само.

1: Но никой не се е върнал оттам! Животът просто свършва с раждането! С други думи, животът не е нищо друго, освен страдание в мрака.

2: О, не! Не знам какъв ще бъде животът ни след раждането, но със сигурност ще срещнем Мама и Тя ще се грижи за нас.

1: Мама? Значи ти вярваш в съществуването на Мама? И къде мислиш е Тя?

2: Тя е навсякъде около нас, ние пребиваваме в Нея, способни сме да се движим и живеем благодарение на Нея; без Нея не можем да съществуваме.

1: Дрън-дрън! Никога не съм виждало никаква Мама - следователно, повече от ясно е, че Тя не съществува.

2: Не, не мога да се съглася с теб. Понякога, когато всичко около нас утихне, я чувам да пее и усещам как гали нашия свят. Убедено съм, че истинският ни живот ще започне след раждането, а ти?


Много истинско. Не е като глупостите на повечето всезнайковци по въпроса, които иначе не могат да направят разлика между желание и действителност, и затова приписват собствените си неспособности на способните. Сега тези глупендери си мислят: "Как истинско, като бебетата се научават да говорят едва след раждането?" И вярват, че такъв аргумент е еманация на човешките интелектуални и научни постижения. А не знаят, че доказателства тип "око да види, ръка да пипне" са единствено валидни само за част от хората и за всички животни, защото са лишени от способности за абстрактно-логически умозаключения и им се налага да разчитат единствено на сетивата си.
цитирай
34. анонимен - Вижте какво братя физици, химици, ...
27.04.2011 16:53
Вижте какво братя физици, химици, историци и други подобни. Хич не ми пробутвайте номера за някакъв си господ в четвърто, пето, шесто измерение или подобни абстрактни и абсолютно несъстоятелни щуротии. Това е едно лицемерно изместване на плоскостта на въпроса. Приз цялото време аз говоря само и единствено за бога от свещените книги, известен под името "Саваот Сава Елохим Яхве Иехова ... и Духа му и Сина му" корпорейшън. Тоя същия, който е направил Земята преди 5000 години, плоска и без динозаври и други ненужни древности. Същия, чието признаване отрича изцяло труда на хилядите палеонтолози, биолози, геолози, климатолози и всякакви други лози. Същият, чийто речник е груб и невъзпитан, заплашващ, проклинащ, назидаващ и махленски. За тоя господ говорим и не ми се извъртайте като шаврантии. Писна ми да ви завръщам към същността на нещата. За тоя господ питам, дето живее в Рая, който от своя страна е някъде на изток от Ефрат но сигурно в н-то измерение. Е, има ли го тоя или не? Но без празни философии и ядрени частици.
цитирай
35. vmir - 34. kushel,
27.04.2011 17:10
kushel написа:
Вижте какво братя физици, химици, историци и други подобни. Хич не ми пробутвайте номера за някакъв си господ в четвърто, пето, шесто измерение или подобни абстрактни и абсолютно несъстоятелни щуротии. Това е едно лицемерно изместване на плоскостта на въпроса. Приз цялото време аз говоря само и единствено за бога от свещените книги, известен под името "Саваот Сава Елохим Яхве Иехова ... и Духа му и Сина му" корпорейшън. Тоя същия, който е направил Земята преди 5000 години, плоска и без динозаври и други ненужни древности. Същия, чието признаване отрича изцяло труда на хилядите палеонтолози, биолози, геолози, климатолози и всякакви други лози. Същият, чийто речник е груб и невъзпитан, заплашващ, проклинащ, назидаващ и махленски. За тоя господ говорим и не ми се извъртайте като шаврантии. Писна ми да ви завръщам към същността на нещата. За тоя господ питам, дето живее в Рая, който от своя страна е някъде на изток от Ефрат но сигурно в н-то измерение. Е, има ли го тоя или не? Но без празни философии и ядрени частици.


Кушеле, нима е толкова сложно да проумееш, че ти питаш дали съществува реално бог, какъвто способностите ти са в състояние да констатират? Кой ще ти каже, че съществува такъв, след като бога, който ти виждаш и познаваш, е сътворен не поне в Библията, а в глави, които само я преразказват един на друг, докато разказите им са заприличали на детската игричка на развален телефон. Да ти отговоря - няма такъв бог, какъвто витае единствено в червените тикви, загрижени ЕДИНСТВЕНО да замазват и оправдават минали и настоящи безумия и беззакония.
цитирай
36. bloger - 34. kushel
27.04.2011 17:12
А ты блядь, Вовка Путин не слышал что он сказал?
Есть Господ, но ты от Антхриста пришел?
Какой-то хам!
цитирай
37. анонимен - На Изток/североизток от Ефрат има Рай
27.04.2011 17:26
kushel написа:
Вижте какво братя физици, химици, историци и други подобни. Хич не ми пробутвайте номера за някакъв си господ в четвърто, пето, шесто измерение или подобни абстрактни и абсолютно несъстоятелни щуротии. Това е едно лицемерно изместване на плоскостта на въпроса. Приз цялото време аз говоря само и единствено за бога от свещените книги, известен под името "Саваот Сава Елохим Яхве Иехова ... и Духа му и Сина му" корпорейшън. Тоя същия, който е направил Земята преди 5000 години, плоска и без динозаври и други ненужни древности. Същия, чието признаване отрича изцяло труда на хилядите палеонтолози, биолози, геолози, климатолози и всякакви други лози. Същият, чийто речник е груб и невъзпитан, заплашващ, проклинащ, назидаващ и махленски. За тоя господ говорим и не ми се извъртайте като шаврантии. Писна ми да ви завръщам към същността на нещата. За тоя господ питам, дето живее в Рая, който от своя страна е някъде на изток от Ефрат но сигурно в н-то измерение. Е, има ли го тоя или не? Но без празни философии и ядрени частици.

Тям някъде е и твоя Бог. Има и пророк, доколкото знам още го показват препариран на невярващите. Същия този Бог /без пророка/ изпрати изпитание на околните, като думна една АЕЦ. Според св Евангелист Кушел, това не е изпитание, а технологична аварийка, която е нищо в сравнение с облъчването на войници от силите на Ада. Дори от там /От Ада/, една мигом повярвала в св. Евангелист Кушел медиумка си е говорила лично с Пилат Понтийски и е светнала св. евангелист Кушел за някои клюки и завери.
цитирай
38. kass - dolsineq
27.04.2011 17:58
Когато стане въпрос за Бог и вселената винаги си задавам един и същ въпрос: "Кое е първото материята или интелекта?" Нима е възможно нежива материя да създаде каквото и да било, камо ли толкова сложни системи каквито са живите организми? Никой досега не е дал отговор на въпроса що е то интелект и на какъв принцип работи... Не можем да търсим есенцията на живота в мъртвата материя, как да открием живот там където го няма??? По същия начин не можем да търсим интелекта там, където не се проявява. В този ред на мисли и химичните елементи и физичните закони не могат да имат свое собствено разумно поведение с което да възникне вселената и животът от нищото или от нежива материя...
Поздрави!
цитирай
39. svoboda64 - No comment...
27.04.2011 18:00
Otherwise said...
http://www.kryon.com/seminar%20images/DNA%20page/DNA.html
цитирай
40. анонимен - Катана, добре ли си бе братче?! К...
27.04.2011 18:04
Катана, добре ли си бе братче?! Какво ми бращолевиш, че не разбрах.
цитирай
41. анонимен - Че ти си св. Евангелист Кушел
27.04.2011 18:13
kushel написа:
Катана, добре ли си бе братче?! Какво ми бращолевиш, че не разбрах.

Само си прегледай постовете. Това си е живо Евангелие на Кушеля Виж си и аргументите. :-))))))))))))) На мен ми е смешно. Аз ти се подигравам, не разбра ли?
Нема химици, нема физици, нема Бог, аз Кушел Атаистични ви го казвам! Требе да ми вЕрвате! :-))))))))))))))))))) Спретни и 10 Кушелови заповеди и ще ти дигнем храм. И ще верваме в тебе и ще ти верваме. Даде ми идея, обаче.
цитирай
42. eli23 - Защо търсим Господ
27.04.2011 18:14
в нашите представи за време и пространство?И кой казва,че точно те са координатната система на истината?Животът не е само физика.Изкуството,например,в кой атмосферен слой го поставяте?А то съществува.И ако не е то къде отива смисъла на ежедневието ни?
Брей,това човеците,много велики станахме!
цитирай
43. mglishev - Навремето
27.04.2011 18:37
Едни интелигентни типове са стигнали до петте аргумента на Тома Аквински, до онтологическия аргумент на Анселм и до облога на Паскал. Тези доста находчиви хрумки и досега не са оборени достатъчно добре.
цитирай
44. sav11 - Бог един ден се появява и за вярващите и за невярващите.
27.04.2011 18:47
Специално за скептиците искам да ги поитам: Навярно имат мобилни телефони. Как достига звукът до техните телефони?-Чрез електромагнитни вълни, нали?! ТЕ ВИЖДАТ ЛИ ГИ? НЕ, НАЛИ? Е ЩОМ НЕ ГИ ВИЖДАТ КАК ТАКА ЩЕ ТВЪРДЯТ, ЧЕ СЪЩЕСТВУВАТ?! СЪЩОТО Е И С БОГ! НЕ МОЖЕ ДА СЕ ТВЪРДИ< ЧЕ НЕЩО КОЕТО НЕ ГО ВИЖДАТЕ СЪС СЕТИВАТА СИ, НЕ СЪЩЕСТВУВА!
И още нещо много важно. Доказано е, че най-умните хора на земята използват7-8 процента от възможностите на мозъка? Защо е така? Защо ние хората не използваме осемдесет-деветдесет процента?Ккой според вас ако не Висшата сила е поставила това ограничение? И защо? Не виждате ли, че животинското в хората е по силно от човешкото и от интелекта с който така се хвалим! От началото та до ден днешен инстинкта за власт и убийства води цивилизациите. Колкото повече се развиват научните открития толкова по-жестоки стават оръжията за убиване. Средсрвата които се отделят за оръжия, могат да доведът до тласък в много по-полезни открития. Излитането в космода не е заради друго, а заради надмощеи и хегемония! Айнщаин и болшинството от учените ВЯРВАТ В БОГ! ЗАЩО ЛИ? ДОРИ НЮТОН Е ВЯРВАЛ. НЕЩО ПОВЕЧЕ-ЗАДЪЛБОЧЕНО Е ИЗУЧАВАЛ БИБЛИЯТА! И накрая една моя сентенция, която се надявам, да разчетете:- "КОЙТО НЕ ПАДА НА КОЛЕНЕ ПРЕД БОГ, ТО ТОЙ ПРАВИ ТАКА. ЧЕ ДА ПАДА ПРЕД ДРУГИТЕ"
цитирай
45. анонимен - sav11, добре бе, нека поне ми се о...
27.04.2011 18:53
sav11, добре бе, нека поне ми се обади по телефона и си вземам думите назад.
цитирай
46. анонимен - Не са оборени ли? Че те що не са чели св. Кушел Евангелист??
27.04.2011 18:59
mglishev написа:
Едни интелигентни типове са стигнали до петте аргумента на Тома Аквински, до онтологическия аргумент на Анселм и до облога на Паскал. Тези доста находчиви хрумки и досега не са оборени достатъчно добре.

цитирай
47. анонимен - Не скромними чак толкове
27.04.2011 19:02
kushel написа:
sav11, добре бе, нека поне ми се обади по телефона и си вземам думите назад.

Един го искаше на юларче, за да се опита да повярва. Веж сега, св. Кушеле. Ако ти се обади, покаже, яви и прочее,ти ще изригнеш с постове, статии и проче е и ще спреш да ни забавляваш. Бог обича нас, не тебе.
цитирай
48. анонимен - Намесвам се, за да запазя коментарът ти
27.04.2011 19:16
анонимен написа:
Облог на Паскал:

"Бог или съществува или не. Ако той не съществува, няма значение дали сме вярвали в него или не. Смъртта ще си е смърт. Ако, обаче, има Бог, и ние не сме били вярващи, ще бъдем подложени на вечни мъчения в Ада. За това, естествено правилно е да вярваме. Само така няма какво да загубим."


Ами напротив - има много какво да загубим... Като например да си изживеем пълноценно живота и да се стремим към знания, а не към опростяване на всяко нещо с абсурдно-плоската идея, че има кой да мисли и действа вместо нас...
Отделно - ако човек има нужда някой отгоре постоянно да му казва кое е морално и кое не и няма собствена преценка - то той изобщо няма морал :)

Намери 1 дума, буква или препинателен знак в "Облога на Пескал", където да става дума за начина на изживяване на живоата. Не кушелствай, ако обичаш.
цитирай
49. анонимен - sav11, блаз ви! :)))))))))))))...
27.04.2011 19:29
sav11, блаз ви! :))))))))))))))))))))))))))
цитирай
50. анонимен - Катана, ако мислиш непрекъднато за ...
27.04.2011 19:34
Катана, ако мислиш непрекъднато за мен, може да се влюбиш, аз не съм обратен. Панто май иска нещо да ти каже.
Сега си мисля, добре че съм учил по учебниците на Саздо Иванов, че ако такъв физик като теб ми преподаваше, сигурно щях да лудна.
цитирай
51. dolsineq - да - буквално няма. . . Ама религията ...
27.04.2011 19:34
анонимен написа:
да - буквално няма... Ама религията като цяло и бог в частност не искат единствено една гола вяра... Тя не им стига :) Както казах - всеки е в правото си да вярва в каквото си иска - ако ще и в шунката...
Обаче проблема е, че бог изрично казва - ще правите това, а онова - не... Религията го разширява до безумни висини и абсурди...
В крайна сметка аз не отричам правото на вяра на който си иска - обаче това не е ама никакво - дори и косвено доказателство, че бог съществува :)
Под каквато и да е форма...
И точно този "облог" няма никаква връзка със съществуването на бог, а единствено във вярата в нещо си...
Ами вярвай си - ама както казах - това не означава, че бог има ;)

И както казах и кака ми Снежана го изтри - по-добре е за всички да няма бог... :)

.................................
Да уточня - анонимните коментари се трият автоматично в блога...:)
цитирай
52. dolsineq - Отскоро съм в блога и забелязах м...
27.04.2011 19:37
velociraptor написа:
Отскоро съм в блога и забелязах многобройни постинги на тема има ли Бог или няма, кой от кой по банални и безсилни с тезата си. Дали има или не едва ли ще решите в блог, особено изтъквайки се със аргументи от прогимназията за атомното ядро. Пишете за друго, не се мъчете с непосилни въпроси.

Отнася се не само за Вас, госпожо, но и за всички останали.

.....................................
Все отнякъде трчбва да се почне...;)
цитирай
53. анонимен - За оръжията ще говорим друг път.
27.04.2011 19:39
sav11 написа:
Специално за скептиците искам да ги поитам: Навярно имат мобилни телефони. Как достига звукът до техните телефони?-Чрез електромагнитни вълни, нали?! ТЕ ВИЖДАТ ЛИ ГИ? НЕ, НАЛИ? Е ЩОМ НЕ ГИ ВИЖДАТ КАК ТАКА ЩЕ ТВЪРДЯТ, ЧЕ СЪЩЕСТВУВАТ?! СЪЩОТО Е И С БОГ! НЕ МОЖЕ ДА СЕ ТВЪРДИ< ЧЕ НЕЩО КОЕТО НЕ ГО ВИЖДАТЕ СЪС СЕТИВАТА СИ, НЕ СЪЩЕСТВУВА!
И още нещо много важно. Доказано е, че най-умните хора на земята използват7-8 процента от възможностите на мозъка? Защо е така? Защо ние хората не използваме осемдесет-деветдесет процента?Ккой според вас ако не Висшата сила е поставила това ограничение? И защо? Не виждате ли, че животинското в хората е по силно от човешкото и от интелекта с който така се хвалим! От началото та до ден днешен инстинкта за власт и убийства води цивилизациите. Колкото повече се развиват научните открития толкова по-жестоки стават оръжията за убиване. Средсрвата които се отделят за оръжия, могат да доведът до тласък в много по-полезни открития. Излитането в космода не е заради друго, а заради надмощеи и хегемония! Айнщаин и болшинството от учените ВЯРВАТ В БОГ! ЗАЩО ЛИ? ДОРИ НЮТОН Е ВЯРВАЛ. НЕЩО ПОВЕЧЕ-ЗАДЪЛБОЧЕНО Е ИЗУЧАВАЛ БИБЛИЯТА! И накрая една моя сентенция, която се надявам, да разчетете:- "КОЙТО НЕ ПАДА НА КОЛЕНЕ ПРЕД БОГ, ТО ТОЙ ПРАВИ ТАКА. ЧЕ ДА ПАДА ПРЕД ДРУГИТЕ"

Това имам пред вид и аз. Това, че не се вижда, не значи че го няма. Веднъж се изгъбарках, че не съм виждал Париж. Всъщност, кой е виждал електрическия ток?
цитирай
54. анонимен - И аз не съм обратен, да ти кажа. Ако Пантото има да ми каже нещо, да идва
27.04.2011 19:47
kushel написа:
Катана, ако мислиш непрекъднато за мен, може да се влюбиш, аз не съм обратен. Панто май иска нещо да ти каже.
Сега си мисля, добре че съм учил по учебниците на Саздо Иванов, че ако такъв физик като теб ми преподаваше, сигурно щях да лудна.

Не вярвам да каже нещо смислено, обаче. Та, не се коси, не мисля за тебе, а за пропагансата ти. Моят базов учебник по физика е на Иванчев. Но след него сам чел всичко на Каку, Хойл и други. Напред съм.
цитирай
55. dolsineq - УТОЧНЯВАМ, НЕ АЗ ТРИЯ АНОНИМНИТЕ ...
27.04.2011 19:48
УТОЧНЯВАМ, НЕ АЗ ТРИЯ АНОНИМНИТЕ КОМЕНТАРИ, А СИСТЕМАТА НА БЛОГ БГ АВТОМАТИЧНО ГИ ИЗТРИВА!
цитирай
56. pevetsa - Снежи, един ден сама ще се убедиш, ...
27.04.2011 19:52
Снежи, един ден сама ще се убедиш, един ден, дотогава, БЪДИ БЛАГОСЛОВЕНА СЪС ЗДРАВЕ!
цитирай
57. dolsineq - Ще отречете ли сега, че не винаги ...
27.04.2011 20:00
Ще отречете ли сега, че не винаги Слънчевата система е била в този си вид? Ще отречете ли, че животът на Земята не е започнал от човека, а от бактерията? Ще отхвърлите ли предположението ми, че освен нашата звездна система има и други светове? Ще отречете ли, че животът може да се появи и в друга форма, съвсем различна от материалната, която познаваме? ...Порядъкът в нашата Вселена и останалите звездни светове не го е създал Бог. Този порядък неприкъснато търпи промени. Целият процес е динамичен, но за представата на хората от тяхното ниво на познание той е много бавен. И добре, че е така. Иначе ако промените ставаха с нашите представи за бързина , бихме надминали и скоростта на ядреният разпад... ;)
цитирай
58. vmir - Тук явно се залага на неизживяната илюзия,
27.04.2011 20:39
че по неизяснена причина (освен ако не се вярва, че всичко вече е открито), Бог би трябвало да е против напредъка на науката и техниката. Излитането на човек в орбита около земята, превъзнасяно от пропагандата едва ли не като детронирането на самата представа за Бог, дори кацането на човек на Луната, не са по-големи от първата бебешка крачка в сравнение с пътя, който човек извървява през живота си. Затова, за по-сериозните хора ще припомня стандартното методическо правило в научните изследвания, а именно, че хипотеза не се доказва, а се проверява дали не противоречи на опитните данни, за да бъде отхвърлена. Следователно, няма и не може да има доказано твърдение в науката, колкото и непонятно да изглежда това на всезнайковците. Има само такива, които не противоречат на известните обяснения и теории, които също не са доказани в методическия и логическия смисъл на думата, а отново единствено не противоречат на възприетите обяснения. Това няма как да бъде разбрано от хора, които дори в банални изявления ежедневно си противоречат, камо ли в по-сложни или недай Боже, абстрактни разсъждения, пък били те професори или академици, недай Боже дърдорковци като Кушел.
цитирай
59. анонимен - Долси, наджапа в непозната за тебе сфера
27.04.2011 20:43
Трябваше да си стоиш при поезията и други по-нежни неща.
цитирай
60. dolsineq - @ 59. katana - Долси, наджапа в непозната за тебе сфера 20:43
27.04.2011 20:53
katana написа:
Трябваше да си стоиш при поезията и други по-нежни неща.

.......................................
Katana, защо да не го правя? Нали всичко е динамика и развитие?... Айнщайн ни е насочил към "отклонението", което за мен всъщност е най-важното. Пречупването на събитието през време и пространство. Измерения, които само абстрактно можем да приемем, но дори и така пак никъде няма и сянка на съмнение за наличие на Бог.
цитирай
61. dolsineq - Долси, не им си връзвай. Много по...
27.04.2011 20:54
анонимен написа:
Долси, не им си връзвай. Много по-умна си от тях. Те искат да те обедят, защото нямат аргументи. Антимъже.

...........................
В никакъв случай, анонимен, почвам да ритам...;)
цитирай
62. dolsineq - Едни интелигентни типове са сти...
27.04.2011 21:05
mglishev написа:
Едни интелигентни типове са стигнали до петте аргумента на Тома Аквински, до онтологическия аргумент на Анселм и до облога на Паскал. Тези доста находчиви хрумки и досега не са оборени достатъчно добре.

....................................
Сега трябва да ми докажеш, че има ад /облог на Паскал/ и само тогава ще повярвам, че има Бог. ;)
цитирай
63. dolsineq - в нашите представи за време и про...
27.04.2011 21:17
eli23 написа:
в нашите представи за време и пространство?И кой казва,че точно те са координатната система на истината?Животът не е само физика.Изкуството,например,в кой атмосферен слой го поставяте?А то съществува.И ако не е то къде отива смисъла на ежедневието ни?
Брей,това човеците,много велики станахме!

.......................................
Естествено при "звездите", къде другаде ще е...:)
цитирай
64. анонимен - Е, това вече е .. прекалено
27.04.2011 21:18
dolsineq написа:
katana написа:
Трябваше да си стоиш при поезията и други по-нежни неща.

.......................................
Katana, защо да не го правя? Нали всичко е динамика и развитие?... Айнщайн ни е насочил към "отклонението", което за мен всъщност е най-важното. Пречупването на събитието през време и пространство. Измерения, които само абстрактно можем да приемем, но дори и така пак никъде няма и сянка на съмнение за наличие на Бог.

Какви отклонения, какве 5 лева. Нали към това се стремят физиците? Да обяснят защо няма отклонения? Уф....
цитирай
65. анонимен - Това ми е по-лесно. Един искаше да му доведа Бог
27.04.2011 21:20
dolsineq написа:
mglishev написа:
Едни интелигентни типове са стигнали до петте аргумента на Тома Аквински, до онтологическия аргумент на Анселм и до облога на Паскал. Тези доста находчиви хрумки и досега не са оборени достатъчно добре.

....................................
Сега трябва да ми докажеш, че има ад /облог на Паскал/ и само тогава ще повярвам, че има Бог. ;)

Колкото за ада, лесна работа. Омъжи се. За Кушел. По скоро, за Полигор. После ще ти кажа и какво е Рай.
цитирай
66. dolsineq - Трябваше да си стоиш при поезията и ...
27.04.2011 21:28
katana написа:
dolsineq написа:
katana написа:
Трябваше да си стоиш при поезията и други по-нежни неща.

.......................................
Katana, защо да не го правя? Нали всичко е динамика и развитие?... Айнщайн ни е насочил към "отклонението", което за мен всъщност е най-важното. Пречупването на събитието през време и пространство. Измерения, които само абстрактно можем да приемем, но дори и така пак никъде няма и сянка на съмнение за наличие на Бог.

Какви отклонения, какве 5 лева. Нали към това се стремят физиците? Да обяснят защо няма отклонения? Уф....

......................................................
Под "отклоненията" разбирай "изкривяванията" в пространството, Катана.
цитирай
67. dolsineq - Едни интелигентни типове са сти...
27.04.2011 21:38
katana написа:
dolsineq написа:
mglishev написа:
Едни интелигентни типове са стигнали до петте аргумента на Тома Аквински, до онтологическия аргумент на Анселм и до облога на Паскал. Тези доста находчиви хрумки и досега не са оборени достатъчно добре.

....................................
Сега трябва да ми докажеш, че има ад /облог на Паскал/ и само тогава ще повярвам, че има Бог. ;)

Колкото за ада, лесна работа. Омъжи се. За Кушел. По скоро, за Полигор. После ще ти кажа и какво е Рай.

...................................................
. „Колкото повече, толкова повече!“ „Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед… и това са две гърненца с мед. ...:)
цитирай
68. анонимен - Катана, в тоя ред на мисли, ти защо не ...
27.04.2011 21:39
Катана, в тоя ред на мисли, ти защо не се ожениш за Вмир. Ще сте си толкова хармонични в разбиранията.
цитирай
69. paranoia - Боже колко ненужна информация поех за да взема мнение.
27.04.2011 21:43
И ще си пестя думите защото искам да бъда максимално кратък и ясен. Религията, е измислена от човека, макар и не наука и по никакъв начин не може да бъде обяснена с науки и то грешно представени. От 'сички коментари бих казал че бая сте представили като започнем с основния постинг - физика, астрономия, химия, биология, астрофизика, квантова физика, микробиология, геодезия и палеонтология и незнам още какви си.

1во за религии: Да не би да е само Библията? И един Бог? Ами Алах? Ами Буда? Ами ония индийските с многото ръце? Ами Египетските Богове? Ами Гръцките?
Религията е пожелание и ако ше я разнищваш по добре не се захващай!

2ро за науките: Които тук с изключение на един г-н физик нейде в началото другите които прочетох са или неверни, или непълни, или вече отживелици. Ядрото на атома отдавна го разбиха. Теорията на Айнщайн за относителността също. Има вече къде къде по модерни доказани теории на Физици които са живи и до ден днешен. Елементите от Менделеевата таблица доказаха че се формират в ядрото на умираща звезда и се разпръскват във вселената след нова, или супернова, или хипернова. Какви са тея неща не ща да описвам че ми свършват символите. Относно биология, палеонтология и геодезия: Динозаврите са започнали от бактерия и това нещо се нарича ЕВОЛЮЦИЯ. Метеорит е убил динозаврите преди 20тина милиона години. Доказаха го, какъв е бил, колко голям е бил, какви хим. елементи е имало в него, че даже и кратера му намериха. По сичките тея теми мога да напиша един ферман, но защо пък. Аз съм чел, слушал, гледал и запомнил. Образовайте се вие малко преди да излизате с такива теории и да създавате грешни представи на невежите.

За мен лично Бог има. Има го когато си пускам тотото, има го когато си чакам флопа на тексас холд'ем. Има го когато искам още някой да е виновен освен мен. Има го и в началото на мои изречения когато съм дълбоко възмутен и афектиран, като това в заглавието на комента ми. Има го защото така избирам и това съществуване ми стига. Алелуя!
цитирай
70. анонимен - paranoia, най-после нещо смисл...
27.04.2011 21:51
paranoia, най-после нещо смислено. И за мен го има най-вече в израза "Боже, какви тъпанари, Боже!"
цитирай
71. dolsineq - @71. paranoia - Боже колко ненужна информация поех за да взема мнение.
27.04.2011 21:53
Г-н paranoia, вие избихте рибата само с 2000 символа!... Знаеш ли, че твоят живот, сравнен с космическите представи за време, дори и на намигване не се равнява? Винаги ли така бързо достигаш до кардинални изводи и решения? Нищо ново не каза до тук, освен дъвкани стари лафове.
цитирай
72. penchoan - Оставете този въпрос, когато Бо...
27.04.2011 22:00
Оставете този въпрос, когато Божията тояга се стовари въхру гърба ви. Тогава на Земята няма да остане нито един атеист. Ще има повярвали бивши атеисти и умрели бивши атеисти. Въпросът дали има Бог ще се разреши много бързо. Не остана много време, най-много година. Вие от коя група ще бъдете?
цитирай
73. анонимен - От групата на по-умните. Тъпо е да се ...
27.04.2011 22:04
От групата на по-умните. Тъпо е да се насажда вярване съз заплахи и страх. Но това е сложно за разбиране. Богомолците все на Инквизиция ви избива. Много сте смешни.
цитирай
74. bijju - Мога ли да те целуна по умната гла...
27.04.2011 22:20
kushel написа:
Мога ли да те целуна по умната главица?

цитирай
75. анонимен - Долси, пак те казвам, никаква те няма по физика.
27.04.2011 22:21
dolsineq написа:
katana написа:
dolsineq написа:
katana написа:
Трябваше да си стоиш при поезията и други по-нежни неща.

.......................................
Katana, защо да не го правя? Нали всичко е динамика и развитие?... Айнщайн ни е насочил към "отклонението", което за мен всъщност е най-важното. Пречупването на събитието през време и пространство. Измерения, които само абстрактно можем да приемем, но дори и така пак никъде няма и сянка на съмнение за наличие на Бог.

Какви отклонения, какве 5 лева. Нали към това се стремят физиците? Да обяснят защо няма отклонения? Уф....

......................................................
Под "отклоненията" разбирай "изкривяванията" в пространството, Катана.

Изкривяванията на времето и пространството е доказано. Поне по математически път. Радиусът на Шварцшилд. Едно германско копеле, което Кушелът ще нарече фашист. Айде да четете къде се проявява.
цитирай
76. анонимен - Взимай ги и двамата и после ще говорим :-=))))))))))))
27.04.2011 22:22
dolsineq написа:
katana написа:
dolsineq написа:
mglishev написа:
Едни интелигентни типове са стигнали до петте аргумента на Тома Аквински, до онтологическия аргумент на Анселм и до облога на Паскал. Тези доста находчиви хрумки и досега не са оборени достатъчно добре.

....................................
Сега трябва да ми докажеш, че има ад /облог на Паскал/ и само тогава ще повярвам, че има Бог. ;)

Колкото за ада, лесна работа. Омъжи се. За Кушел. По скоро, за Полигор. После ще ти кажа и какво е Рай.

...................................................
. „Колкото повече, толкова повече!“ „Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед… и това са две гърненца с мед. ...:)

цитирай
77. анонимен - Не става. Но с Вмир съм си пил ракията и беше приятно. И салатката беше готина.
27.04.2011 22:27
kushel написа:
Катана, в тоя ред на мисли, ти защо не се ожениш за Вмир. Ще сте си толкова хармонични в разбиранията.

Можеш да поработиш върху чувството си за хумор. И да спреш да си говориш сам. Хич не е евангелско.
цитирай
78. wasteland - Айде бе - анонимните коментари се ...
27.04.2011 22:31
Айде бе - анонимните коментари се триели автоматично.. Кого лъжеш ?! Седяха си докато не ги изтри ти... Ай сиктир ти и на блога - ще пиша аз за тоя дето прави свирки на господ ...
цитирай
79. анонимен - Абе, същата реакция предизвикваш
27.04.2011 22:33
kushel написа:
paranoia, най-после нещо смислено. И за мен го има най-вече в израза "Боже, какви тъпанари, Боже!"

цитирай
80. dolsineq - Оставете този въпрос, когато Бо...
27.04.2011 22:33
penchoan написа:
Оставете този въпрос, когато Божията тояга се стовари въхру гърба ви. Тогава на Земята няма да остане нито един атеист. Ще има повярвали бивши атеисти и умрели бивши атеисти. Въпросът дали има Бог ще се разреши много бързо. Не остана много време, най-много година. Вие от коя група ще бъдете?

......................
AB + ....;)
цитирай
81. dolsineq - Айде бе - анонимните коментари се ...
27.04.2011 22:34
wasteland написа:
Айде бе - анонимните коментари се триели автоматично.. Кого лъжеш ?! Седяха си докато не ги изтри ти... Ай сиктир ти и на блога - ще пиша аз за тоя дето прави свирки на господ ...

..................................
На Господ става, ама дего?...;)
цитирай
82. анонимен - С една забележка към paranoia
27.04.2011 22:36
Кой и кога е опровергал ОТО и СТО. Че съм пропуснал нещо. До струнната теория, включително, всичко се базира на системите полеви уравнения на Айнщайн.
цитирай
83. wasteland - Господ НЯМА! Защото ако имаше - д...
27.04.2011 22:36
Господ НЯМА! Защото ако имаше - досега отдавна да си е прибрал вересиите - включително и от този блог...
цитирай
84. wasteland - Всъщност много искам да има бог. . . И ...
27.04.2011 22:38
Всъщност много искам да има бог... И някой ден да застана пред него... Такъв пердах го чака, че един месец ще ме дават в бТВ "Новините" !

воайор деградирал... перверзник незадоволен... самодоволен извратеняк... самодостатъчен лунатик...
цитирай
85. анонимен - До колкото знам, тебе те избива на стрелби и закани за убийства
27.04.2011 22:40
kushel написа:
От групата на по-умните. Тъпо е да се насажда вярване съз заплахи и страх. Но това е сложно за разбиране. Богомолците все на Инквизиция ви избива. Много сте смешни.

Аз например, ти се подигравам. Защо да те измъчвам? Един разпенявен Кушел е удабен повод за подиграване. Само ако знаеш, колко гранични атеисти накара да се позамислат с глупавите си тези. Благодаря! Имаш 1 бира от мене. Ама не е атеистична.
цитирай
86. dolsineq - От групата на по-умните. Тъпо е да се ...
27.04.2011 22:44
katana написа:
kushel написа:
От групата на по-умните. Тъпо е да се насажда вярване съз заплахи и страх. Но това е сложно за разбиране. Богомолците все на Инквизиция ви избива. Много сте смешни.

Аз например, ти се подигравам. Защо да те измъчвам? Един разпенявен Кушел е удабен повод за подиграване. Само ако знаеш, колко гранични атеисти накара да се позамислат с глупавите си тези. Благодаря! Имаш 1 бира от мене. Ама не е атеистична.

........................
И на мен, и на мен....:-)))))))))))
цитирай
87. men - Дъвки...
27.04.2011 22:49
Дъвки...
цитирай
88. анонимен - Катана, аз разпенявен. :))) Виж ...
27.04.2011 23:02
Катана, аз разпенявен.:))) Виж Полигор при Пандо ти е връчил Гран При. Честно, доста ме забавляваш, но започна и да ми поомръзваш малко.
цитирай
89. raders - да, но...
27.04.2011 23:13
Този въпрос са се мъчили да разрешат много по-умни глави от тези тук и не са успели. От една страна не може така елементарно да се обясни фактът, че всичко във вселената - "всички константи са точно такива, а не други, за да се осъществи във вселената явлението самосъзнание"- /антропен принцип/, а то значи, ако дори една милиардна част от дадена константа не е такава /а друга/, вселената просто нямаше да съществува, предполага наличието на висш разум. Но от друга страна е безкрайно глупаво и смешно да се вярва на библейските пророци и равини, че онова лудо старче, което се заяжда непрекъснато с простите синайски пастири и ги плаши с унищожение е същият този вселенски разум - осъществил сътворението. По-тъпа идея не би могла да се роди в главата нито на Катана, нито на Кушел, да не говорим за великия мислител Пенчоан. Така, че истината е вероятно съвсем друга, но ние просто не я знаем. И най-разумно е да оставим въпроса открит...
цитирай
90. gabar4eto - zdr
27.04.2011 23:15
Pro4etah vnimatelno statiqta ti.Tova e tvoe mnenie, a sega az 6te ti zadam nqkolko vaprosa , na koito u4enite , koito sa razkrili atomnoto qdro i kakvi li ne tam fantasmagorii.Mi kak taka u4enite i do den dne6en ne uspqvat da dokajat -kak tova nesekomo pa4eto uspqva s lekota da vdigne 900 pati pove4e ot tegloto si i ako e s 4ove6ki razmeri 6te uspee da vdigne 60 tona nad sebe si, kak tova gramadno jivotno slonat teja6to kolkoto 35 4oveka teja6ti po 100 kg uspqva da razvie skorost ot 60 km v 4as , kak taka tova 4udo na sveta Niagarskiqt vodopad -koito ako e v normalni usloviq decebelite koito sa tam 6te ni se prasne tqloto, Koi uspqva da napravi tezi ne6ta-materiqta , kakto ti se pozovava6 ili nqkoi drug ili tezi u4eni koito ti citira6 , koito s svoite si otkritiq 6te zatriqt sveta.Da Bog pozvolqva da se napravqt tezi otkritiq , no ne da se zloopotrebqva s tqh a da sa v na6a polza , no za sajalenie skapa mi priqtelko eto takiva hora koito kazvat 4e nqma Bog zloopotrebqvat s tova , za6toto se smqtat za vsevlastni.Mnogo predi tqh sa ae opitvali da se smqtat za takiva , no za na6a golqma radost ne sa uspqvali, a mejdu drugoto znae6 li kakvo e kazal Ain6tain tozi velik u4en, za kito ti mi govori6 na smartnoto si leglo, ako ne znae6 pointeresuvai se i sama sled tova si dai otgovora ima li Bog ili nqma .
цитирай
91. dolsineq - Този въпрос са се мъчили да разрешат ...
27.04.2011 23:19
raders написа:
Този въпрос са се мъчили да разрешат много по-умни глави от тези тук и не са успели. От една страна не може така елементарно да се обясни фактът, че всичко във вселената - "всички константи са точно такива, а не други, за да се осъществи във вселената явлението самосъзнание"- /антропен принцип/, а то значи, ако дори една милиардна част от дадена константа не е такава /а друга/, вселената просто нямаше да съществува, предполага наличието на висш разум. Но от друга страна е безкрайно глупаво и смешно да се вярва на библейските пророци и равини, че онова лудо старче, което се заяжда непрекъснато с простите синайски пастири и ги плаши с унищожение е същият този вселенски разум - осъществил сътворението. По-тъпа идея не би могла да се роди в главата нито на Катана, нито на Кушел, да не говорим за великия мислител Пенчоан. Така, че истината е вероятно съвсем друга, но ние просто не я знаем. И най-разумно е да оставим въпроса открит...

............................................
Покоят във Вселената се равнява на "смърт"...
цитирай
92. dolsineq - Pro4etah vnimatelno statiqta ti. ...
27.04.2011 23:23
gabar4eto написа:
Pro4etah vnimatelno statiqta ti.Tova e tvoe mnenie, a sega az 6te ti zadam nqkolko vaprosa , na koito u4enite , koito sa razkrili atomnoto qdro i kakvi li ne tam fantasmagorii.Mi kak taka u4enite i do den dne6en ne uspqvat da dokajat -kak tova nesekomo pa4eto uspqva s lekota da vdigne 900 pati pove4e ot tegloto si i ako e s 4ove6ki razmeri 6te uspee da vdigne 60 tona nad sebe si, kak tova gramadno jivotno slonat teja6to kolkoto 35 4oveka teja6ti po 100 kg uspqva da razvie skorost ot 60 km v 4as , kak taka tova 4udo na sveta Niagarskiqt vodopad -koito ako e v normalni usloviq decebelite koito sa tam 6te ni se prasne tqloto, Koi uspqva da napravi tezi ne6ta-materiqta , kakto ti se pozovava6 ili nqkoi drug ili tezi u4eni koito ti citira6 , koito s svoite si otkritiq 6te zatriqt sveta.Da Bog pozvolqva da se napravqt tezi otkritiq , no ne da se zloopotrebqva s tqh a da sa v na6a polza , no za sajalenie skapa mi priqtelko eto takiva hora koito kazvat 4e nqma Bog zloopotrebqvat s tova , za6toto se smqtat za vsevlastni.Mnogo predi tqh sa ae opitvali da se smqtat za takiva , no za na6a golqma radost ne sa uspqvali, a mejdu drugoto znae6 li kakvo e kazal Ain6tain tozi velik u4en, za kito ti mi govori6 na smartnoto si leglo, ako ne znae6 pointeresuvai se i sama sled tova si dai otgovora ima li Bog ili nqma .

...................................................
На смъртното си легло последните му думи са били на немски, но мед. сестра не е знаела езика и не е е разбрала какво е казал.
цитирай
93. анонимен - О, чел съм те разпенявен. Казах ти. То плашеше с убиство, то
27.04.2011 23:28
kushel написа:
Катана, аз разпенявен.:))) Виж Полигор при Пандо ти е връчил Гран При. Честно, доста ме забавляваш, но започна и да ми поомръзваш малко.

други неща. И сега си такъв. Да ти кажа нещо. Какво дрънкат Полигори, Пантовци и Рустами за мене, знаеш ли колко ме интересува? Никак. За това и не взимам отношение. На Панто или Пандо мога да му прочета мислите през 9 монитора в 10-я. Само ми кажи на кой негов коментар е започнал да се самовеличае, че е велик. Обикновено не изтрайва до 8 свой коментар. :-))))))))))))
цитирай
94. gabar4eto - Pro4etah vnimatelno statiqta ti. ...
28.04.2011 02:35
dolsineq написа:
gabar4eto написа:
Pro4etah vnimatelno statiqta ti.Tova e tvoe mnenie, a sega az 6te ti zadam nqkolko vaprosa , na koito u4enite , koito sa razkrili atomnoto qdro i kakvi li ne tam fantasmagorii.Mi kak taka u4enite i do den dne6en ne uspqvat da dokajat -kak tova nesekomo pa4eto uspqva s lekota da vdigne 900 pati pove4e ot tegloto si i ako e s 4ove6ki razmeri 6te uspee da vdigne 60 tona nad sebe si, kak tova gramadno jivotno slonat teja6to kolkoto 35 4oveka teja6ti po 100 kg uspqva da razvie skorost ot 60 km v 4as , kak taka tova 4udo na sveta Niagarskiqt vodopad -koito ako e v normalni usloviq decebelite koito sa tam 6te ni se prasne tqloto, Koi uspqva da napravi tezi ne6ta-materiqta , kakto ti se pozovava6 ili nqkoi drug ili tezi u4eni koito ti citira6 , koito s svoite si otkritiq 6te zatriqt sveta.Da Bog pozvolqva da se napravqt tezi otkritiq , no ne da se zloopotrebqva s tqh a da sa v na6a polza , no za sajalenie skapa mi priqtelko eto takiva hora koito kazvat 4e nqma Bog zloopotrebqvat s tova , za6toto se smqtat za vsevlastni.Mnogo predi tqh sa ae opitvali da se smqtat za takiva , no za na6a golqma radost ne sa uspqvali, a mejdu drugoto znae6 li kakvo e kazal Ain6tain tozi velik u4en, za kito ti mi govori6 na smartnoto si leglo, ako ne znae6 pointeresuvai se i sama sled tova si dai otgovora ima li Bog ili nqma .

...................................................
На смъртното си легло последните му думи са били на немски, но мед. сестра не е знаела езика и не е е разбрала какво е казал.



Znae se znae se Mili4ka -kakvo e kazal -Boje , mili Boje prosti mi grehovete , koito izvar6ih kam tebe i vzemi du6ata mi s po malko bolka .Za6toto du6ata mu e izlizala 3 dni .Stigne do garloto i ne iska da izlezne .Ne e kazal Vselena , Priroda , Otnositelnost -vzemete mi du6ata , a mi e kazal Boje prosti mi
цитирай
95. penchoan - Кой и кога е опровергал ОТО и СТО. Че ...
28.04.2011 04:46
katana написа:
Кой и кога е опровергал ОТО и СТО. Че съм пропуснал нещо. До струнната теория, включително, всичко се базира на системите полеви уравнения на Айнщайн.


Не е важно кой е опровергал Теорията на относителността, а кой я е признал. Тази смешна теория е отхвърлена още преди Втората световна война от сериозните учени. Днес само лаици се занимават с подобни недомислици.
цитирай
96. dolsineq - Кой и кога е опровергал ОТО и СТО. Че ...
28.04.2011 06:51
penchoan написа:
katana написа:
Кой и кога е опровергал ОТО и СТО. Че съм пропуснал нещо. До струнната теория, включително, всичко се базира на системите полеви уравнения на Айнщайн.


Не е важно кой е опровергал Теорията на относителността, а кой я е признал. Тази смешна теория е отхвърлена още преди Втората световна война от сериозните учени. Днес само лаици се занимават с подобни недомислици.

..................................
Може и да е отхвърлена теорията за относителността, но Айнщайн е прав, че Вселената е безкрайна, а Слънчевата система е само една малка частица от нея.
цитирай
97. gotzageraskov - Не се набърквай в непозната тема!
28.04.2011 14:13
kushel написа:
Вижте какво братя физици, химици, историци и други подобни. Хич не ми пробутвайте номера за някакъв си господ в четвърто, пето, шесто измерение или подобни абстрактни и абсолютно несъстоятелни щуротии. Това е едно лицемерно изместване на плоскостта на въпроса. Приз цялото време аз говоря само и единствено за бога от свещените книги, известен под името "Саваот Сава Елохим Яхве Иехова ... и Духа му и Сина му" корпорейшън. Тоя същия, който е направил Земята преди 5000 години, плоска и без динозаври и други ненужни древности. Същия, чието признаване отрича изцяло труда на хилядите палеонтолози, биолози, геолози, климатолози и всякакви други лози. Същият, чийто речник е груб и невъзпитан, заплашващ, проклинащ, назидаващ и махленски. За тоя господ говорим и не ми се извъртайте като шаврантии. Писна ми да ви завръщам към същността на нещата. За тоя господ питам, дето живее в Рая, който от своя страна е някъде на изток от Ефрат но сигурно в н-то измерение. Е, има ли го тоя или не? Но без празни философии и ядрени частици.

Ти никоге не си чел Библията. Там НИКЪДЕ не пише, че земята е плоска.
цитирай
98. dolsineq - Пред себе си Човекът има едно съв...
29.04.2011 00:39
Пред себе си Човекът има едно съвършено предизвикателство - Вселената и докато той съществува, винаги ще се стреми да я опознава... Бих искала да бъдем по-смели и да даваме воля на въображение и мисли, а не да вървим по приети догми и утъпкани пътеки. Само така ще сме в синхрон с динамиката на Космоса... :)
цитирай
99. dolsineq - Признавайки съществуването на ...
29.04.2011 01:08
Признавайки съществуването на Бог, всъщност, ние признаваме своето безсилие да си отговорим на въпросите, поставени ни от заобикалящия ни Всемир... Ние, хората, сме беззащитни и зависими от природата, но това не ни пречи да искаме повдигнем завесите на тайната на Вселената. Нека, който го може да не се страхува и да го прави, а който се страхува, да не го прави!
цитирай
100. maglena - фактоГрафски, ама не само
30.04.2011 22:08
Съществуването е разнорангово понятие на "имането",
едното е по същност, другото - по счетоводство (технология).
Съответно, се доказват не по аналогия и първото - отвъд логоса като дискурс. Доказателствата също не са винаги аргументи, както аргументите - в съответен контекст нямат доказателствена сила

АрхиМед и масло
цитирай
101. dolsineq - Съществуването е разнорангово ...
01.05.2011 09:14
maglena написа:
Съществуването е разнорангово понятие на "имането",
едното е по същност, другото - по счетоводство (технология).
Съответно, се доказват не по аналогия и първото - отвъд логоса като дискурс. Доказателствата също не са винаги аргументи, както аргументите - в съответен контекст нямат доказателствена сила
..........................................
Вече уточних в един от коментарите си, че нашите земни закони са валидни само за нашите земни условия. Вселената е нещо съвсем различно от онова, което познаваме. http://dolsineq.blog.bg/technology/2011/04/27/rajdaneto-na-slynchevata-sistema.737002
АрхиМед и масло

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dolsineq
Категория: История
Прочетен: 3177981
Постинги: 542
Коментари: 5745
Гласове: 14109
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930