Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2011 20:08 - Каквото цветето, такава и жената ;)
Автор: dolsineq Категория: Забавление   
Прочетен: 5308 Коментари: 6 Гласове:
13

Последна промяна: 01.04.2011 22:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                                                         image   

Можете да узнаете кое е вашето цвете с помощта на прости аритметични изчисления. За целта трябва да съберете всички цифри от датата си на раждане. Ако полученият сбор е по-голям от 9, трябва да го редуцирате до едноцифрено число. Например, ако датата на раждане е 27.03.1971 = 2+7+3+1+9+7+1=30=3+0=3. 3 - това е вашето лично число.
1.Роза
Както и шиповете на розата, вашият характер понякога може да бъде "бодлив" и хората, които не ви познават добре могат да ви възприемат като трудна за завоюване, нервна и саркастична личност.
                    image
В действителност, този който спечели доверието ви има възможността да се наслади на цялото великолепие от нежност и романтичност, които са ви присъщи.

Съвет: Тъй като розата символизира ранната зрелост, вие още от детството си сте обречена на преждевременно съзряване. За да подсилите късмета си винаги дръжте в дома си или на работа свежа роза.  

2.Невен
Вашето цвете е невен - растение с прекрасни оранжеви листенца и ценни лечебни свойства. Това цвете дарява с хубаво настроение и енергия, наричат го още "невеста на слънцето".
                      image
На вас ви харесва да бъдете жена, която с достойнство върви редом до партньора си в живота и в точното време демонстрира ценните си качества.   Съвет: Дръжте до себе си стрък невен, за да се защитите от измами и завист, а така също и, за да намалите пристъпите си на ревност.   3.Ирис
Симетрично цвете с тройна структура: три вътрешни венчелистчета, стърчащи нагоре и три външни, отпуснати надолу. В действителност, това цвете съответства на персонален номер "три", който на свой ред е числото, символизиращо комуникацията. И не случайно на езика на цветята ирис означава "добра новина".
                         image
Вие сте изтъкана от противоречия. Често ви се иска да бъдете на две места едновременно, занимавате се с няколко неща наведнъж и сте изключително бъбрива и жизнерадостна личност.   Съвет: особено, ако работата ви е свързана с общуване с хора, около вас трябва да има три цвята ирис във висока и тясна ваза, най-добре прозрачна - стъклена или кристална. Това ще балансира двойнствеността ви и ще успокои нервната ви система, а така също ще внесе повече късмет в комуникацията ви с околните.   4. Момина сълза
Едно от първите пролетни цветя. Съгласно легендата, белите цветчета привличат мъжете-джентълмени с изтънченото си ухание.
                     image
Вие сте жена, която старателно подбира обкръжението си. Елементарните, груби хора ви отблъскват. Предпочитате да имате малко познати, но това да бъдат хора със стил и вродена класа. Обожавате романтичните, изискани вечери в луксозни ресторанти, а класическата музика ви действа пречистващо.   Съвет: Тъй като момините сълзи не цъфтят целогодишно, то всяка сутрин вдъхвайте ароматна есенция от това цвете. Ще ви помогне да намерите мъжът на мечтите си и да държите далеч враговете и завистниците си.   5. Жасмин
 Няма друго цвете с толкова опияняващ аромат, като жасмина. Той е считан за цветето на влюбените. Неговата структура се състои от 5 венчелистчета, а числото 5 символизира страстта и секса.
                   image
Вие сте изключително чаровна личност, не оставяте никого безразличен. Обичате любовта и често се влюбвате, но бързо се разочаровате. Най-вече от липсата на романтика и нежност от страна на партньора. Ако намерите половинката си в живота, обаче, разцъфтявате в цялата си прелест, огненост и страст.   Съвет: Хубаво е да имате в дома си жасмин, както и да използвате парфюм с такъв аромат. Това ще подсили чара и късмета ви.   6. Лале
Съгласно легендата, лалето е родено от сълзите и кръвта на млад юноша, проляти заради несподелена любов към красива девойка.
               image
Вие мечтаете, ако не за идеален, то поне за хармоничен сантиментален живот, а лалето символизира именно, това което е типично за вас: чувственост, отдаденост, склонност към идилия.   Съвет: ако нямате възможност постоянно да сте обградена от свежи стръкове на това цвете, купете си картина, изобразяваща лалета и дръжте в себе си снимка или календарче с тези красиви цветя. Това ще ви помогне да осъществите по-лесно мечтите си.   7. Орхидея
Прекрасната орхидея е знакът на хармонията, емблема на духовното съвършенство и плодородието. Символизира и двата пола - мъжкият и женският едновременно.
                  image
В древността, дамите са хапвали по стрък орхидея, за да избегнат безплодието.
Вие сте уникална жена - можете чудесно да се справяте с всички трудности в живота и сама, но без това да се отрази на типичната ви, вродена женственост. Имате много приятели и от двата пола и хората често се допират до вас за ценен съвет или помощ.   Съвет: Започнете да отглеждате орхидеи, това ще ви помогне да постигнете духовно съвършенство и ще укрепи психическото и физическото ви състояние.   8. Хризантема
Това цвете с жизнерадостните си, ярки цветове е символ на дълголетието и доброто здраве. Неговите листенца се използват в билковата медицина за пречистване на организма.
                    image
Вие сте динамична, обичаща живота личност. Около вас винаги има усмихнати хора и много веселие. Самотата и мрачното време ви подтискат неимоверно. Обожавате топлия сезон, разходките сред природата и позитивно настроените хора.   Съвет: тъй като сте положително настроен, енергичен човек, около вас постоянно трябва да има букет от хризантеми, поставени в прозрачна ваза. Това ще ви зарежда емоционално и ще ви помогне да преодолявате по-лесно физическата и психическа умора.   9. Циклама
Плиний Старши, древно-римски учен е съветвал хората да засаждат около дома си циклами, за да се защитят от зли очи.
                      image
А Теофраст, един от първите ботаници на Древна Гърция е говорил за необходимостта тези цветя да бъдат поставяни непосредствено близо до леглото, защото възбуждат чувствеността и у мъжете, и у жените.
Вие сте жена, която се увлича от древната история, от мистичното и необяснимото. Изключително любознателна и магнетична. Обичате да пътувате и да прекарвате времето си в приятна компания от хора, които са нетрадиционалисти и от които можете да научите нещо. Сивотата и липсата на информация ви подтискат.   Съвет: ако отглеждате циклами в дома си, това ще ви помогне да подсилите вродената си интуитивност и харизматичност.      
     
     
     
     
     
     
      







Гласувай:
13



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - ....
29.03.2011 20:28
Леле,аз съм момина сълза-и в интерес на истината много
от нещата-почти на 100%- от описанието на 4 отговаря на моята
същност,а и е едно от моите любими цветя-много забавен пост,
Дулсинея,сега ще погледна и за моите близки.
цитирай
2. dolsineq - Леле, аз съм момина сълза-и в инт...
29.03.2011 20:30
xloris написа:
Леле,аз съм момина сълза-и в интерес на истината много
от нещата-почти на 100%- от описанието на 4 отговаря на моята
същност,а и е едно от моите любими цветя-много забавен пост,
Дулсинея,сега ще погледна и за моите близки.

................................................
Много те моля да ми пишеш, отварят ли ти се и картинките за цветята в постингът ми.
цитирай
3. анонимен - ....
29.03.2011 21:12
да-отварят се-и са просто...прелест!!!-
още веднъж мерси-и хубава вечер от мен!
.................................
Блога ти е чудесен!
цитирай
4. dolsineq - да-отварят се-и са просто. . . пр...
29.03.2011 21:18
xloris написа:
да-отварят се-и са просто...прелест!!!-
още веднъж мерси-и хубава вечер от мен!
.................................
Блога ти е чудесен!

...........................................
Благодаря ти, xloris! А при мен не се отварят. Не знам какво му стана тази вечер? Лека вечер и от мен! :)
цитирай
5. priqtel12 - Благодаря за тази информация.
30.03.2011 19:11
Пресметнах и прочетох, мисля, че описанието ми отговаря .
цитирай
6. dolsineq - Пресметнах и прочетох, мисля, че ...
30.03.2011 19:52
priqtel12 написа:
Пресметнах и прочетох, мисля, че описанието ми отговаря .

......................................
Забавно е и интересно. И аз си харесвам цветето....;) Лека вечер!:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dolsineq
Категория: История
Прочетен: 3178205
Постинги: 542
Коментари: 5745
Гласове: 14109
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930