Прочетен: 4065 Коментари: 10 Гласове:
Последна промяна: 25.01.2011 22:56
Консумацията на ярко обагрени зеленчуци и плодове, като моркови и сливи, допринася за привлекателния ни външен вид, според британски изследователи от университета "Сейнт Андрюс" и този в Бристол.
При работата екипът открива, че хората с лек жълтеникав оттенък на кожата се смятат за по-привлекателни и здрави. При проучването 40 доброволци оценяват 51 най-срещани лица сред шотландците според впечатленията си за здравословен външен вид и привлекателност.
Жълтеникавият оттенък на кожата се постига чрез консумация на плодове и зеленчуци, съдържащи специфични жълти пигменти или каротиноиди, които се намират в по-ярките по цвят видове. За да се постигне желаният тен от вътре е необходимо повишената консумация на ярки плодове и зеленчуци да продължи минимум 2 месеца.
Според Иън Стефен, взаимовръзката между красотатата и консумация на плодове и зеленчуци може да насърчи съществено хапването им сред младите, особено след като видимите резултати могат да се очакват след такъв кратък срок.
Според учения, препоръките от сорта: „Консумирайте повече здравословни храни, за да избегнете сърдечни проблеми на 40-годишна възраст.“ са само една част от профилактичните програми за добро здраве. Много по-ефективен начин за насърчаване на здравословни навици е да се поднасят на хората предложения с видими резултати в по-близко бъдеще.
www.puls.bg/health/beauty/news_6216.html
25.01.2011 21:09
Обеща да ми пише тройка по курмуване ако му посмукам кура.
25.01.2011 22:03
25.01.2011 22:09
26.01.2011 10:16
Но един колега едно време казваше:
"От всички зеленчуци най-много обичам мешаната скара!" :))))
Че какво му остана на обикновенният българин да яде, те пържолите ги изядоха ония, дето пишат законите за здравословното хранене.
2. Любим линк
3. Любим линк
4. Любим линк
5. Любим линк
6. Любим линк
7. Любим линк
8. Любим линк
9. Любим линк
10. Любим линк
11. Любим линк