Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2013 17:55 - Слънцето лекува рак и депресии
Автор: dolsineq Категория: Рецепти   
Прочетен: 8679 Коментари: 9 Гласове:
17

Последна промяна: 03.06.2013 18:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Ако Дяволът гледа слънцето по 15 минути на ден, може да стане божествено същество. Слънцето лекува алкохолна, наркотична и зависимост от цигарите, премахва депресии, тревожности и дори рак и СПИН. Ако се взирате в слънцето по 30 минути на ден, нивото на инсулина в кръвта ви ще се снормализира, а възрастните ще забравят за Алцхаймер и Паркинсон.

Това каза миналата вечер на среща с пловдивчани индиецът Хира Ратан Манек, който използва слънчевата светлина като лечебно средство и енергиен източник. Той гостува под тепетата по покана на Живко Стоилов, ръководител на студио по йога "Ом". Методът лекува всички човешки болести, дори СПИН, и удължава продължителността на живота, изтъкна индиецът, за който е известно, че не е ял от 14 години.

В днешно време на икономическо цунами всеки се опитва даспести пари, но на практика дава страшно много за здраве, защото лекарствата и процедурите са скъпи, отбеляза Манек. И посочи, че в древни времена народите са използвали техника за гледане на слънцето, с която са решавали здравословните си проблеми.

Тя е практикувана от индианците в САЩ, маите в Мексико, племена и общности в Перу, Боливия и Аржентина. А дори и в Индия, където да се наблюдава изгревът е религиозен обред.

Този метод е напълно приложим и сега, за него не са необходими средства, а само воля и добра организация, смята Манек. Практиката отнема 9 месеца и се разделя на 3 етапа. В първите три месеца слънцето се гледа само до 10 секунди. През втория ден времето се удължава с още 10 секунди, а след 10 дни се стига до 1 минута и 40 секунди взиране.

Прилагането на този метод не налага ограничения. Може да се яде, да се пие и да се продължи с досегашния начин на живот. Слънчевата светлина трябва да се гледа един час след изгрев и час преди залез. Учените са установили, че по това време няма ултравиолетови лъчи, които да навредят. Затова не бива да се слагат очила. Изключение се прави при чувствителни хора, които могат да слагат очила с малки дупчици или бял тънък плат.

През първия ден излезте от дома, останете на открито, бос на земята и гледайте слънцето през безопасните часове не повече от 10 секунди, каза индиецът. Можете да мигате, да гледате седнал, или с обувки. Ако нямате възможност да излезете на открито, не е проблем да го правите и през прозорец. Дори замъгленото от облаци слънце помага.

"След като приключите, затворете очи за известно време, докато вътрешната проекция стои, каза Манек. Така се подобрява зрението. За 60 дни далекогледството и късогледството се коригират. Далтонизмът и кокошата слепота - също. Слънцето лекува хора с глаукома, перде на очите, с дефекти на ретината. Това се приема от много очни лекари, изтъкна индиецът. Според него има научно обяснение - тялото се зарежда с витамин А. Освен това очите се лекуват с естествен лазер.

Проблемът на днешния човек не са гладът, нито затлъставянето, а психичното здраве, смята Манек. През зимата много хора, по-специално европейците, получават депресии.
Ако искате перфектно психическо здраве и мир на ума, трябва да гледате слънцето по 5 минути на ден в продължение на година. Това е рецептата за безпроблемен живот, препоръча индицеът. Тя прогонва страховете в живота и дори пристъпите на шизорения. Когато до мозъка достигне достатъчно количество светлина, човек става Божествено същество.

В Испания много жени са се излекували от рак на гърдата, прилагайки тази естествена химиотерапия, твърди Манек. Сърдечно-съдовите заболявания също нямат шанс. Острият артрит отстъпва и бабите започват да ходят спокойно. Всички болести изчезват след прилагане на техниката в продължение на половин година, посочи Манек. Тогава човек вече може да спре, но ако продължи с 10 минути на ден още 12 месеца, никога вече няма да се разболява от вирусни инфекции, каза индиецът.

След 9 месеца гледане нагоре, човек трябва да спре, за да не му се увредят очите, подчерта индиецът. Тялото вече се е  превърнало в зареден соларен чип, който няма нужда от твърда храна. Гладът изчезва завинаги след 270 дни практика, когато слънцето се гледа по 45 минути на ден. Хората нямат желание да ядат никога повече през живота си. Въпреки това са изпълнени с енергия, но не бива да забравят да пият вода или други течности. Може да ядете нещо, когато сте на гости, за да не обидите домакините, отбелязва той.

 

Пийте соларна вода

Другата част от лечението е пиенето на слънчева вода, която може да се използва и като очни капки, твърди Манек.

Тя се приготвя по следния начин: Налива се вода в чисто шише и са запушва. Слага се на слънце, може и в стаята пред прозореца. Когато се загрее, водата вече има лечебни свойства. Индиецът съветва последователите си да пият слънчева вода, винаги когато са жадни. Така енергийните нива на организма се повишават и ще намалите разходите си за енергийни напитки, които са пълни с химикали, изтъква той.

 

Хира Ратан Манек - живот на фотосинтеза

Той е 72-годишен инженер по образование. Роден е в гр. Бодхавад в Индия. Имал е успешна кариера в семейния бизнес, на който е отдаден до пенсионирането си през 1992 г. След това се посвещава на практиката "тратака" (концентрация върху слънцето), към която проявява интерес още като дете. От юни 1995 г. Манек живее само на слънчева енергия и вода. Понякога приема чай, кафе или цвик от мляко.

Досега е имал 3 периода на строг пост, през които е наблюдаван от екипи учени и лекари. Първият трае 211 дни, вторият е 411 дни. Тогава за него се грижи международен екип от 21 медици и специалисти. След като експериментът е изследван и в НАСА, се появява "феноменът ХРМ". Индиецът върди, че храненето със слънчева светлина има многобройни последователи в целия свят. Поставено е началото но соларната цивилизация. Сега Манек обикаля света и изнася лекции.

Пред препълнената зала във Военния клуб в Пловдив миналата вечер той каза, че познава учението на Петър Дънов (б. а.- Беинса Дуно). Индиецът отбеляза, че има връзка между популяризираната от него практика и преклонението пред слънцето, което последователите на Дънов прилагат. Манек бе отрупан с въпроси на гражданите от какви болести могат да се излекуват, прилагайки този метод на лечение.

  www.24chasa.bg/Article.asp

     Темата е разгледана и тук, но с  допълнителен видеоматериал: www.podsaznanieto.com/neka-slanceto-bade-tvoia-hrana/










Гласувай:
19



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. dolsineq - Отрицателният глас си е мой, по п...
03.06.2013 18:00
Отрицателният глас си е мой, по погрешка...:)
цитирай
2. mt46 - Привет!
03.06.2013 19:00
Знае се, че слънцето е полезно... Доколкото знам, не бива да се гледа към него, защото ще се увреди зрението...
цитирай
3. stela50 - Здравей, Снежи ...
03.06.2013 19:06
С интерес прочетох, много са важни подробностите -
кое е подходящото време за гледане на слънцето,
колко време продължителност и т.н.
В тези забързани и напрегнати времена може би точно
това е нужно на всички ни. Абсолютно съм съгласна,
че проблемът на днешния човек не са гладът,
нито затлъставянето, а психичното здраве ...
Благодарности за полезната информация ...
Приятна вечер !

цитирай
4. dolsineq - Привет, Марине!
03.06.2013 19:53
mt46 написа:
Знае се, че слънцето е полезно... Доколкото знам, не бива да се гледа към него, защото ще се увреди зрението...

..............................
Май не съм само аз разсеяната, и ти си на същото дередже май, а?...;) Ще гледаш слънцето само сутрин и вечер, до 1 ч след като изгрее и до 1 ч преди да залезе...:) Няма да си увредиш очите, аз също го правя и много добре ми действа...
цитирай
5. dolsineq - Здравей, Таня!
03.06.2013 20:15
stela50 написа:
С интерес прочетох, много са важни подробностите -
кое е подходящото време за гледане на слънцето,
колко време продължителност и т.н.
В тези забързани и напрегнати времена може би точно
това е нужно на всички ни. Абсолютно съм съгласна,
че проблемът на днешния човек не са гладът,
нито затлъставянето, а психичното здраве ...
Благодарности за полезната информация ...
Приятна вечер !


...........................
Ето една сериозна жена, която знае как да чете за разлика от Марин, дето по диагоналната е чел статията...;)
Танушка, всяка година се заричам август да отида на Рила, нали се сещаш за срещата на дъновистите, дано това лято ми паснат нещата и сколасам за една седмица да съм там. Лично аз го правя от години, сутрин задължително поне 1 месец /май или юни/ тичам за "среща" със Слънцето, но бих искала и на Рила да отида, усещането ще е предполагам много по–силно...:)
цитирай
6. dolsineq - Дуцо, свиньо скрий се ма. . . . . . . . . . ...
03.06.2013 22:43
анонимен написа:
Дуцо, свиньо скрий се ма.

.................
не става, ще се поевявам, когато ме кефи нещо...:P
цитирай
7. mariniki - изключително интересно и полезно...
10.06.2013 11:10
и непременно ще опитам... благодаря ти и поздрав
слънчев за телб...
цитирай
8. dolsineq - Почивка в Мармарис 2013 г.
23.06.2013 22:40
http://www.anmartravel.bg/index.php?t=15&offer=40 "Предимството да си умен е, че винаги можеш да се направиш на глупак, докато обратно е абсолютно невъзможно."
цитирай
9. sparotok - !
03.08.2013 17:46
Не случайно дедите ни са избрали думата Бог. Нейното значение е слънце...

Бага е един от 12 Адития - аспекти на слънцето...

Багайос е тракийският бог на слънцето и светлината.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dolsineq
Категория: История
Прочетен: 3178044
Постинги: 542
Коментари: 5745
Гласове: 14109
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930