Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2016 19:09 - Кои са били катарите?
Автор: monarh1991 Категория: История   
Прочетен: 9594 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 23.08.2016 19:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Из ,,Банки, хляб и бомби" от Щефан Ердман

Кои са били катарите? КАТЕГОРИЯ: ИСТОРИЯ - В СРЯДА, АПРИЛ 29, 2015 - НЯМА КОМЕНТАРИ   image    Тук следва да обобщим, че основната цел на тамплиерите не е охраната на поклонниците по техния път към светите места, а целенасочените проучвания и разкопки в Ерусалим. В резултат на тази дейност са направени конкретни находки, между които древни свитъци, географски карти и различни артефакти. И до днес не стихват спекулациите около т.нар. съкровище на тамплиерите. Във връзка с откритите ръкописи се възраждат различни конспиративни теории: апостолите са откраднали тялото на сваления от кръста Исус; Исус преживява разпъването на кръста; църквата е знаела истината и за да я потули измисля всъщност алиби - историята с възкресението; Мария Магдалина е жена на Исус и намира убежище в Южна Франция.



   Пристигането на Мария Магдалина в Южна Франция има основно значение в различни становища. В нейна чест са построени много църкви. В Сен Максимин, в Провас, вероятно се съхраняват костите й. По този повод ежегодно се провежда народно шествие. Почитането й в Южна Франция и до ден-днешен може да се обясни с пребиваването й там, което обяснява и факта, защо мястото от край време е най-голямото средище на ,,ереста". Родствена връзка с обкръжението на Мария имат готите и меровингите, чиито ,,невярващи" потомци са наричани с общото име ,,катари".

   През 13. и 14-ти век катарите са сериозна заплаха в Западна Европа и са трън в очите на Ватикана. С убежденията си, които се основават на кръгове около Мария Магдалина, те сериозно плашат католическата църква. Катарите не оспорват по принцип възкресението, което както се знае е мистифицирано то католическата църква и превърнато в догма на Първия вселенски събор, а по-скоро отричат създадената от църквата представа за Исус. Те ,,знаели", че Исус е бил женен за Мария Махдалина и двамата по всяка вероятност са имали потомци.
   Богохулството на катарите по отношение на Исус принуждава църквата да предприеме спешни действия. С това се обяснява военната офанзива срещу катарите през 14-ти век и от гледна точка на католическата църква е разбираема.

   Катарите са сполетени от съдбата на тамплиерите, с тази разлика, че тамплиерите са повлияни и от последователите на Йоан, от които заимстват отричането на възкресението и църковното съзаклятие.
   Традиционно катарите минават за еретици, а тамплиерите официално са католици. Тези външни признаци, както и някои становища показват различията между тях. Все пак те се чувстват обвързани чрез общите си възгледи за личността на Исус и историята с възкресението, което ги превръща в заклети врагове на католическата църква. Например по време на възхода на тамплиерите начело на ордена им застава катар, Великият майстор Бертран дьо Бланшфор.
illuminatibg.blogspot.bg/search/label/%D0%98%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F
 


Тагове:   катарите,


Гласувай:
9


Вълнообразно


1. born - А какво е Вашето мнение по въпроса ?
24.08.2016 16:30
"Те ,,знаели", че Исус е бил женен за Мария Махдалина и двамата по всяка вероятност са имали потомци."
Задавам този въпрос заради кавичките. Поздрави за интересната тема.
цитирай
2. monarh1991 - Здравей, Борн
24.08.2016 20:54
Напълно е възможно. Има много заблуждения в човешката история. Исус е наричан ,,Рави" от учениците си, а за равините е било традиция да бъдат женени. Свети Петър е бил женен. Книгата е доста интересна, там има и други теории - че Исус всъщност е келт, което би обяснило външния му вид -русокос и синеок, както и че би могло той и фараон Тутанкамон да са един и същи човек.
цитирай
3. didanov - забравяш да споменеш
25.08.2016 00:07
Че катарите са наследници на богомилите избягали в западна Европа от гоненията на православната църква. Занасят и част от древните знания за истинската религия на Христос -с това са свързани и с тамплиерите, които откриват част от съкровищата на цар Соломон, които обаче са предадени за съхранение от савск. Царица или Бендида която е била високо посветена тракийка съхраняваща тайните знания на атлантите. Тамплиерите дължат богатството си именно на използването на откритите тайни.
цитирай
4. barin - Прекрасна тема, monarch 1991,
28.08.2016 22:56
Аз мисля, че Исус Христос е обобщен образ, а не този, който е живял. Евреите и евангелистите са го изчистили напълно, за да може да се разпространява християнството.Нужен им е бил идеализиран образ. Катарите и богомилите са знаели много неща и поради тази причина-да не издадат нещо, което да се наложи ги обявяват за ерес. В библията е спестен бракът на Исус Христос с Мария Магдалена,както и много други неща от живота му. Сигурно във Ватикана има написано, но не го отварят за пред обществеността. Мои приятели от групите към социалните мрежи отдавна ме карат да напиша за катарите, но отказвах винаги, защото не се чувствах достатъчно подготвен. Като прочетох написаното си попълних знанията с достатъчно нова информация.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: monarh1991
Категория: Политика
Прочетен: 1735460
Постинги: 783
Коментари: 1175
Гласове: 5780
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031