Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2011 20:52 - Как да запазим младостта си за по-дълго?
Автор: dolsineq Категория: Други   
Прочетен: 1994 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 26.01.2011 21:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Как да запазим младостта си за по-дълго? (I част)

 

Кой не би искал да спре времето, да запази своята красота и здраве? Има начин, ако не да спрем напълно, то поне да забавим процеса на стареене. Всеки един от нас би могъл да го постигне, за да се чувства по-добре в собствената си кожа.

 The Nutrition Coach е компания, създадена от Кейт Кук през 2000 година. Кейт помага на хиляди хора да променят начина си на хранене и дава съвети как бихме могли по този начин да останем здрави и млади.

 Остаряването не е процес, който трябва да ни плаши. Погледнато от добрата страна – ние трупаме мъдрост. И все пак ще предложим няколко варианта, които могат да забавят „видимите белези“ на мъдростта.

 

 Да поддържаме енергията си стабилна

За тази цел трябва да се грижим за нивото на кръвната захар. Резките й промени допринасят за процеса на стареене. За да регулираме нивото на кръвната захар, трябва да избягваме всичко „сладко, бяло и рафинирано“, както и алкохол и други стимуланти.

 За да поддържаме енергията си стабилна, за предпочитане е да консумираме пълнозърнести храни, да се храним редовно, като закуската е важен старт за деня. Хубаво е да приемаме протеини при всяко хранене, както и храни, богати на фибри. Упражненията също са важни за енергията, а също така и намаляването на стреса. Спазването на диета например е начин да се чувстваме стресирани. Не е полезно да измъчваме тялото си така, тъй като негативните последствия ни се отразяват.

 

  Да се стараем да осигурим на организма добро храносмилане

Някои от факторите, които влияят на храносмилането са възрастта, липсата на определени хранителни вещества, стресът, липсата на фибри и вода, липса на полезни бактерии и физическа активност, както и хранителна непоносимост.

 За да подобрим храносмилането, е много важно да избягваме рафинираните „бели“ брашна, отново стимуланти като кофеин, черен чай, алкохолни и безалкохолни напитки. Хубаво е да приемаме по 2 литра течности на ден – вода и билков чай, както и да включим около 5-7 порции плодове и зеленчуци в дневното си меню.

 Да избягваме прекомерни количества млечни продукти, червено месо и наситени мазнини. За да се усвои по-лесно храната, е желателно да дъвчем добре всеки залък, а също така и да отделим достатъчно време, за да се насладим на храната.

 

 Стрес и хормони

Стресът е един от основните „виновници“, които водят до лошо храносмилане и трупане на килограми. Основният хормон, който се отделя при стрес е кортизол. Високите му нива водят до изтощаване на надбъбречната жлеза.

  

Доказано е, че жените са по-стресирани, защото използват повече дясното полукълбо на мозъка, което е свързано с инстинктите и емоционалността. Мъжете пък използват повече лявото полукълбо, което е логически ориентирано. Трябва да се стремим да държим стреса под контрол.

 

 Кейт предлага да не се стараем прекалено много и да не се стремим към нещо „на всяка цена“, а да правим малки промени в живота си от време на време.
www.puls.bg/health/beauty/news_5922.html

                    



Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
1. dolsineq - - И какво му е лошото на това, да ис...
26.01.2011 21:52
- И какво му е лошото на това, да искаме да запазим младостта си по-дълго? Но само външният вид едва ли е достатъчен. Трябва да положим усилие и духът ни да остане тийнеджърски...:)))
цитирай
2. eien - Единственото хапче за вечна младост и простичката истина е:
27.01.2011 03:17
да бъдете обичана и да отвръщате и давате много обич.
Това работи безотказно!
Аз изглеждам с много години...по-млада и всеки миг съм готова да поиграя с децата на тротоара на дама. Камъчето е в джоба ми. Само да ми свирнат.
цитирай
3. dolsineq - да бъдете обичана и да отвръщате и ...
27.01.2011 12:01
eien написа:
да бъдете обичана и да отвръщате и давате много обич.
Това работи безотказно!
Аз изглеждам с много години...по-млада и всеки миг съм готова да поиграя с децата на тротоара на дама. Камъчето е в джоба ми. Само да ми свирнат.

..............................................................
Видимият свят се движи по своите си физични закони и е неподвластен на нашите желания. Невъзможно е да не се променим, да се развием и остареем и само сърцето ни остава вечно младо. То винаги има нужда от обич. Да дава и да получава...:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dolsineq
Категория: История
Прочетен: 3178818
Постинги: 542
Коментари: 5745
Гласове: 14109
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930